Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Didde D. efter 07 Maj , 2011, 11:11

Titel: Hvordan koger du æg?
Indlæg af: Didde D. efter 07 Maj , 2011, 11:11
Jeg ved ikke om alle koger på samme måde, men jeg har lært at når man skal koge et hårdkogt æg skal man gøre følgende:

Læg æg i en gryde og fyld op med vand til skallen lige kigger op over vandoverfladen.
Sæt på et blus og få vandet i kog.
Når det koger, slukkes for gryden og et æggeur sættes på 10 min.
Efter 10 min hældes det stadig varme vand fra og gryden fyldes med iskoldt hanevand og køler helt af.

Kan det være derfor jeg aldrig kan pille dem uden hviden hænger fast i skallen, for jeg har både prøvet med friske og 1-2 uger gamle æg.
Titel: Sv: Hvordan koger du æg?
Indlæg af: Marianne Vedel efter 07 Maj , 2011, 11:15
Metoden dur ikke på et induktionskomfur, for der er stort set ingen eftervarme.
Titel: Sv: Hvordan koger du æg?
Indlæg af: farm-svendsen efter 07 Maj , 2011, 11:16
jeg sætter en gryde over med vand og når vandet koger kommer jeg æggene i og sætter uret på 12 min....
Titel: Sv: Hvordan koger du æg?
Indlæg af: Heidi NJ efter 07 Maj , 2011, 12:17
Tror ikke det har noget at gøre med din kogemetode. Nye æg er svære at pille. Jeg synes det hjælper at gøre følgende når man skal pille dem.

- Bank dem lidt på bordet, så skallen krakelere
- Rul dem herefter på bordet med et let tryk med hånden (svært at beskrive), så hele skallen krakelere i små dele.
- Herefter begynder pilningen.
- Når du tager det første stykke skal af  kan du hive forsigtigt op i det og derved følger resten af skallen med fordi du via det første stykke skal hiver i hinden, som så gør at du kan trække resten af skaldellene med.

Håber det giver mening.
Titel: Sv: Hvordan koger du æg?
Indlæg af: Henriette Hall efter 07 Maj , 2011, 13:06
Når jeg skal pille friske æg, så koger jeg dem helt almindeligt. Når de er færdigkogte knækkes skallen (f.eks som beskrevet ovenfor. Jeg rasler dem bare rundt i den tomme kasserolle ;) ). Derefter lader jeg dem stå i koldt vand i et kvarters tid. Så er de ret nemme at pille. Det er som om det kolde vand kommer ind under skallen og løsner hinden.
Titel: Sv: Hvordan koger du æg?
Indlæg af: Charlotte22 efter 07 Maj , 2011, 13:33
Jeg gør som Henriette men bare et øjeblik i det kolde vand er nok for mig. :)
Det går dog ikke med helt friske æg, de skal min være 2 dage gamle syntes jeg.
Titel: Sv: Hvordan koger du æg?
Indlæg af: Bettina efter 07 Maj , 2011, 14:49
Mine æg er så nemme at pille, det er der flere der siger. Skalden falder bare af.
Sidste år var de ikke så nemme.
Titel: Sv: Hvordan koger du æg?
Indlæg af: Didde D. efter 07 Maj , 2011, 15:24
Jeg plejer også for det meste at trille dem så det hele krakelere, men jeg vil prøve at komme dem i koldt vand herefter, det har jeg ikke prøvet, tak for råd!

Jeg har gaskomfur, så der er heller ikke rigtig nogen eftervarme, men jeg synes det fungerer alligevel.
Titel: Sv: Hvordan koger du æg?
Indlæg af: hanegalgak efter 07 Maj , 2011, 18:03
Jeg har sådan en dimsedut ting der knalder et lille hul i (toppen) af ægget , så har jeg godt med salt i vandet - saltvandet trænger ind i ægget og bryder forbindelsen mellem æg og skal.

Det duer altså bare  :D      Ofte kan vi pille ægget i 2 - 3 stk skal  :o