Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hønsehuset => Emne startet af: Buffermand efter 11 Maj , 2011, 18:45
-
Hej
Jeg er helt nybagt hønseejer og har derfor lige et par spørgsmål, som jeg håber i kan hjælpe mig med :)
1. Hvor lang tid kan æggene holde sig
2. Hvordan datomærker jeg æggene - tænkte at i helt sikkert har en smart måde at gøre det på
Hilsen
Buffermand
-
Du tager bare en alm. Blyant og skriver d.d på ægget ;)
Holdbarhed hmmm her køre vi efter devisen 1. Måned er friske æg.
2. Måned er bageæg.
Tror ikke det er helt tosset. Alle æg ligger på køl.
Hvis ikke jeg har fået sagt det tidligere så:
Velkommen til efter min mening et kanont forum med masser af sjove personager ;D og indlæg
-
Hej Bjørn
Velkommen til forum :D!! Her kan du få svar på alt mellem himmel og jord vedr. høns (og såmænd også alt muligt andet ;)).
Vedr. datomærkning af æg: Jeg bruger enten en blyant eller en dvd-marker. Blyanten skulle være at foretrække, da tusch (og kuglepen/dvd-marker?) kan gå igennem skallen. Jeg bruger dvd-markeren da jeg har meget mørkebrune æg, og så kan det være svært at se blyantskriften tydeligt.
-
Vi skriver dato på æggebakken, ikke på ægget. Virker her
-
Og mhs til opbevaring så er der en god tråd her:
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=1650.
-
Velkommen på forum, Bjørn :D
Jeg bruger også blyant, mest til rugeæg, for jeg har et system med en æggebakke, hvor æggene står i en bestemt rækkefølge, der kan kun være 14 æg i bakken, så når bakken er fuld, bliver overskydende æg fordelt hos familie og naboer. Så vi har aldrig gamle æg.
-
lige pt holder vi skrukhøns, så vi får lige aller knappest de æg vi skal bruge ;D Ellers samme system som marianne, så er de naboerne så glade
-
Hvids du tager en 2" plastik-rende montered paa en lille planke, slig at det er et lille fald paa renden, og legger aeg ind den ene side, og tager de ud efter behov paa den anden side, saa har du et ufejlbared system. Hvis du ikke har mange aeg hver dag, da maa du nog ud med blyanten.
-
Æg har en ganske lang holdbarhedsperiode, hvis de blot ikke opbevares for varmt.
Der er/var en tråd herinde på et tidspunkt (kan ikke lige finde den) hvor det blev beskrevet hvordan man på gårdene, før køleskabet kom til, samlede æg over sommeren og stillede dem til opbevaring i stadsstuen, med henblik på brug ifm julebagningen.
Så her taler vi jo om opbevaring i indtil flere måneder og ved temperaturer der helt sikkert har været højere end der er i et normalt køleskab.
-
Her er også en tråd om datomærkning af æg
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=12145.0