Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Loppe efter 01 April , 2011, 08:43

Titel: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: Loppe efter 01 April , 2011, 08:43
Jeg troede det hjalp og få en ordentlig maskin til at ælte brøddeigen,
MEN nej, jeg vil gerne ha brød der indeholder meget med kerner, men hvad skal jeg gøre for at brødet bliver fast???

Kom igen husmødre og fedre!!
Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: vbruun efter 01 April , 2011, 08:52
Er blandingen for god ?...ved ikk så meget om blanding i røremaskinen.Men jeg har en opskrift på koldhævet dej.Den er sej i krummen.Billig.Skal hæve 4 timer.Kan endda hæve natten over hvis det skal være nemt om morgenen.Brødet får sprød/hård skorpe afhængig af hvor hårdt du bager dem.Jeg bruger den både til brød,boller,flade madpakkebrød,pizza, snobrød,flutes osv....
Du kan få den hvis du har lyst at prøve om det er noget for dig :)
Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: Loppe efter 01 April , 2011, 09:05
Ja jeg tar imot alle gode opskrifter  /o
Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: Jesper E efter 01 April , 2011, 09:23
http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/boller+af+staal/opskrifter/20071119115630.htm (http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/boller+af+staal/opskrifter/20071119115630.htm)

lækkert og velsmagende uden den store indsats /o

Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: Loppe efter 01 April , 2011, 09:29
Jo den har jeg prøvet, men jeg vil ha kerner i og hvad skal så til for at holde brødet fast efter stegning  :-\
Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: vbruun efter 01 April , 2011, 09:32
Oki...den kommer her:

Koldhævet brød:

15 gr gær
4 dl koldt vand
1 grydeskefuld olie
1 tsk
mel til det passer..den må ikk blive for tør..

hæver 3-4 timer
formes og hæver igen.Hvor længe bestemmer man selv.
Tror ikk den kan hæve for meget.Man kan gå til og fra den som det passer én.Det er derfor det tit er den jeg laver i børnehaven.

Bages ved 190 grader ca 30 min....hvis det er et stort brød du laver.Der blir kun et brød af denne portion.
God fornøjelse :)
Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: John Mejland efter 01 April , 2011, 10:52
Jo den har jeg prøvet, men jeg vil ha kerner i og hvad skal så til for at holde brødet fast efter stegning  :-\

Prøv at bage det i stedet for at stege ;D
Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: karina dj efter 01 April , 2011, 10:58
Haha!

Loppe...jeg har lært at holde mig fra æg og mælk i brød... så hvis du bruger det, så prøv at undlade det og se om det gør en forskel  ;)
Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: Loppe efter 01 April , 2011, 11:22
Nej jeg bruger kun vand og olie  ;)
Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: Henriette Hall efter 01 April , 2011, 11:59
Måske har du en for stor andel af kerner i forhold til hvedemel. Det kan godt give usammenhængende brød.
Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: Lone Nielsen efter 01 April , 2011, 22:01
Kerner suger meget vand - nogen gange hjælper det, at tilsætte mere vand eller lade kernerne trække i vand nogen tid inden du kommer dem i dejen.
Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: pilegaarden efter 01 April , 2011, 22:37
Koldhævet brød:

15 gr gær
4 dl koldt vand
1 grydeskefuld olie
1 tsk
mel til det passer..den må ikk blive for tør..

Dette er et fjerkræ forum, hvordan kan du bage uden æg?   /1
Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: vbruun efter 01 April , 2011, 22:51
blir ski da helt bange for den der gule ting med kæppen.Bare den ikk springer ud af skærmen  :o

Jamen ser du.Dette er en italiensk opskrift som jeg har fået af en ven...Og æhh ...han har ikke høns  :D

Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: pilegaarden efter 01 April , 2011, 23:01
Bare rolig, jeg TROR den bliver på skærmen.

Hmmm, italiensk. Der er mange ting de ikke er gode til at lave i Italien, men mad plejer de nu nok at kunne lave. Men alligevel, uden æg. Hvad bliver det næste mon.
Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: vbruun efter 01 April , 2011, 23:05
Prøv nu bare den opskrift....du kan jo pensle dejen med æg hvis du syns  ;D

Engang imellem er det rart med noget andet end bedstemorboller med æg.Selv om de også er gode .
Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: karina dj efter 01 April , 2011, 23:37
Ja de er osse gode...men tørre dagen efter  ;)
Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: Lone Knap efter 01 April , 2011, 23:57
Et godt brød laves uden æg og mælk. SORRY *GG* Lidt gær masser af lunkent vand, ikke over ½ kerner i forhold til mel, og så er det godt at bruge proteinholdigt mel. Aldi har noget rimelig godt, som heller ikke er dyrt.
Mælk og æg gør brødet tungere.
Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: Tina Taomina efter 02 April , 2011, 00:22
Jeg bager boller hver eller hver anden morgen. Det skal smage godt men være nemt så derfor:

inden jeg går i seng bruger jeg 10 min

lunkent vand smulder 1/2 pk gær i og rør rundt

en god skvat kærnemælk, eller resten af noget yoghurt eller ymer eller hvad jeg lige vil af med (gemmer sågar evt rester fra morgnen af havregrøden i kommer i dejen)

hertil en skvat olie

hvis der ønskes at brødet hæver lidt mere kan der tilsættes et skvat honning eller sukker, for det lever gæren godt af.

I med et havregryn eller mysli sesam hirse solsikke birkes, hvad som helst og i tilfældig mængde

Røre, røre med ske (har ikke tid eller lyst til dagligt at stå og ælte og få beskidte fingre)

i mel noget hvedemel og lidt groft saltså dejen samler sig. Dette er det eneste vigtige tidspunkt. Det kræver et par prøver for kunsten er IKKE for meget mel. Det er melet der fårcbrødet til at smuldre. Der skal kun lige mel i, så dejen kan sætte på plade med 2 skeer uden den falder sammen til en stor pandekage. Knald med skeer ni store boller på pladen.
På med et viskestykke og ind med hele pladen i køleskabet.  Godnat

jeg står op kl 6.00 - tripper i søvne ud og tænder ovnen(varmluft) på 180 i med pladen og går i seng igen indtil der er den rigtige duft- der ved jeg at nu skal hele familien op og bollerne er færdige. Ca. 40 - 45 min.

Fordele: hurtigt, sundt, meget velsmagende, ingen beskidte fingre. Har kun rørt gæren.
Ulemper: svært afhængighedsskabende. Der går lige nogen gange før man lige rammer den sammensætning som er rigtig god.

Prøv - det kan ikke gå galt. Hvis de ikke bliver perfekte idag, gør  du det anderledes i morgen.
Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: John Mejland efter 02 April , 2011, 06:29
Og hønsene elsker det der går galt :D
Titel: Sv: Brød der smuldrer...grrr
Indlæg af: Loppe efter 02 April , 2011, 20:00
Og hønsene elsker det der går galt :D

JA John det gør de!!!