Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: -Julie- efter 23 Januar , 2011, 20:51
-
Idag holdt vi hønsekagekursus her i huset. Det var brandhamrende hyggeligt. Der blev lavet 2 slags "jeg er en hxne"-muffins, en muffin med skør hane på græs, en 2D kagedekoration og så øvede vi Run Out teknik på småkager. I kan se billederne i galleriet. Jeg håber deltagerne blev hyldet som helte, da de kom hjem med dagens mesterværker, jeg synes virkelig I gjorde det SÅ godt!
som lovet er der her nogle links til danske butikker, hvor der både kan netshoppes, og hvor der findes en gammeldaws butik:
www.kagebutikken.dk (fysisk i Albertslund)
www.kagekompagniet.dk (fysisk i Hørsholm eller lige deromkring)
www.specialkoebmanden.dk (fysisk flere steder, også i Jylland, mener jeg)
Der er også en, der hedder din-kage.dk eller deromkring, men den kender jeg ikke rigtigt.
Idag har vi brugt pastafarver, fondant/sugapaste, engangssprøjteposer, metaltyller af forskellig slags - så kan I surfe lidt efter det :)
Bedste bog: The Essential Guide to Cake Decorating (på engelsk)
Opskrift brød:
25 g gær
2,5 dl. vand
1-2 dl. solsikkekerner ristet på hed pande
skvæt salt
skvæt sukker
hvad du har af mel - dejen skal være fugtig, ikke flydende, men klistret.
Pensl en form med olie (ikke oliven, men f.eks. jordnøddeolie), sæt i ovnen i ca. 20 min v. 200 gr. eller indtil det lyder hult. Det hæver ikke ret meget.
Opskrift marengskager:
1 bæger æggehvide
100 g. sukker
frisk vanille eller ca 2 tsk vanilla
50 g. hakket mørk chokolade
50 g. hakkede valnøddekerner
Pisk hviderne stive, vend sukker i, vend nødder og choko i. Form til 10-12 "klatter" på bagepapir, bages i ovnen i ca. 30 min. på 150 gr.
Opskrift kokosmakroner:
1 pk. bagefast kagecreme
4 æg
400 g sukker
600 g. kokosmel
Lav kagecremen. Rør de øvrige ting sammen, vend kagecremen i. Form toppe på en bageplade, bages ved 175 gr. i alt mellem 7 og 25 min. alt efter hvor store de er. De er færdige, når de begynder at blive brunlige i kanten og på toppen. Tag dem ikke af bagepladen før de er helt kolde, dyp evt. bunden i smeltet chokolade.
Biscotti'erne med tranebær må I lige få senere.
TAK FOR IDAG, I VAR BARE GODE!!!! (og så var det bare SÅ hyggeligt oveni)
-
glemte helt at sige TAK for smukke blandede æg til Tanja - jeg viste dem stolt frem for min svoger og svigerinde og den ene gloede på mig og sagde: det er jo æg?! og den anden spurgte, hvad de høns mon havde spist ;D ;D ;D
-
Tak og i lige måde - det var fantastisk hyggeligt :)
Glæder mig til du holder udvidet kursus ;) :D
-
Hallo! Hvor er billederne? >:( /f
(og hvor er smagsprøverne?)
-
Selv tak! JEG blev hyldet som helt da jeg viste kagerne frem /o Vi skulle heldigvis spise til aften sammen med nogle venner - også med børn - så kagerne endte deres dage som børnedessert med stor succes /o
Det var rigtig hyggeligt både at møde jer og at lære noget nyt! Tusind tak for links og opskrifter, mon ikke der falder lidt lækkert af til familien de næste par uger ;)
Og til sidst tak for en rigtig dejlig dag!!!
-
Hallo! Hvor er billederne? >:( /f
(og hvor er smagsprøverne?)
Johanne kig i de sidst uploadede - eller i mit "æggevarmer"-album /o
Her kom farmor og ungerne og holdt sig godt til. Børnene bed hovedet af hver deres sukkerhane og så kort efter lidt mærkelige ud i hovederne. Derefter løb de på væggene indtil sengetid. Godt de ikke åd en hel hane hver! ;D
Uha gæster, Tanja, så har du ikke blot forpligtet dig overfor egne børn, nu er du snart "hende med kagerne" hir hir
-
@juhulie
Hende varanen herhjemme ;D er også bidt af en gal kagebager og vil gerne prøve at gøre noget i det der frosting noget men nu hun også brændt varm på at kunne lave det der karamelblomst noget...
Mit spørgsmål er ved du noget om det også? Hvorhenne man kan købe de forme man så i mette blomsterbergs det søde liv jeg har søgt hist og hint men de er f..... dyre 2-300kr stykket er du løbet over sådan nogle til rimelige penge?
@johanne
Har du fået en pm fra mig ang rugeæg tror det var igår men jeg er ikke sikker på om den blev sendt..
-
Hende varanen skal nok søge efter forme i england eller måske hos specialkoebmanden.dk. Jeg har ikke set en eneste udsendelse af Det Søde Liv, så jeg er svar skyldig. Jeg har selv lavet sukkerblomster - altså ud af Royal Icing, men det er jo ikke helt det samme...
Jeg vil tro, at du skal prøve at søge på "chocolate mold uk" eller "chokolate mould uk" på google for at få nogle engelske hjemmesider frem - det kan prismæssigt ret tit betale sig at handle den slags i England.
