Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Tanja S.B. efter 21 Januar , 2011, 09:06
-
Jeg mangler en rigtig god opskrift på coq au vin - anyone? <E
-
Der er en her:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=17668
Men varianten fra Alsace "Hane i Riesling" kan også klart anbefales!
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=6342
-
Coq-au-vin er faktisk perfekt til trykkogeren /o
-
Prøv at søge her på forum, der er flere bud på gode opskrifter, både med hvid og rød vin...
-
Må jeg i al beskedenhed anbefale min egen ;D
http://fjerkrae.dk/prod/index.php/topic,75.0.html
-
Hej Tanja
Jeg har fundet en vidunderlig kogebog i min mands gemmer (han er kok og har 1 million-millard kogebøger ;)): "Fransk kogekunst" fra 1970 som indeholder originale og afsindig lækre opskrifter. Jeg har ikke selv prøvet deres opskrift på coq au vin, men jeg er vild med de andre retter som jeg har lavet efter bogen.
Opskriften på coq au vin anno 1970 fylder 2 sider i bogen (!! :o), men hvis du vil have den er du velkommen (synes det er meget at skrive ind, hvis du allerede har fået inspiration nok ;)).
-
Hej Tanja
jo skriv endeligt, hvis du gider ;)
man kan da ikke få inspiration nok, og så en "ægte" fransk opskrift
den vil jeg gerne se :)
vh lars
-
Hej Tanja
jo skriv endeligt, hvis du gider ;)
man kan da ikke få inspiration nok, og så en "ægte" fransk opskrift
den vil jeg gerne se :)
vh lars
Det gad jeg ikke ;), så her er et par billeder. De er lidt mørke i det, men jeg håber det går.
-
super tak ;D
de kan sagtens læses
-
Den kogebog har jeg også, der er en hel serie, og to bøger til hvert land, en lille udelukkende med opskrifter og en stor med madkulturelle beskrivelser og lækre fotos, der får mundvandet frem. /o
-
Kan også anbefale den opskrift på hane i cider, som jeg har lagt ind. Det er lidt lettere/friskere end i rødvin.
-
I er fantastiske *p Tak!
Det er i aften jeg skal have gæster og jeg har desværre lidt dårlig tid, så jeg napper en nem, men den opskrift du har lagt ind, Tanja, må da være meget tæt på den originale /o
De næste gange skal jeg prøve "Hane i Riesling" og "Hane i Cider" - og måske skulle der snart nogle æg i rugemaskinen, for det begynder at være lidt tyndt med hanekyllinger i fryseren ;)
Jeg elsker hjemmelavet fjerkræ *o *o *o *o
-
Den kogebog har jeg også, der er en hel serie, og to bøger til hvert land, en lille udelukkende med opskrifter og en stor med madkulturelle beskrivelser og lækre fotos, der får mundvandet frem. /o
Åh, det lyder spændene Marianne. Vi har kun denne ene. Kan du oplyse titlerne/landene på nogle af de andre bøger? Måske kan jeg opsnuse nogle på et antikvariat.
@Tanja: Jeg kan godt forstå du går efter en af "de hurtige" i aften, og jeg er sikker på det kommer til at smage lige så godt som den franske der tager en halv dag at lave ;). God fornøjelse med gæster og hanekylling i rødvin i aften :).
-
Jeps, Tanja:
Indisk kogekunst, Italiensk kogekunst, Kinesisk kogekunst, Latinamerikansk kogekunst, Spansk og portugisisk kogekunst, Østrig-Ungarsk kogekunst og endelig Vin og spiritus.
Der er ingen af dem, der har isbn-nummer ???
De store af bøgerne har samme omslagsbillede på smudsbindet, mens bøgerne er i forskellige farver med sort tryk af forskellige køkkenredskaber. Bøgerne har et mere lækkert tryk på blankt papir med lækre, lækre fotos. De er noget større sådan et sted mellem A3 og A4.
Min mor var medlem af Bogklubben Union og Lademanns Bogklub, eller var det et og samme selskab, jeg husker det ikke. Bøgerne udkom på Lademanns' en gang sidst i 60'erne, og min mor ønskede ikke at købe dem, men jeg var en stor pige den gang og synes de var vildt spændende. Det var den gang uden internet og google ;D
Jeg fik også en skøn murstensstor kogebog af nogle af vores franske venner, da vi flyttede tilbage til Danmark i begyndelsen af 80'erne, der er der foruden Coq au Risling også Coq a la bière.