Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Marianne Vedel efter 25 Juli , 2008, 09:15
-
Jeg spekulerer lidt på, hvordan man beregner antal æg til bageopskrifter. Jeg har kikket lidt i Flemming Schiøttes bog, hvor jeg kan se at blommen i et dværghønseæg vejer 12 g og blommen i et stort 65 g æg "kun" vejer 19 g, men man bruger jo sædvanligvis mere de middelstore æg i bageopskrifter, og her vejer blommen 16 g, æggehviden består af 85 % vand, så der kunne man jo bare tilsætte lidt ekstra væske.
Det er vel blommen, der er den "vigtigste" del af ægget, selvom hviden også har indvirkning på hæveevnen.
Mine dværg wyandotter lægger æg på 30-35 g, og jeg tænkte at jeg måske bare skulle bruge 3 æg for hver to, der er nævnt i opskriften. Der er dog visse opskrifter, hvor for meget æg ikke er en fordel.
Hvad gør I andre, der har dværghøns?
På forhånd tak
-
Jeg har også dværgwyandotter. De æg de lægger virker mere kompakte end de æg vi ellers har købt os til af normal størrelse, så måske kunne man godt nøjes med at bruge dværgæggene 1:1 og så tilføje lidt mere væde i stedet for.
Jeg har kun bagt en kage med wyandotternes æg en gang og der brugte jeg tre æg pr. 2 æg i opskriften, resultatet blev ganske udemærket.
-
Et alm. konsumæg vejer omkring 60 g, så jeg ville tage 2 dværgæg til 1 stk. Skal der bruges f.eks. 8 æg, ville jeg nok holde lidt igen.
-
Jeg bruger altid 1,5 dværghønseæg for hvert 1 "almindeligt" æg og jeg har endnu ikke oplevet, at det er gået galt :D
-
Tak til alle for tilbagemelding, jeg vil skrive igen, når jeg har nogle erfaringer.
<C
-
Jeg gør ligesom Annette 1½ dværghønseæg pr almindeligt æg. Men hvis der er tale om mange æg skærer jeg lidt ned. Jeg har også dværg wyandotter.