Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Foder => Emne startet af: pippip efter 09 November , 2010, 18:48
-
hej.
man kan få knust hvidløg i 5kg spande til heste. må det bruges til hønseguf til hønsene mon?
det ville være nemt :)
-
Ja det, selvfølgelig må det det :)
-
Ved I hvad sådan en spandfuld koster? Jeg køber 100 g ad gangen hos Tiger butikken, men det bliver hurtigt brugt til hønseguffen.
-
ja den koster 290kr for 5kg. det er billigt /o
-
Jeg plejer at bruge det til hestene ;) hvidløg er hvidløg ;)
-
så må jeg prøve det :) de har det ved www.husdyrhelse.com
-
jeg bruger hvidløgsolie... er det en megadyr løsning, mon? Jeg smider 4-6 fed hvidløg i ½ ltr. olivenolie (den billigste) og efter et par uger er det den BEDSTE madlavningsolie - og når hønsene får, så får de bare et skvæt af den gode olie, der stinker af hvidløg ;D Er det for lidt hvidløg?
-
jeg bruger hvidløgsolie... er det en megadyr løsning, mon? Jeg smider 4-6 fed hvidløg i ½ ltr. olivenolie (den billigste) og efter et par uger er det den BEDSTE madlavningsolie - og når hønsene får, så får de bare et skvæt af den gode olie, der stinker af hvidløg ;D Er det for lidt hvidløg?
Mon ikke hvidløgsmængden er passende? Men jeg tror nu nok jeg ville bruge en rapsolie, solsikke eller vindruekerneolie i stedet for olivenolie (pga. prisen ;)).
God idé med olie i stedet for knust hvidløg i øvrigt. Nede i den lokale foderstof tager de 200 kr. for 2 kg hvidløg til heste - det er lige så dyrt, som at købe breve med hvidløg i dagligvarehandlen :o.
-
Tanja, hvis jeg begynder at lave olie KUN til hønsene og en anden KUN til mig, så får de også en billigere variant :D
-
jeg bruger hvidløgsolie... er det en megadyr løsning, mon? Jeg smider 4-6 fed hvidløg i ½ ltr. olivenolie (den billigste) og efter et par uger er det den BEDSTE madlavningsolie - og når hønsene får, så får de bare et skvæt af den gode olie, der stinker af hvidløg ;D Er det for lidt hvidløg?
Det var da en glimragende ide :) vil jeg straks lave. jeg får desværre migræne af hvidløglugt (stank) så det er altid med store ofre at jeg laver guf med hvidløg. På denne måde kan jeg jo bare hælde det over når det bliver serveret.
Tak for tippet