Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: Karen L. Nielsen efter 08 Februar , 2011, 22:54

Titel: Hvilken race lægger æg med lille blomme?
Indlæg af: Karen L. Nielsen efter 08 Februar , 2011, 22:54
Mine små piger kan ikke lide æggeblommen, så når der bliver serveret egne æg, er der ikke meget at komme på rugbrødsmaden, når blommen er taget fra.  :D
Det allerbedste ville jo være æg uden blomme, men den race ville nok ikke holde så længe... ::)

Så mon nogen kan hjælpe med at bud på hvilken race(r) lægger æg med mest hvide i forhold til blommens størrelse?
Titel: Sv: Hvilken race lægger æg med lille blomme?
Indlæg af: pilegaarden efter 08 Februar , 2011, 22:59
Det vil jeg umiddelbart mene at de store hønseracer gør. Det er ihvertfald ikke silkehøns du skal satse på.

Har du overvejet at få nogle mindre kræsne piger.  ;D
Titel: Sv: Hvilken race lægger æg med lille blomme?
Indlæg af: Henriette Hall efter 08 Februar , 2011, 23:01
Jo større æg jo større er hviden procentvis. Wyandotter skulle vist lægge æg med specielt store blommer. Dværghønseæg har meget blomme i deres æg i forhold til store hønseracer. Jeg ville tjekke under ægvægt for de forskellige racer. Det står f.eks. i standarden eller den store hønsebog.
Titel: Sv: Hvilken race lægger æg med lille blomme?
Indlæg af: Karen L. Nielsen efter 08 Februar , 2011, 23:02
 :D Så er det nu nok nemmere med lidt flere æg på bordet og lidt, der bliver pillet fra.
Titel: Sv: Hvilken race lægger æg med lille blomme?
Indlæg af: Karen L. Nielsen efter 08 Februar , 2011, 23:04
Står der udover vægt også om blommens størrelse?
Titel: Sv: Hvilken race lægger æg med lille blomme?
Indlæg af: pilegaarden efter 08 Februar , 2011, 23:09
'Leksikon' under 'Racebeskrivelse' giver i mange tilfælde også oplysning om ægvægt. Men ikke om blommestørrelse.

Leksikon finder du oppe i den blå bjælke under Dansk Fjerkræ Forum.
Titel: Sv: Hvilken race lægger æg med lille blomme?
Indlæg af: -Julie- efter 09 Februar , 2011, 09:53
Er der ikke noget med, at man kun bruger æggeblommen til f.x. tærtedej?

Du kan totalt lave børneæg, de vil måbe over, for jeg så i et eller andet kokkeprogram, at (jeg mener det var gordon ramsay) man kunne smøre en lille form, slå ægget ud i den, og koge ægget i formen!

Anyway, du deler bare ægget, og koger hviden for sig i sådan en smurt form! Så er der æg uden blomme og blommerne er da en perfekt årsag til at bage!  ;D /o

Her er sakset fra Gordons opskrift, som jeg lige fandt!

For the coddled eggs, generously butter 4–6 espresso cups or small ramekins and sprinkle with salt and pepper. Lay a basil leaf and an anchovy fillet in the base of each cup or ramekin, then crack an egg in. Stand them in a deep baking tray and surround with enough boiling water to come three-quarters of the way up the sides. Carefully transfer to the oven and cook for 6-8 minutes, or until the whites are set but the yolks are still creamy.

Du dropper bare alt det, der står om krydderier og blomme, og hvis du vil tage lidt pis på ungerne, kan du jo farve hviden med frugtfarve først, så de får f.x. lyserøde æg (men af erfaring tør jeg godt love, at de nok ikke vil spise det så)  :D

Her er link til hele opskriften:
http://www.channel4.com/4food/recipes/tv-show-recipes/christmas-with-gordon-recipes/salmon-salad-ni-oise-with-coddled-eggs-recipe