Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Lotte M. S. efter 08 December , 2010, 20:50
-
Hvor meget fryserkapacitet i liter (skabsfryser) skal jeg regne med til en halv okse ml 60-70 kg? Nogen gode bud på det?
-
vi har en kummefryser hjemme ved os og når vi får ko (pistol) så er der faktisk ikke ret meget plads til overs. så hvis du regner med det halve af en stor fryser så kan du godt have det
håber at du får det passet ind ;D
-
Vi køber typisk en hel gris eller en halv gris + 1/8 okse, hvilket giver omkring 50-65 kg fersk kød. Vores kummefryser på 200 liter og 180 cm høje skabsfryser (sorry, har ikke litermål på skabsfryseren) er begge belastet til bristepunktet - ikke af hvor meget kødet fylder, men af indfrysningen. Husk på at hvis du får fersk kød skal det fryses ind så hurtigt som muligt, da kvaliteten af kødet daler hvis indfrysningen går langsomt (væsken i kødet udkrystalliseres ved langsom indfrysning).
-
Mange tak for svar. Jeg køber en skabsfryser mere og deler kødet i de 2. Jeg har lynfrys på, så jeg satser på at jeg kan klare infrysningen hurtigt.