Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Henriette Hall efter 19 Januar , 2011, 18:59
-
Hvis man sælger slagtekyllinger, hvad er prisen så??? Sådan rent hypotetisk kunne naboerne jo komme til at låne sådan en nyslagtet hane fra min fryser ;). Vi låser jo ikke døren, og låner tit ting hos hinanden ;D Sådan nogle størrelser vejer jo 2-2,5 kg, så man kan jo ikke lige regne om til en køledisk-kylling. ::)
-
Camilla Plum sælger sine slagtede og nedfrosne kyllinger for kr. 91 pr. kg ;)...men ok...hun betaler vel skat af fortjenesten i sin gårdbutik
-
Jeg kunne sagtens finde på at fortælle nogen at mine slagtehøns, -hans og-kyllinger er 100 kroner værd. Slagterens priser er jo endnu højere for et produkt af samme kvalitet...
-
Jeg tog 50 kroner for et styk på 2 kg. Jeg kunne sagtens have taget mere, men jeg kendte ikke selv kvaliteten. Solgte også et par stykke billigere, men de var også noget mindre :)
-
Man kunne også argumentere på en anden måde:
Normalt ville jeg sælge en voksen racehøne for ca. 100 kroner, så hvor er logikken i at den skal blive billigere af at jeg har lagt en halv times arbejde i at slagte den?
Så her hos mig er værdien af en voksen hønsefugl altså lige omkring de 100 kroner hvis nogen skulle finde på at spørge...
-
Jeg har svært ved at forestille mig at jeg kommer til at tage penge for nogle af mine hanekyllinger...
Men jeg kommer heller ikke til at give dem væk! Jeg synes simpelthen de er for gode og de er mindst 500 kr. værd, men det er der nok ikke nogen der vil give, så de bliver i min egen fryser ;D
-
Jeg har svært ved at forestille mig at jeg kommer til at tage penge for nogle af mine hanekyllinger...
Men jeg kommer heller ikke til at give dem væk! Jeg synes simpelthen de er for gode og de er mindst 500 kr. værd, men det er der nok ikke nogen der vil give, så de bliver i min egen fryser ;D
Jeg synes også KLART at de ligger bedst i min egen fryser! eller rettere i ovnen, eller i weberen... ;D
-
Jeg synes også KLART at de ligger bedst i min egen fryser! eller rettere i ovnen, eller i weberen... ;D
Ikke at forglemme maven! Uuhm.... :P
-
Ja, det er jo ude på landet, hvor vi nogle gange ikke helt kan finde rundt i hvor vores fjerkræ hører til, og 2 af naboens gæs faldt ned i min fryser lige før jul. Så kom jeg til at tabe 600 kr ned i hans tegnebog, sååå. ;) (Og mine 4 haner vejede faktisk det samme som de 2 gæs! Så selv om kiloprisen for de to slags fjerkræ ikke er ens, så er jeg rigtig godt tilfreds med mine haner).
-
Ja det er jo svært at prissætte et produkt som ikke må sælges af menigmand.
Men hvis man, hypotetisk, skulle anslå en salgspris er det vel meget et spørgsmål om hvad en, hypotetisk, kunde ville være villig til at betale for en død fugl, hvis kvalitet næppe matches i et supermarked.
Et er teori et andet praksis. ;D
-
Det er da ganske tilladt at sælge en enkelt uåbnet overskudshøne i "ny og næ"
-
Det er rigtigt, men så har man også lige fjernet en hel del af kunderne. Og må sikkert sætte prisen ned pga det medfølgende arbejde for kunden.
-
Det er rigtigt, men så har man også lige fjernet en hel del af kunderne. Og må sikkert sætte prisen ned pga det medfølgende arbejde for kunden.
Klart! men som altid er mine indlæg skrevet med et glimt i øjet - selvom det ikke altid er lige let at se... ;D
Som du selv så rigtigt siger så er teori én ting og praksis ofte en hel anden! Hvem har ikke også prøvet at køre for stærkt på landevejen? ::)
-
Hvem har ikke også prøvet at køre for stærkt på landevejen? ::)
Nu bor Erik jo ikke i Vestjylland, lige som os andre ......... *f
-
Nu bor Erik jo ikke i Vestjylland, lige som os andre ......... *f
*f
-
Nu er det jo godt nok ikke tilladt at sælge åbnet fjerkræ, men man kan vel som en venlig sælger "vise" køberen, hvordan man renser et stk fjerkræ - og nogle skal ha' det vist flere gange ;)
Da jeg havde besøg af fødevareregionen iforbindelse med min registrering som Stalddørssælger, spurgte jeg hende, om jeg måtte stille mit slagtebord ud på den offentlige parkeringsplads lige ved siden af min grund, og så partere fjerkræet dér ? For så blev det jo ikke åbnet på min egen grund, og så måtte jeg vel godt sælge det i åbnet tilstand. Til det svarede hun blot, at man skulle kende reglerne for at kunne bryde dem. Sååååå ..... ::)
-
Medmindre man kan få/købe korn ved en bonde eller dyrke det selv, så bliver opfedningsprisen på omkring kr. 100,- for os parcelhusejere. Det fandt jeg ud af da jeg opfostrede 6 kødkyllinger. Jeg tror også racehaner vil ligge på samme niveau.
Et økologisk landbrug i nærheden tog for ca. 5 år siden kr. 45,- pr. kg.
Jeg tror ikke fornemmelsen af selvforsyning, den gode samvittighed samt stolthed over sit eget produkt kan værdsættes af ret mange andre end en selv, så jeg ville ikke sælge slagtet fjerkræ. En anden ting er en levende hanekylling/unghane. (høner slagter "man" jo ikke, dem sælger man eller bruger til æglægning) :D