-
@ Johanne
Så lige Julies kommentar på Facebook - Kig min hjemmeside så kan du se min mintgrønne araucana :D
Randi :)
-
@Juhulie
Bedste bog: The Essential Guide to Cake Decorating (på engelsk)
Den har jeg også liggende /o
@KEW
Prøv at kigge her: http://www.det-sode-liv.dk/Forside.html (http://www.det-sode-liv.dk/Forside.html) De har et godt udvalg af forme - og andre sjove ting ;)
Og så kan det godt betale sig at bestille hjem fra bl.a. england. Jeg bestiller gerne fra denne side: http://www.cakecraftshop.co.uk/ (http://www.cakecraftshop.co.uk/)
Og tilbehør til f.eks. røremaskine kan det også være en fordel at få hjem fra udlandet. Var så heldig i 2009, at jeg kunne bestille ved en forretning, der desværre ikke sendte til DK, men da min faster bor i skotland, kunne jeg få det sendt op til hende. Det var en flexi K-spade til min Kenwood Major. Kom af med ca. 250,- kr for den incl. forsendelse, hvor den ville have kostet 399,- kr her hjemme + fragt.
-
tak for billederne man bliver helt sulten ,det er nogle super seje og flotte kager I alle har lavet /o
-
på de nævnte sider kan jeg kun finde udstyr til sugar-paste og ikke til caramel/chokolate
jeg har ledet og søgt meget på nettet men finder kun forme og ikke disse krystadejern lignene jern
jeg har prøvet at indsnævre søgninger på UK/USA/GER/DK men intet
-
Hvor lyder det hyggeligt! Jeg har været alt for lang tid væk fra det her forum! Håber i holder det igen, så vil jeg gerne med på vognen!
Har i ikke nogle billeder af mesterværkerne?
-
Didde, jeg har lagt nogen i galleriet :)
-
Super, jeg så det ikke lige i det første indlæg, flot arbejde!
-
på de nævnte sider kan jeg kun finde udstyr til sugar-paste og ikke til caramel/chokolate
jeg har ledet og søgt meget på nettet men finder kun forme og ikke disse krystadejern lignene jern
jeg har prøvet at indsnævre søgninger på UK/USA/GER/DK men intet
Er det forme til karamel/chokolade/sukker som dem her du efterlyser :
http://www.deco-relief.fr/produit-972-2-15-116.html (http://www.deco-relief.fr/produit-972-2-15-116.html)
http://www.cuisine-french.com/cgi/mdc/l/en/boutique/produits/dec-magyfleur.html (http://www.cuisine-french.com/cgi/mdc/l/en/boutique/produits/dec-magyfleur.html)
-
ja Bjørn, jeg tror faktisk det er præcis dem. Jeg udfrittede nemlig en endnu mere kagenørdet veninde, som har set ALT med Blomsterberg (hende fra tv-programmerne), og sagde at de der jern kostede omkring 1000 kr. stykket og ikke var sådan liiiige at få fat i. Og de forme dér ligner faktisk at de laver blomster præcis som den, jeg googlede mig frem til var med i programmet. Godt gået /o
-
/oBjørn
just præcis!!!!
hvad brugte du som søgning??
lidt noget møv jeg kan jo ikke et ord fransk... ???
nu kan folk da se hvad det er jeg mener så der måske flere der kan byde ind.
men yderst fristende at give varanen dem i føsdas gave nøj hvor blir hun endnu mere glad for mig ;D
-
BOX MAGYFLEUR
D06By Yves Thuriès, MOF Pastry and Glacier
17 tracks for the realization of flowers and leaves of sugar or chocolate cast.
Comes with a manual.
Diam40 120mm, 17pcs
€ 240.00 ex VAT (€ 287.04 including VAT)
teksten oversat til engelsk (herover)
og herunder til dansk
D06Af Yves Thuriès, MOF wienerbrød og Glacier
17 spor til realisering af blomster og blade af sukker eller chokolade stemmer.
Leveres med en manual.
17pcs Diam40-120mm
240,00 € ex moms (287,04 € inkl. moms)
oversat via google så undskyld at det er mærkeligt sprog ;D
-
...og alttilkager.dk sælger dem stykvis, hvis du hellere vil ud i det. søg på "magyfleur" :)
-
http://www.facebook.com/topic.php?uid=336727008356&topic=12812&post=56901
hvis du er på facebook kan du have glæde af ovenstående adresse, hvor der tales om hvordan man bestiller fra den franske side
-
KANON! tak for det..
jow man er da på fjæsbog ;D så den kigger jeg lige...
-
Der var lige lidt i Politiken om kageforme:
http://politiken.dk/tjek/penge/pengeguider/guiderhjemmet/ECE1186643/seks-sjove-former-goer-kager-til-kunst/
-
KANON! tak for det..
jow man er da på fjæsbog ;D så den kigger jeg lige...
Nååååå er det dig med pilotudstyret? :D
-
Kassation det er det. Jeg havde 2år som flyvende tekniker på F16 og så flyver jeg også lidt privat samt gennem hjemmeværnet.
Så med den erfaring i rygsækken er jeg begyndt at lære mine små gokker om reglerne for luftfart samt aerodynamik men høns er jo høns og de kommer ikke højre end 30cm over jorden og det er jo ikke at flyve ;D
Tilgengæld skyder de afsted men en uhørt hastighed over jorden som er ukontrollerbar. ;D
-
Ahhhh en HJVer mere :)
-
Tror godt nok også du vil få umanerligt svært ved at lære silkehøns at flyve. ;D
-
Hmm så fik jeg købt de forme der er 3 forskellige bokse/kasser jeg lavede den fatale fejl at jeg,ikke tog højde for told/moms så jeg endte nok med at købe det dyreste sted....pyt.. jeg er sikker på hun bliver glad