Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Svømmefugle => Emne startet af: Laila efter 01 Marts , 2011, 17:28
-
Hej I kloge mennesker :)
Sad lige og snakkede ænder med en ven, jeg har jo haft moskusænder, og kun moskus... Og vi kom til at snakke om hvad der er bedst til spisebrug?
Har aldrig haft slagtet nogen af mine, men mener at have hørt moskus er at sammenligne med vildt... Og at hvis man blander moskus med x ( som jeg ikke kan huske) får man Y ? Som skulle være rigtig godt at spise hehe Ej, jeg er lost, og sagde at jeg ville spørge jer hehe
-
Moskus krydset med alm. hvid landand bliver en såkaldt (steril) "Moulard" som skulle være en fantastisk spiseand - jeg har dog aldrig haft fornøjelsen af selv at sætte tænderne i en...
Sidste år havde jeg ænder for første gang (og ikks sidste ;)) - Det var dog "bare" hvide "fabriks-jule-ænder" fra et rugeri - i år skal jeg klart have dem igen, de var absolut GODE!
Jeg har en gang fået moskusand til jul - jeg kan huske at især svigermor var lidt skuffet over den, men den var muligvis heller ikke tilberedt med det for øje at den havde haft et "almindeligt" liv og ikke var en "garantimør" fabriksand...
-
Moskus and er, så vidt jeg ved, det samme som når du køber berberi and. Så er ganske sikker på at det skulle være en ganske god spise..
-
Jeg mener også Moskus and og berberi and er en og samme and.
Har selv købt berberi flere gange i butikkerne, de er magere end de andre der kan købes der ( mere kød mindre fedt ), men synes ikke smagen er mere "vild"
-
Mulard er krydsningen, og den er ganske fortrinlig at spise. Se mere om den i leksikon
http://fjerkrae.dk/leksikon/pmwiki.php/Racebeskrivelser/MulardAnd
Eller læs Storm-Olsens blog om den
http://fjerkrae.dk/blog/?p=137
-
Moskusanden (eller berberianden) smager godt,men er jo ikke lige så fed som den vi kender fra juleaften. Personligt synes jeg den smager godt, men hvis man forventer en juleand så bli'r man enten skuffet eller positivt overrasket :D Jeg synes den er svær at stege uden at den bli'r lidt tør, men jeg har heller ikke prøvet med stegeso endnu ;) Den er lækker hvis den får lov at være lidt rosa i kødet, som berberiandebrystet på stegepanden...
-
jamen super :) Så fik jeg det opklaret, og gætter på kæresten vil mene der skal snige sig en landand ind på et tidspunkt ;)
-
jamen super :) Så fik jeg det opklaret, og gætter på kæresten vil mene der skal snige sig en landand ind på et tidspunkt ;)
Nej en ROUN AND /o
-
ja en moskus og en berberi and skulle være det samme ;)
jeg fik slagtet 15 stk af mine sidste år og der var flere ( til familie og venner) der blev solgt som juleand.
alle var meget begejstrede for dem og jeg fik /o fra alle.
men kunne godt forestille mig de ikke skal have for lang tid i ovnen, tror desværre vores fik da min svigermor lavede dem og hun er jo vant til de der købe ænder, så min kæreste sagde det var lidt tørt dagen efter men fint selve aftenen. (er vagetar så spiser dem ikke selv)
har stadig et par stykker i fryseren :)
-
Jeg havde moskusænder et år. De blev langtidsstegte ved lav varme (150 grader). De smagte helt fantastisk og var dejlig saftige og var et hit juleaften.
mvh
Mette
-
Købte et par moskusænder hos en bekendt i efteråret, og de smagte pragtfuldt. Saftige og kødfulde. De blev langtidsstegt som en almindelig juleand.