Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: madsen efter 02 November , 2010, 17:53

Titel: Sej hane igen igen.
Indlæg af: madsen efter 02 November , 2010, 17:53
 Har lige læst stolpe op, og ned, om dejlig tilberedt fjerkræ.
Jeg slagtede en Wyandot hane, da den var 6 mdr.
Den kom i fryseren til senere brug, tog den op igen i fredags,
mandag blev den parteret til 4 stk. lagt i stegepose med masser af persille, og kom i ovnen 190 grader i 1½ time.
Hvad gør jeg forkert  ??? Kræet var så sej ,at den var umulig at tygge.  /d
OK, tænkte jeg, så koger jeg den bare i morgen. Begge bryst partier blev kogt i 2 timer i dag.
Men nej, og øv, det hjalp ikke en dyt, måske tværtimod  /d
Nu bliver det nok ikke ved med at gå, at jeg serverer sådan noget hundeæde, for min kære mand  ::) og jeg som har gået og sagt flere gange, at det bliver noget andet når vi bliver selvforsynende.
Titel: Sv: Sej hane igen igen.
Indlæg af: ina..... efter 02 November , 2010, 18:46
Når du slagter fjerkræ der har gået frit, har de fået megen motion, og får derved muskler bl.a. på lårene.
Har du inden du lagde den i fryseren ladet den modne et par dage, eller har du ladet den ligge et par dage efter du har tøet den op ?
Det er væsentligt for mørheden.
til sidst kan man snitte lidt på tværs af musklerne ligeosm butikkerne gør med lidt underlødigt sejt kød, det hjælper også lidt.

Og til allersidst skal både du og ægtefællen vende jer til at selvforsyning betyder under alle omstændigheder fastere kød.
Titel: Sv: Sej hane igen igen.
Indlæg af: Henriette Hall efter 02 November , 2010, 19:20
Jeg tror også du evt. har haft for høj temperatur i ovnen. Prøv i stedet at langtidsstege kyllingen ligesom du ville gøre med en and eller gås. Ellers er der gode opskrifter på grydestegte kyllinger og kyllinger lavet i stegeso her i opskriftsamlingen. (Jeg har selv smidt et par opskrifter ind ;)). Men der er altså noget mere tyggemodstand i en "rigtig" kylling i forhold til en købekylling. Det betyder ikke nødvendigvis at de er seje, men bare at de har muskler.
Titel: Sv: Sej hane igen igen.
Indlæg af: madsen efter 02 November , 2010, 19:59
Ok, tak for svar.
Jeg prøver snart igen, og så bliver den modnet noget mere, og tilberedningen justeres.  ;)
Titel: Sv: Sej hane igen igen.
Indlæg af: Christina efter 02 November , 2010, 20:05
Lad den ligge i køleskabet i 4-5 dage, efter du har slagtet, og frys den så ned (eller tilbered den på 4.-5. dagen). Så kan du tø den op og bruge den som du normalt gør :)
Titel: Sv: Sej hane igen igen.
Indlæg af: Marianne Vedel efter 02 November , 2010, 20:52
Jeg har flere gange tilberedt unghanerne i trykkoger. De bliver meget møre og saftige.
Titel: Sv: Sej hane igen igen.
Indlæg af: mortends efter 03 November , 2010, 08:40
Jeg plejer aldrig at modne hverken haner eller kyllinger før frysning. Jeg fryser dem ned så hurtigt jeg kan, og så tager jeg kræet op og tør det langsomt op i køleskab over 2-3 dage, jeg har ikke haft særlige problemer med sejt kød på den måde.
Titel: Sv: Sej hane igen igen.
Indlæg af: Henriette Hall efter 03 November , 2010, 08:56
Jeg har altså heller ikke modnet kødet. Slagter dagen før de skal spises, eller fryser ned direkte efter slagtning. Jeg har ikke haft problemer med sejt kød.
Titel: Sv: Sej hane igen igen.
Indlæg af: Loppe efter 03 November , 2010, 09:08
Jeg plejer aldrig at modne hverken haner eller kyllinger før frysning. Jeg fryser dem ned så hurtigt jeg kan, og så tager jeg kræet op og tør det langsomt op i køleskab over 2-3 dage, jeg har ikke haft særlige problemer med sejt kød på den måde.

Det gør jeg og...og har ikke oplevet dem seje /o
Titel: Sv: Sej hane igen igen.
Indlæg af: Ditte efter 08 November , 2010, 08:51
Vi fik coq au vin af 5 dværgwyandotter  haner. De har været 5 -6 måneder da de blev slagtet. Simrede efter brd Prices opskrift + 30 minutter tror jeg, og kødet faldt af benene. Meget lækkert. Hvis alt andet svigter så brug alkohol eller lign. til at mørne. Coq au vin, coq au riesling, coq au øl, coq au snaps... ;D