Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: manniken efter 29 December , 2010, 17:57

Titel: Tilbehør til torskefilet
Indlæg af: manniken efter 29 December , 2010, 17:57
Ja som overskriften siger: Jeg leder efter noget egnet tilbehør til torskefilet til nytårsaften. Som nævnt i anden tråd bor jeg i Polen og har 600 km til nærmeste friske fisk. Så derfor torskefilet. Jeg Planlægger en hvid sovs med senneP og Peberrod, kan dog ikke få fieskesenneP her. Hvad mener i om ovnbagte rødbeder? Andre ideer er meget velkomne

Tommy
Titel: Sv: Tilbehør til torskefilet
Indlæg af: Klausen efter 29 December , 2010, 18:46
Prøv at google det giver til tider nogle helt vilde opskrifter som bare er gode.

http://www.google.dk/search?hl=da&source=hp&q=torskefilet&aq=0&aqi=g10&aql=&oq=torskefi&gs_rfai= (http://www.google.dk/search?hl=da&source=hp&q=torskefilet&aq=0&aqi=g10&aql=&oq=torskefi&gs_rfai=)
Titel: Sv: Tilbehør til torskefilet
Indlæg af: thorleif efter 29 December , 2010, 19:11
Har du tilgang til Aeg?
Isaafald, den BEDSTE savs til torsk er smeltet smoer (Mindst 50 gr pr person) med ophakket haardkogt aeg i. TOP!
Jeg er egentlig Norsk.
Titel: Sv: Tilbehør til torskefilet
Indlæg af: manniken efter 29 December , 2010, 19:50
Ha Thorleif

Tak, vi snakker altså rigeligt smør? Og hvor mange æg ?

Jaa google kan man men det er nu mere tilbehør jeg er ude efter
Titel: Sv: Tilbehør til torskefilet
Indlæg af: marix efter 29 December , 2010, 22:11
hmm...nu har jeg prøvet at læse linket 3 gange, og alle gange er internettet lukket ned og jeg har måtte starte forfra.
så med fare for at anbefale noget der allerede er anbefalet, kaster jeg mig ud i det  :)

jeg er helt med på at torsk og smør går som hånd i hanske, men denne her variation er også god:

½ stk selleri, skrællet, skåret ud og kogt rigtig mør.
½ pk smør smeltes og brunes, lad det brune godt af uden at brænde på
blende, blende og smag til med salt og peber

rødbeder skæres i brunoise (små ensartede tern), ristes i smør på panden eller bages i ovnen til de er let møre. må gerne stadig have lidt bid.
1/3 eddike (gerne en lækker kirsebæreddike eller måske blommeeddike kan findes i polen)
2/3 olie (koldpresset raps eller oliven)
1 spsk. kapers
½ bdt frisk dild, hakket grovt
s+p
eddike, olie, kapers og dild blandes og hældes over de varme rødbeder.

hvis du kan få fat i noget bacon i en god kvalitet, og skære tynde skiver, som du rister i ovnen, til det er helt sprødt, dog uden at det er brændt. bare til at pynte retten af  /o
jeg ville servere aspargeskartofler med dild (smør) til retten, velbekomme :)
Titel: Sv: Tilbehør til torskefilet
Indlæg af: manniken efter 30 December , 2010, 15:34
Takker ærbødigst, det skal bare prøves. Igen tak og i alle ønskes et godt og lykkebringende nytår! Må i få alle jers dyreønsker opfyldt!

Tommy