Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: hanegalgak efter 08 December , 2010, 15:06
-
Yep - så har konen handlet billigt ind igen ??? En hel masse brystflæsk , og efter at have sorteret det fra der kan give noget godt ribbensteg og stege flæsk , står jeg tilbage med nogle kilo "diffust" flæsk - det må da kunne bruges til noget sylte ? Måske ?
Jeg har aldrig lavet sylte før , men ved min mormor brugte bla noget af flæsket til "den helt gode" sylte. Det må gerne være en opskrift lidt til den "magre" eller kødfulde side , da familien ellers ikke vil spise det - og flere kg sylte alene aaarhh så bliver jeg nok træt af sylte................
Please hjælp en sylte debutant
hanegagak
-
prøv at gå ind på alletiders kogebog der er flere muligheder
det kan fryses ned i mindre pakker
-
Sylte er ikke menneskeføde. :(
-
Godt rugbrød, god sennep, hjemmesyltede rødbeder og god sylte Mmmmm /o
-
@ Uhm, ja Marianne, vi er da et par stykker der ved hvad der er godt. /o
VH Gunni.
-
ja ingen jul uden hjemmelavet sylte & stegesild det er da kræs for ganen ;)
-
Jamen så hoster jeg lige op med lidt links :
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=43&t=3879&hilit=+sylte
http://www.youtube.com/watch?v=4Ra26RR9qow
Den smarte dims er her ;D
http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/90112531
Sylte kan sagtens fryses, men kan blive lidt "løs" efter optøning, man kan så opvarme den forsigtigt i vandbad til flydende, så er den som frisklavet igen efter afkøling.
Sylte er ikke menneskeføde. :(
Prøv lige at smage en ekstra gang, det er da bare guf... og gerne med hjemmelavet sennep /o
Der er for ikke så længe siden udkommet en bog om sennep, måske en julegave ide...
http://www.forlagetniche.dk/
-
Sylte er ikke menneskeføde. :(
Det er noeget af det bedste julepålæg /o
kig ind på www.tradisjoner.no
og vælg hodesylte /o /o
Jeg bruger ikke saltlage bagefter.... Den smager bare bedst , min ligger lige nu i pressen ;D ;D
-
Hej Hanegalgak (skønt navn)
Du bruger nogle skanker (forben) koger dem ca 3 timer selføgelig ved svag varme,efter 2 timer smager du lidt på suppen og evt tilsætter extra krydderier.
Når det er kogt færdigt og du er tilfreds med suppen tager du kødet af benet,lægger det i en skål-beholder hælder suppe på så det dækker og et let pres af en underkop eller lign.
Dette giver en dejlig sylte,der ikke er smæk fuld af fedt,og husblassen eller gelatinen er kommet af sig selv da den er i sværen på skankerne
Vh. Niels på Phillipinerne hvor de også har smagt sylte nu.