Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: fru Andersen efter 22 Marts , 2011, 11:05
-
Jeg har lige pustet ti små æg ved hjælp af en sprøjte og en kanyle. Jeg læste om metoden her på forum. Og det er godt nok nemt og smart. Jeg kunne ikke finde "opskriften" igen, så her er den, hvis nogen skulle have lyst til at prøve:
Lav hul i den runde ende af ægget med kanylen og udvid det med en stoppenål eller en tændstik.
Blæs forsigtigt luft ind ved hjælp af sprøjten og kanylen og indholdet løber ud, og ned i den skål man har under.
Bagefter kan skallerne skylles indvendigt med vand, igen ved hjælp af sprøjten og kanylen. Og til sidst blæses luft i skallerne for at få det sidste vand ud.
Æggene er fra min lille 23 uger gamle høne, så de er rigtig små og fine.
-
Da jeg var dreng lavede jeg en lang streng af æg som hang ned fra loftet. De største øverst og endte med mikroæg. Alle æg var ikke pustet ud, men suget ud og efterfølgende spyttet ud. Det var langt nemmere og gik lynhurtigt. Bare blommen blev punkteret med en nål. Ja, det var jo lang tid før salmonella, camfylobakter, clostridier og andet djævelskab blev noget man var opmærksom på. Umiddelbart ville jeg ikke være bange for at suge til i den ene ende af et kochinæg lige ude fra reden. Måske skulle det lige skylles....bare fordi!
-
En lang streng fyldt med forskellige og mærkelige æg - go idé /o /o
-
Jeg puster jo æg som jeg dekorere men jeg laver hullet i den spidsté ende for så skal jeg ikke lave flere huller når jeg skal ha en snor i til at hænge ægget op i.
-
jeg forstår ikke man kan nøjes med 1 hul, hvis man puster med sprøjten..? Der skal da vel være et luft-ind og et æg-ud hul? ??? ??? ???
-
@ Julie
Den er go' nok. hullet skal være lidt større end kanylen. Når så man puster luft ind, presses æggemassen ud /o
-
så så man lige mig gå på apotektet efter kanyler og halstabletter - det bliver en fest. Jeg tror jeg optager mine første forsøg, det bliver virkelig god underholdning, men det SKAL bare prøves!!! ;D /o
-
Julie
Opskriften holde max, men du skal havet godt greb om æget, altså holde det i din hule hånd, så det ikke springer..... /o
-
Nu har jeg kun prøvet at puste konsumæg, og som vi alle ved så er de ikke altid daggamle :D hvor nemt er det at puste friske æg, hvor hviden kan være meget sammenhængende?
Er det bedst at gemme sine æg noget tid inden man forsøger at puste?
-
Du kan sagtens puste friske æg ud, du kan evt. prikke hul på blommen med kanylen. :D
-
Man skal bare "puste" forsigtigt og en gang i mellem tage kanylen ud, så æggemassen har bedre plads til at løbe ud.