Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: mortends efter 31 Oktober , 2010, 19:57

Titel: Hane i Riesling - super alternativ til Coq au vin!
Indlæg af: mortends efter 31 Oktober , 2010, 19:57
Så fik jeg endelig taget mig sammen til at prøve en ny opskrift - Hane i Riesling, Alsace's svar på Coq au vin!

Jeg fandt først en opskrift på dk-kogebogen.dk, men endte med at tilberede efter en fra familiejournalen.

Det endte med at blive et fantastisk måltid, men næste gang lader jeg den stå og snurre i 1½ time i stedet for en - vores gode hjemmeavlede haner er nok lidt sejere end dem fra supermarkedet. Den var da ok mør, men det kan blive bedre.

En anden ting jeg justerede var mængden af vædske - jeg tilførte ca. 3-4 dl vand for at dække kyllingen så det kunne blive ordentligt kogt.

Se opskriften her, og PRØV DEN!!!   /o
http://www.familiejournal.dk/Mad/Hovedret/2009_09_Hane%20i%20riesling.aspx

Titel: Sv: Hane i Riesling - super alternativ til Coq au vin!
Indlæg af: Henriette Hall efter 31 Oktober , 2010, 22:36
Uhm. Det ser godt ud. Jeg tror liiige jeg må ud og hugge hovedet af en hane igen en af de nærmeste dage.
Titel: Sv: Hane i Riesling - super alternativ til Coq au vin!
Indlæg af: mortends efter 31 Oktober , 2010, 22:39
Uhm. Det ser godt ud. Jeg tror liiige jeg må ud og hugge hovedet af en hane igen en af de nærmeste dage.

Bare husk at gi' den længe nok i gryden - især hvis den er friskslagtet!

...og et lille tillæg til opskriften:

Vores hane vejede 2200 gram slagtet - det var mad nok til os 2 voksne og et barn - og så er der nok til i morgen også...
Titel: Sv: Hane i Riesling - super alternativ til Coq au vin!
Indlæg af: Christian Ernstsen efter 01 November , 2010, 07:56
Bare husk at gi' den længe nok i gryden - især hvis den er friskslagtet!

Det hjælper altid at give lidt længere tid i gryden - men det er også en god ide at snitte lidt i alle musklerne, så man får brudt de hinder, der beskytter hanen mod skader i de slagsmål, den genetisk set er programmeret til at komme i. Så kommer muskelkødet nemlig i direkte kontakt med de gode ting, der er i "suppen" i gryden, og hinderne kan ikke så nemt trække sig sammen og gøre kødet kompakt.
Titel: Sv: Hane i Riesling - super alternativ til Coq au vin!
Indlæg af: mortends efter 01 November , 2010, 08:14
Det hjælper altid at give lidt længere tid i gryden - men det er også en god ide at snitte lidt i alle musklerne, så man får brudt de hinder, der beskytter hanen mod skader i de slagsmål, den genetisk set er programmeret til at komme i. Så kommer muskelkødet nemlig i direkte kontakt med de gode ting, der er i "suppen" i gryden, og hinderne kan ikke så nemt trække sig sammen og gøre kødet kompakt.

Uhh - det må jeg prøve næste gang! Jeg synes nemlig også at der manglede lidt smag i kødet - men sovsen var fantastisk!

I øvrigt kogte jeg halsen med i "suppen" og tog den fra før servering - det skal jo ikke gå til spilde...
Titel: Sv: Hane i Riesling - super alternativ til Coq au vin!
Indlæg af: Marianne M. efter 01 November , 2010, 08:26
Det ser rigtigt godt ud... !! Den skal prøves, kan næsten smage det allerede nu  /o
Titel: Sv: Hane i Riesling - super alternativ til Coq au vin!
Indlæg af: mortends efter 01 November , 2010, 11:30
Det ser rigtigt godt ud... !! Den skal prøves, kan næsten smage det allerede nu  /o

Ja det smager også godt! Og med alle de små justeringer vi kan nå frem til her inde, så ender det jo med perfekte opskrifter!