Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Foder => Emne startet af: Jean Hansen (Lavbo) efter 02 Maj , 2011, 07:23
-
Jeg er igang med at prøve at spire hvede, men jeg har lidt problemer.
Det der med at skylle det hver dag er ikke et problem, men skal det stå lyst og varmt eller mørkt og køligt?
Og mørkt og køligt er det køleskabet eller bare inde i køkkenskabet?
Jeg har indtil nu brugt en gennemsigtig bøtte, hvor jeg har dækket hveden med vand hver dag, men sørget for der har været luft i alligevel og stillet det i vindueskarmen. Der er nu gået 4-5 dage uden der rigtigt er sket noget.
Jeg kan godt se at der er kommet enkelte spire men ikke mange, hvad har jeg gjort forkert?
Når jeg tænker spiret korn tænker jeg jo bønnespirer, men det skal jeg måske ikke?
-
Opskriften er her. Den bruger jeg altid, og den fungerer
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?page=29
-
Den har jeg læst, men synes stadig jeg har lidt spørgsmål.
F.eks hvor jeg skal placere bøtten. Mørkt eller lyst, koldt eller varmt og skal jeg blive ved med at skifte vandet eller skal der kun vand på 1. dag?
-
Når jeg spirer hveden, så fylde jeg en spand ca. halvt med hvede og fylder den derefter helt med vand, det lader jeg så står i et døgns tid.
bagefter skyller jeg hvede igennem, til alle urenhederne er væk og hælder så alt vandet væk, stille spanden varmt (ved brændeovnen) med en gennemsigtig pose over, hvor jeg har stukket lidt huller.
Og ret hurtigt spirer hveden, desuden ryster jeg det hele (så det der ligger nederst, kommer øverst)et gange om dagen.
-
Det vil sige du kun har vand i spanden første døgn?
-
Ja, der skal kun være vand i bøtten første dag, derefter si'er og skyller du hveden grundigt i frisk vand og lægger den fugtige hvede i en bøtte med låg, hvor der er lidt lufthuller i.....der skal altså IKKE vand i igen ! Jeg plejer at stille bøtten lyst og lunt og dagen efter er der en masse fine spirer /o
Hønsene elsker spiret korn /o
-
Nej, nej Jean ;) så har du ikke læst fremgangsmåden ordentlig. Efter 1 døgn skal blandingen kun være fugtig efter skyldningerne. Blandingen sættes lunt.
-
Så tror da pokker der ikke sker noget ;D Tror jeg starte en omgang op /o
-
...og du skal ikke tænke bønnespirer, kornet er klar til servering så snart en lille bitte spire er brudt frem - vi snakker millimeter ;)
-
Ok /o
-
Så fik jeg tid til at sætte en ny omgang spire over. Fy for sat.. de andre lugtede, men det er der jo ikke noget at sige til når de nu ikke skulle ligge i vand hele tiden. Så de er simpelthen rådnet.
Det jeg har gjort nu er at jeg har skyllet dem og puttet dem i en gennemsigtig bøtte.
Hældt vand på så det dækker og stillet det hele på køkkenbordet.
I morgen skyller jeg dem og hælder IKKE vand på igen, men trækker en pose over bøtten med huller i og stiller dem tilbage på køkkenbordet.