Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: hanegalgak efter 29 Oktober , 2010, 12:27
-
Konen min siger vi har " god tid " denne weekend ??? Så hun er hooked på vi skal have syltet det sparsomme vi selv har fremdyrket i haven og selv købt.
Vi har bla. røbeèr og asier til rådighed for denne weekends kulinariske udfoldelse.
Er der nogen her med liiiige nøjagtig d e n opskrift der duer ?
på sylteligste hilsener og go weekend til alle med denne herlige fjerkræ passion ............
hanegalgak
-
Vi har "arvet" en opskrift på syltede rødbeder, som vi selv er meget glade for:
1 kg rødbeder
1/2 liter eddike
200 g sukker
1 teskefuld atamon
Revet peberrod
Rødbederne vaskes, og toppen "vrides af" (vigtigt ikke at skære tæt på rødbeden, da der ellers "bløder" alt for meget saft ud i vandet). De koges cirka 1 time i letsaltet vand, hvorefter de skylles i koldt vand.
Kogningen gør at skrællen mister sit greb, og derfor kan man let fjerne den uden brug af redskaber andet end hænderne.
Rødbederne skæres i skiver af ønsket tykkelse og puttes i rene (helst steriliserede) glas. I hvert glas tilsættes lidt revet peberrod.
Eddiken koges op sammen med sukkeret. Når det er opløst tages gryden af komfuret, og atamon tilsættes, og der røres rundt. Væsken hældes nu i glassene med skivede rødbeder og peberrod, så de øverste skiver netop er dækket. Låg på med det samme, og glasset er klar til afkøling og opbevaring.
Det var så den opskrift, vi bruger her i familien, mon ikke andre har noget også?
-
Jeg har lige syltet disse rødbeder!!
Peberroden hos os er udskiftet med en stærk chili!!
http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/Mad_der_holder/Opskrifter/2009/uds_3/20090708124958.htm
-
Jeg tilsætter hele nelliker, som krydderi. :)
-
Peberrod er det væsentlige i syltede rødbeder, da den virker konserverende (og smager godt).
Pudsigt nok har jeg også planer om at sylte lidt rødbeder i weekenden....
-
jeg ved godt at Peberrod er konserverende, men desværre bryder min mand sig ikke om det!!
-
Det er garanteret også godt med chili /o
Jeg har ikke syltet rødbeder før, så jeg spekulerer på hvor længe de skal stå i glasset før de smager fantastisk? Jeg har nemlig rigtig meget lyst til at spise brændende kærlighed med lidt finthakket, syltet rødbede på.... Det er derfor jeg skal sylte i dag ;)
-
Hvad med at tage en tur til bibloiteket, der er jo massere bøger på emnet ::)
Emma
-
Hvad med at tage en tur til bibloiteket, der er jo massere bøger på emnet ::)
Emma
Hæhæ - jeg kan kun give dig ret Emma, men jeg er jo også bibliotekar ;D
Nogen gange er det bare sjovt at få andres erfaringer - de står jo ikke i opskriften. Lidt ligesom det er fedt at spørge om høns på Forum, selvom der findes glimrende hønsebøger, man får jo alle guldkornene serveret her på Forum /o
Og lad mig opfordre alle til snarest muligt at aflægge deres lokale bibliotek et besøg - der gemmer sig en guldgrube af oplevelser <I
-
de skal desværre trække et stykke tid, førend de er værd at spise....der står 3-4 uger i opskriften.....men lur mig om vi ikke kommer til at smage lidt før!!
-
Jeg (særlingen) Har da en bog på min hylden om syltning ::) *e
Den fandt jeg på et loppemarked, eller var det biblioteks udsalg??? <A
Og lad mig opfordre alle til snarest muligt at aflægge deres lokale bibliotek et besøg - der gemmer sig en guldgrube af oplevelser
Jeg kan kun give dig ret! ;)
Emma
-
Jeg (særlingen) Har da en bog på min hylden om syltning ::) *e
Den fandt jeg på et loppemarked, eller var det biblioteks udsalg??? <A
Og lad mig opfordre alle til snarest muligt at aflægge deres lokale bibliotek et besøg - der gemmer sig en guldgrube af oplevelser
Jeg kan kun give dig ret! ;)
Emma
Du er nu ikke en helt almindelig 12-årig Emma - og jeg ka' li' det! /o
-
Du er nu ikke en helt almindelig 12-årig Emma - og jeg ka' li' det!
Det er jo også kedeligt at være almindelig ;)
-
Jeg venter med syltningen til det bli'r regnvejr...håber det trækker ud ;)
Sylter altid rødbeder i store mængder...og altid juleudgaven med nelliker og kanel, for det holder fint året rundt...mmmm!
-
Den grønne syltebog er god at have på hylden - der finder man det meste i afprøvede grundopskrifter. Meeen, det er jo også godt at lure lidt hos Camilla Plum, f.eks.
http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/Mad_der_holder/Opskrifter/opskrifter_oversigt.htm
eller andre kreative 'madguruer'.
Det er min erfaring, at det er svært at overdosere krydderier i den sure syltning, så vær bare kreativ i den retning! :D
Jeg bruger også gerne krydderier i den søde syltning, f.eks. kanel, nelliker, ingefær, kardemomme, vanille...