Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Henriette Hall efter 06 December , 2010, 19:33
-
Her er en opskrift hvor der er smæk på smagen. Skøn vintermad.
1 hanekylling på ca 1300 gram
2 dåser kogte kikærter
1 bakke champignon
4 rødløg
1 frisk pomerans
hvidløg
1 håndfuld calamataoliven
1 glas hvidvin
1 bundt bredbladet persille
salt, peber og et bløb olivenolie. Evt. safran og chili.
Rens champignoner, snit rødløg i både og hvidløg i tynde skiver. Op i stegesoen med det. Tilsæt en håndfuld oliven, fintsnittede persillestilke, kikærter og hvidvin. Skræl pomeransen med et juliennejern og smid skallen op til resten. Pres saften ud over grøntsagerne og krydder med salt, peber og evt. chili og safran. Rums rundt. Salt kyllingen indvendig og prop pomeransskallerne op i rumpetten på dyret. Læg kyllingen oven på grøntsagerne. Dryp lidt olivenolie over og drys med salt. Smid stegesoen i ovnen i 2 timer ved 165 grader. Så tager man låget af og skruer ovnen op på 225 grader og bruner kyllingen. Tag kyllingen op og skær i passende stykker og server med grøntsagerne og godt brød til at svuppe væden op med. Resten af hvidvinen kan så passende serveres til.
På billederne bliver der også serveret squashsalat til.
-
Hov. Glemte lige at skrive at persillebladene selvfølgelig skal snittes og røres i / over sovsen ved serveringen.
-
:P :P :P :P MUMS!!!!!! Hvor lyder det godt.... Så absolut en opskrift der skal afprøves i juleferien /o!
-
Det lyder rigtig godt, Henriette! Men jeg forstår ikke helt det med pomeransskallen, for mig ser det ud som om den bliver brugt to gange... Der må være noget jeg misser :-\
Skræl pomeransen med et juliennejern og smid skallen op til resten. Pres saften ud over grøntsagerne og krydder med salt, peber og evt. chili og safran. Rums rundt. Salt kyllingen indvendig og prop pomeransskallerne op i rumpetten på dyret.
Jeg ønsker mig en ny stegeso i julegave, den jeg har er kun brugt til fisk, så det skal den vist bare blive ved med :P
-
hvor LÆKKERT /o
Jeg har heldigvis lige købt en stegeso af glas til den latterlige lille sum af 99 kr og jeg glæder mig til at prøve din opskrift af ;D
-
uhmmmm det ser godt ud.
-
Det der kommer op i rumpen af hanen er bare det der er til overs når juliennejernet og almindelig håndpresning har gjort sit. Der er jo stadig masser af smag i. Lidt ligesom når man skærer en citron i kvarter og kommer ind i en kylling. Man kan selvfølgelig også bare tage en ekstra pomerans og skære i stykker og komme ind i dyret. Et juliennejern tager bare små tynde strimler af skallen, så man er helt sikker på at det hvide bitre ikke kommer med. Men der er en tydelig bitterhed i væden fra pomeransen og oliven. Det kan jeg godt lide, men det er som skrevet en ret med smæk i smagen.
-
/o Tak Henriette! Nu forstår jeg det /o
-
Tak for opskriften ;) det lyder rigtig lækkert. <D
-
Her er en opskrift hvor der er smæk på smagen. Skøn vintermad.
1 hanekylling på ca 1300 gram
2 dåser kogte kikærter
1 bakke champignon
4 rødløg
1 frisk pomerans
hvidløg
1 håndfuld calamataoliven
1 glas hvidvin
1 bundt bredbladet persille
salt, peber og et bløb olivenolie. Evt. safran og chili.
Rens champignoner, snit rødløg i både og hvidløg i tynde skiver. Op i stegesoen med det. Tilsæt en håndfuld oliven, fintsnittede persillestilke, kikærter og hvidvin. Skræl pomeransen med et juliennejern og smid skallen op til resten. Pres saften ud over grøntsagerne og krydder med salt, peber og evt. chili og safran. Rums rundt. Salt kyllingen indvendig og prop pomeransskallerne op i rumpetten på dyret. Læg kyllingen oven på grøntsagerne. Dryp lidt olivenolie over og drys med salt. Smid stegesoen i ovnen i 2 timer ved 165 grader. Så tager man låget af og skruer ovnen op på 225 grader og bruner kyllingen. Tag kyllingen op og skær i passende stykker og server med grøntsagerne og godt brød til at svuppe væden op med. Resten af hvidvinen kan så passende serveres til.
På billederne bliver der også serveret squashsalat til.
Det ser bare lækkert ud og så skal vi "kun" have stegt flæsk med persillesovs til aften. /o
-
Det ser godt nok lækkert ud /o Jeg købte en Römertopf i går, så det skal prøves!!
-
Nu ved jeg hvad jeg skal have i julegave fra firmaet ;D
Nu kan det da kun gå for langsomt med at få lavet nogen kyllinger.
-
Tænk hvad et par billeder kan gøre. ;) Der er da andre der har lagt dejlige opskrifter ind med stegeso, men de manglede lige billeder som synligt bevis.
-
Tak for en spændende opskrift Henriette.
Har faktisk lavet hane i stegeso idag. Stod netop under tilberedningen og tænkte på at jeg måtte til at forny mig !!
Skal da ihvertfald prøve din af.