Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Loppe efter 10 November , 2010, 09:57
-
Nogen der har opskrift på en god sprængt høne? og tilbehør ;D
-
Her er en sprængt grillet frilandskylling, og man kan måske lade sig insprerer af andeopskrifterne /o
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=21737 (http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=21737)
-
Jeg har engang sprængt fasaner efter en sprængt-and opskrift, og det gik fint og de blev gode og møre. Men da de jo ikke er fede, holdt jeg lidt igen med 'kemikalierne'. Tilbehør kartofler og en god stærk peberrods-sauce. /o
-
Man tager en stang dynamit ...og så ..........................
-
Man tager en stang dynamit ...og så ..........................
BUUUUUUUUUM *f
-
Det er et værre pillearbejde. Jeg vil foreslå en anden opskrift.
*g *g *g
-
Jeg bruger almindelig salt og sukker når jeg sprænger duer og gås. Har oprindeligt lært at der skal bruges 1 dl. salt og 1 spiseskefuld sukker pr litter vand og dyret skal så i blandingen i 2 døgn. Har fulgt det præcis en gang, men det blev stærk. Tager det idag på slump og nu er det godt hver gang, især er gammel sprængt gås, som så koges gule ærter på bagefter helt fantastisk, hvis man eller kan lide gule ærter.
-
Hmmm, gule ærter, det skal vi da vist snart have *y
-
jeg plejer at tage:
1 liter
100 g salt
10 g sukker
1 g nitrit
laurbærblade
peberkorn
det hele koges op og afkøles.
hønerne lægges i lagen min. 2 døgn. hvis du ikke har tid, så parter dem først.
/marix
-
jeg plejer at tage:
1 liter
100 g salt
10 g sukker
1 g nitrit
laurbærblade
peberkorn
det hele koges op og afkøles.
hønerne lægges i lagen min. 2 døgn. hvis du ikke har tid, så parter dem først.
/marix
Kan de lægges i lige efter de er flået?
-
Kan de lægges i lige efter de er flået?
har jeg ikke prøvet.
er ikke nået til at slagte mine egne endnu.
hvor gamle er de?
tænker at de gerne stadig lige må modne et par dage, så enzymerne kan nedbryde proteinbindingerne i kødet, inden at de bliver sprægt...men selvfølgelig sprægningen hjælper jo også med til denne proces.
hmm... <A
/marix
-
Skal der nitrit i??? Og hvis ja, hvor skaffer man så det henne?
-
Ja, jeg vil også gerne høre lidt mere om den nitrit. Har nemlig læst at det ikke kan købes af private, men kun i erhvervsmæssigt øjemed, f.eks. af slagtere.
-
de er 5-7 mnd gamle sussex
-
Skal der nitrit i??? Og hvis ja, hvor skaffer man så det henne?
vi har det på jobbet, hvor min sprængningserfaring også er størst. ;)
det hjælper med at få salten hurtigere ind i emnet (hønen), og det er bedst hvis det er store ting at det går lidt hurtigt, da for meget vandaktivitet modarbejder holdbarheden.
hvis man kommer mere i, vil man kunne gøre dem helt lyserøde, men jeg synes ikke det gør noget at det ikke ligner miss piggy ;)
/marix
-
Har nemlig læst at det ikke kan købes af private, men kun i erhvervsmæssigt øjemed, f.eks. af slagtere.
tja...det kan godt være.
jeg er kok og vi har det.
hvis ikke det er til at skaffe for private, vil jeg helt sikkert partere hønen først...
-
Der er overhovedet ingen grund til at bruge nitrit i saltlagen, men masser af grunde til at lade være:
[...] fordi nitrit kan omdannes til sundhedsskadelige nitrosaminer, som er kræftfremkaldende stoffer, der af både DTU, Fødevareinstituttet og SCF, den Videnskabelige Komité for Levnedsmidler i EU, er vurderet at udgøre en væsentlig sundhedsrisiko.
http://www.foedevarestyrelsen.dk/nyheder/nyheder/2010/dansk_nitrit_sejr_i_eu.htm (http://www.foedevarestyrelsen.dk/nyheder/nyheder/2010/dansk_nitrit_sejr_i_eu.htm)
-
Ja, det var også noget i den retning jeg havde i baghovedet da jeg spurgte. Der har været noget i medierne om den overdrevne brug af nitrit i pålæg for at det kan se "pænt" ud. Folk vil åbenbart hellere spise en usund men lyserød rullepølse, end en grålig uden tilsætningsstoffer... (Undtagelsen er hvis man selv laver rullepølse. Så skal det nok blive spist uanset farven. Mums.)
-
selvfølgelig skal man ikke spise nitrit som var det slik...
der skal temmelig store mængder til, førend det er skadeligt.
talte lige med nogle kollegaer og flere havde haft held med at købe lidt af deres lokale slagter.
hvis man skal sprænge og derefter tørsalte virkelig store ting fx. hele benskinker, bliver man nødt til at bruge nitrit, da saltet ikke kan nå at komme helt ind til benet inden skinken når at rådne på overfladen. alternativt kan man sprøjtesalte skinken...
-
Jeg er ikke fortaler for nitrit, men jeg er heller ikke bange for det i de mængder der bruges i DK. Tænk på alt det pålæg vi køber i Brugsen; dejlig lyserød rulledreng fra Tulip... Gad vide hvordan den så ud hvis den ikke var tilsat en knivspids nitrit ;).
Jeg er udlært i en delikatessebutik, hvor vi bl.a. solgte øko-rullepølse hvor der ikke var nitrit i. Jeg blev spurgt ca. 15 gange hver dag, om pakken var dårlig, fordi rullepølsen var grå... ::)
Jeg tror ikke man kan købe nitrit i dagligvarehandlen, men måske i Metro. Det kan også tænkes at slagteren gerne vil sælge en kopfuld, hvis man spørger pænt.
-
Jeg elsker at lave rullepølse og bruger gerne nitrit.
Både rullepølsepresse i rustfrit stål samt nitritsalt, gelatine og meget meget mere har jeg en kontakt til.
Ved ikke om det er ok at gøre reklame herinde ???, så hvis nogen er interesseret i kontaktinfo kan de lige sende mig en pm..
Rigtig god weekend til jer alle :)