Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Bodil Tover Karlsen efter 23 November , 2010, 07:55

Titel: De måtte lade livet !
Indlæg af: Bodil Tover Karlsen efter 23 November , 2010, 07:55
Lørdag den 20 nov. mistede gæssene topstykket og motorerne og det gik fint med at plukke og rense.
Gasserne endte på 5 kg og de 4 damer på 4 kg, lige tilpas med fedt under skindet, så der bliver ikke et voldsomt spild under stegningen.
Vi prøvede for første gang at bruge soda i skoldevandet og det virkede fint, det fjernede spændingen på dækfjerne og så var det nemt at få dem gjort våde.
3 ½ time var vi om det (3 mand) så gæs skal vi have igen til næste år, så vi kan få gåsesteg juleaften  ;)
Titel: Sv: De måtte lade livet !
Indlæg af: Loppe efter 23 November , 2010, 08:53
Var de fede??

Jeg er endnu kvalm efter søndagens gåsesteg, vi køte en på 5 kilo fra Polen, og den smagte kun fett...uæh

Er det sådant det skal være?
Titel: Sv: De måtte lade livet !
Indlæg af: Henriette Hall efter 23 November , 2010, 08:59
Der er en del fedt på gæs, men det skal jo smelte af stille og roligt under tilberedningen. Og så skal det gemmes og bruges til alt muligt andet godt!!! Men selve gåsestegen skal da ikke være helt kvalmende af fedt. Hvordan tilberedte du den?
Titel: Sv: De måtte lade livet !
Indlæg af: Bodil Tover Karlsen efter 23 November , 2010, 09:00
Loppe@

Nej, gæssene var ikke fede, de havde kun lige dannet fedtdepotet ved numserne.
Jeg foretrække gæssene sådan, for der er sgu ikke meget ved at skulle stege 1-2 kg fedt af og det kommer man til, hvis man køber gås på frost i supermarkederne. Har prøvet det et enkelt år og gør det aldrig mere. Der var kun 3 kg kød og skrog tilbage af én 5 kilos gås  :o
Titel: Sv: De måtte lade livet !
Indlæg af: Loppe efter 23 November , 2010, 09:03
jeg stegte den i ovn som det stod på pakken, og ja der kom masser af fedt i panden, MEN syntes også der var meget fedt i kødet..

Hva bruger I gåsefedtet til??

Titel: Sv: De måtte lade livet !
Indlæg af: Henriette Hall efter 23 November , 2010, 09:06
confit, rilette og det er skønt at stege grøntsager og kartofler i. Og hvis man blander det med svinefedt, så bliver det så fast at det er godt under et stykke med stærk ost.  ::)
Titel: Sv: De måtte lade livet !
Indlæg af: Loppe efter 23 November , 2010, 09:09
confit, rilette

Hvad er det???
Jeg blev så kvalm så jeg gav det til kattene i laden ;)

Men håber ikke mine to er lige så fede..
Titel: Sv: De måtte lade livet !
Indlæg af: Bodil Tover Karlsen efter 23 November , 2010, 09:11
5 kg gås steger jeg ved 160 grader i 5 timer, regn altid 1 time stegning pr kilo "kød" Husk at lægge gåsen med bryster nedad de første 3½ time ellers kan kødet blive tørt. Min er altid udstoppet med svesker og cox orange æbler  ;D

Et lille fif : Man tager 1 stk stegenål og prikker små huller i skindet, så går det bedre med at stege fedt fra.
Helt personligt hugget fra Brd Price  ;D
Titel: Sv: De måtte lade livet !
Indlæg af: Bodil Tover Karlsen efter 23 November , 2010, 09:16
De vilde fugle får altid det overskydende fedt blandet godt op med frø/korn her hos os.
Titel: Sv: De måtte lade livet !
Indlæg af: Loppe efter 23 November , 2010, 09:17
Jeg stegte det på 150 grader i 5 t, og ja brystet lå nedad hele tiden, jeg stopper den med svinefars...
Er ikke så vild med æbler og svisker, men det er måske frisk til  :)
Titel: Sv: De måtte lade livet !
Indlæg af: Marianne Vedel efter 23 November , 2010, 09:23
Når jeg steger gås, fjerner jeg altid alt synligt fedt, det smelter jeg i en gryde.
Selve gåsen fylder jeg til bristepunktet med en blanding af svesker, belle boskop og selleri i tern samt salt og peber.
Jeg steger i ovnen ved kun 125o fra midt på formiddagen og til ca. kl. 17, hvor gåsen så står og hviler, men jeg laver det sidste klart.
Jeg bruger indmaden, halsen og de yderste vingeled til at koge en fond til sovsen.
Sådan har jeg tilberedt gæs de sidste mange år, og det bliver perfekt hver gang.
Titel: Sv: De måtte lade livet !
Indlæg af: Bodil Tover Karlsen efter 23 November , 2010, 09:23
Så huskede du at beregne farsen med i stegetiden ???
 Marianne @ Ja, jeg bruger også vinger og indmad til den lækker sovs. Nogle gange har jeg stukket hele nelliker i gåsen´s skind, det giver en forrygende smag af Jul !cs
Titel: Sv: De måtte lade livet !
Indlæg af: Loppe efter 23 November , 2010, 09:30
Nej det ble bare puttet ind :)

Men tror jeg slår meg på et friskere fyld næste gang ......
Titel: Sv: De måtte lade livet !
Indlæg af: Marianne Vedel efter 23 November , 2010, 09:49
Det er vigtigt, at gåsen er godt fyldt. Min familie elsker det fyld vi har i, men er man ikke så meget til den slags, kan man fylde med skrællede kartofler. Fyldets vigtigste opgave er at sørge for, at kødet forbliver saftigt og ikke tørrer ud. Derfor skal den altid fyldes godt op.
Titel: Sv: De måtte lade livet !
Indlæg af: Lene Lestat efter 23 November , 2010, 10:07
En industri gås på 5 kg. fra Polen til er det 199 kr. de koster, kan vel ikke forventes at være den helt store kulinariske oplevelse eller ??
De er vel også fodret op på rekord tid.



 
Titel: Sv: De måtte lade livet !
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 23 November , 2010, 16:54
Confit, rillete, Hvad er det???
Confit er "syltning i eget fedt" fx confit de canard, hvor man konserverer andelår i eget fedt. Rillette svarer til en slags sylte, og smager skønt :D.
Titel: Sv: De måtte lade livet !
Indlæg af: Henriette Hall efter 23 November , 2010, 17:03
Ja, jeg hører jo til dem der næsten kan tude over at høre om at folk smider ande/gåsefedt ud. Det er flydende guld. Nå, det forklarer nok også hvorfor min kampvægt ligger en del over gennemsnittet. ;D
Titel: Sv: De måtte lade livet !
Indlæg af: Loppe efter 24 November , 2010, 09:41
Ja, jeg hører jo til dem der næsten kan tude over at høre om at folk smider ande/gåsefedt ud. Det er flydende guld. Nå, det forklarer nok også hvorfor min kampvægt ligger en del over gennemsnittet. ;D

hehe, var måske derfor kattene fik det :) ;D