Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: hanegalgak efter 06 April , 2011, 18:25
-
For nogen tid siden så jeg i spise med Price , at de grillede en ordentlig klump kød , over lang tid , som også blev vældig sort at se på , men også helt enormt mørt. Måske endda temaet var USA ?
Jeg har surfet på DR´s sider og googlet , men kan ikke hitte den der "sorte" klump kød , endsige en opskrift.
Er der nogen herinde der har en ide om hvad den klump kød kaldes - eller hvad retten kaldes ?
hanegalgak
-
Pulled pork. Det er lavet af nakkekam.
-
og husk!!!! Riiigeligt smør ;D ;D
-
Tænkte nok det blev dig Henriette der meldte ind :D
Og , ja , gkv : det er smøret der gør-et
-
Ikke lige smør i den opskrift. ;)
Rul en (eller hellere flere) nakkekam i tørre krydderier og lad det trække et døgn eller to, og så skal den grilles ved lav varme i laaang tid. Op til 24 timer med lidt røgsmuld smidt i ind imellem. Jeg plejer nu ikke gide passe en grill (kuglegrill) i døgndrift, så jeg smider dem i ovnen ved 100 grader natten over, og så får de 4-5 timer i grillen til sidst. Så ligner det nogle forkullede misfostre som absolut ikke ser spiseegnede ud, men de er møre som smør og smager skønt i en sandwich eller med salat til. /o God fornøjelse. Jeg serverede det til Asbjørns nonfirmation for et par år siden, og det var et stort hit.
-
@Henriette : min svigerinde er kommet på besøg , op af tasken trak hun en 5 kg,s skinke , havde egentlig håbet det var sådan en karl , pulled pork var lavet af !
Nogen ide til sådan een ? <+
-
Fersk, saltet eller røget? Godt nok en stor steg du der har fået dig.
-
Sidste år i påsken fik jeg vaske ægte "pulled pork" på en Blues bar "BB King" i Las Vegas.... Mums!!! :D 8)
Så denne tråd bringer lige en masse dejlige minder frem.. Weeeee :D
-
PP eller på dansk Trukket gris ::) Det er familiens hof ret her i huset <H
Det smager bare godt især barken og det behøver ikke tage 24 timer du kan nøjes med helt ned til 9 timer der holder du en temp på ca 130-140 c` jeg plejer at holde den på 110 c` og så tager det ca 16-17 timer for en steg på ca 2 kilo. ens for de to er at du skal holde en indv temp på 95 gerne over så er alle fibre og sener sprunget.
en anden ting er du behøver ikke en stor rygeovn jeg gør det i en alm 57 cm weber grill med ryge stykker.
/o /o
-
@Henriette : der står : fest skinke , røget på bøgetræ. Du har helt ret i den er stor :D
Tilberedning skulle være et par timers kogning og derefter trække i kogevandet , men det kunne da være noget mere spændende om den måske kunne grilles ?
-
http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Programmer/Program29.htm < - - Programmet med Price.
-
Og så lige før frokosttid... ;)
-
Den kan da altid koges og så lunes i ovnen. Det er lækkert. Evt. med sennep-farin oven på.