Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Loppe efter 16 Maj , 2011, 12:44
-
Nu når der bliver vamt er man mere til at spise salat, jeg iallefald ;)
Så er der nogen der har opskrift med spænnende sammensætning af ingredienser og krydderier og evt tilbehør??
Modtages med tak alle der har noget at dele
-
jeg elsker en nogenlunde almindelig salat eller pasta salat som man pifter op med noget skiveskåret frugt... gerne jordbær osv... mums lækkert
-
Nigella frø i. Det er frøene fra "jomfru i det grønne" og de smager himmelsk.
Købes i diverse "perlebutikker" *f (sorry ku´ ikke nære mig)
-
Kolde kartofler, tomater, agurk og egne æg....mums. evt. kan man putte ærter, majs og bønner i også.
-
Men hva slags krydderier, smagte en salat i weekend med røget laks, hvidløg, mango og den var krydret med dild og koriander, er ikke helt fortrolig med koriander, men ellers smagte det supergodt
-
Basilikum og bredbladet persille er et klart hit her hos os.
-
Basilikum og bredbladet persille er et klart hit her hos os.
Hvordan gør du for at holde bacilikum i live? jeg har forsøgt så mange gange men de bare tørrer ud, har nu sået direkte så får vi se, men har du elelrs et godt råd?
-
Basilikum hader kulde. Drivhus eller en varm vindueskarm er det bedste.
-
De friske krydderier du køber i små potter i supermarkedet er svære at holde liv i da de er produceret til at vokse hurtigt og til at blive brugt med det samme. Men du kan være heldig at de kommer igen hvis du planter dem ud i jorden, men de kommer ikke altid.
Basilikum og rosmarin skal i drivhuset om vinteren eller ind i vindueskarmen, skal stå frostfrit. Tag evt. en lille tot om efteråret så har du noget at starte op på i foråret.
Persille og purløg i de små potter er dog en undtagelse. De kommer villigt igen hvis de bliver plantet ud.
-
Bulgursalat/couscoussalat er et stort hit her i familien. Du laver kornene som anvist på posen. Når de er færdige skal de vendes med olivneolie, citronsaft, hvidløg, salt og peber. Når det er koldt vendes masser af krydderurter i. (F.eks. Bredbladet persille, mynte, koriander m.m.) Til sidst kan der tilsættes små tern af tomat, agurk, rød peber, chili eller hvad man nu kan forestille sig. Det kan holde et par dage i køleskabet, og smager godt både til frokost og som tilbehør til et stykke kød om aftenen. Der skal en del olivenolie og citronsaft i. Men smag dig frem.
-
herlig med masser af idèer...altid sjovt når husmødrene kommer på bane /o
-
Jeg har mange kogebøger, men der er ikke en af dem jeg har lavet som mange opskrifter fra som "Suveræne salater"! Det er den bedste kogebog jeg har og hold op hvor har den lært mig meget om salatsammensætning. Hvis du ikke allerede har den, Yngvild, så køb den! Det vil du ikke fortryde /o
Hilsen kaninen ;)
-
Hvordan gør du for at holde bacilikum i live? jeg har forsøgt så mange gange men de bare tørrer ud, har nu sået direkte så får vi se, men har du elelrs et godt råd?
easy ... mit står bare for det mest og drukner i køkken vindues karmen ... den har det godt
-
Min bare svinder hen ligemeget hvor den står, men nu har jo jeg forsøgt kun disse man køber i potter, skal man så selv for at det lykkedes?
-
Dem du køber i små potter skal deles og pottes om. De klarer sig fint i drivhuset eller en vindueskarm.
Kom lige i tanke om endnu en god salat.
Bland feta og youghurt naturel (gedefeta er bedst) med masser af frisk dild og hvid peber og evt lidt salt. En stavblender er god til at blande med. Tilsæt masser af fintsnittet spidskål, og top med ristede græskarkerner.
-
Vand basilikum i underskål, så det skal suge vandet op, er mit trix, jeg dyrker masser af basilikum, det det er en af de fortrukne herhjemme.
En god salat kan være kartofler i tern stegt møre i lidt olie, med timianblade og presset hvidløg. Bacon steges i tern og fedtet hældes væk. Bland det sammen og tilsæt god salat evt iceberg, blandet med ruccula, basillikum, ementaler i tern. Mariande laves af lidt rødvinseddike, knust hvidløg, dijon sennep, olivenolie, salt og peber.
Er fantastisk til stegte kyllingebryster og et godt brød.
-
"Køkkenrevolution på høje hæle" er også en super kogebog med spændende mad og salater. /o
-
Vandmelonsalat er lækkert :D: http://www.madkunst.com/opskrift_vandmelonsalat.html
Ellers fandt jeg en opskrift på bulgursalat for nylig, som blev revet væk af gæsterne: Kog bulgur i grøntsagsbouillon. Køl af. Hak rucola og spæde salater groft og vend i bulguren sammen med æbler skåret i tern, hakket løg og rapsolie. Det er det, og det smager skønt!!! Den variation jeg lavede var med mere salat, så bulguren blot var "ingrediens" lige som de øvrige ting.
Har du set marix' opskrift med porcherede æg? Den er også lækker ;).
-
Ynglingssalater:
Makralsalat
Agurkesalat
Russisksalat
Sommersalat
Italiensksalat
Rejesalat
Mund! ;D
-
Vand basilikum i underskål, så det skal suge vandet op, er mit trix, jeg dyrker masser af basilikum, det det er en af de fortrukne herhjemme.
har du da sået dem som frø??? jeg vil og gerne kunde ha stående i køkkenvindue om vinteren, men mislykkedes stadig når man bruger dem man køber i potter :-\
-
farfars kartoffelsalat sammensat med bla:
persille, purløg, dild,(fint hakket), rød og gul peber, kogte og pillede kartofler, syltede agurker(det hele skået i små dele)
marinade laves af vand fra agurker 1dl + ketchup par skefulde + salt + peber + engelsk sovs "en squat"+ olie 1 dl + dijong sennep 1 tsk
den er bare super, og smager bedst dagen efter
-
Hvis man vil have krydderurter stående i vindueskarmen hele vinteren skal man IKKE købe dem i små potter i supermarkedets grøntafdeling. De er kun beregnet til at man bruger dem her og nu, da de af producenterne er "lyn-produceret" og derfor ikke beregnet til at have stående. Man kan dog være heldig, hvis man planter dem ud i haven,- men ikke altid, at de kommer igen.
Hvis man vil have urter hele tiden skal man så dem selv i egne potter, plante dem ud i foråret og grave en lille del op til at have i vinduet om efteråret og vinteren.
-
Tun fra dåse, hårdkogte æg, mayonaise, salt og peper - rør det hele sammen.
Lige før servering tilsat tomater eller agurker eller begge dele.
Eventuelt tilsæt noget karry.
Serveres på en art af ristet brød som snack, eller på rugbrød som et super godt måltid :)
-
har du da sået dem som frø??? jeg vil og gerne kunde ha stående i køkkenvindue om vinteren, men mislykkedes stadig når man bruger dem man køber i potter :-\
Ja det gør jeg hvert år. Jeg bruger spagnum fra plantesække, blandet med noget groft sand, sår og vander godt efter behov. Indtil planterne har godt fat, vander jeg ovenpå. Når de sætter blade nipper jeg ind imellen de øverste to af, det gir kraftigere planter. Jeg har mens de spirer og vokser op i drivhus eller vindueskarm.
Det skal du prøve, syntes det er nemt og det smager jo så dejligt.