Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Duer, fasaner, vagtler, kalkuner og påfugle => Emne startet af: Loppe efter 29 Oktober , 2010, 09:19
-
Hvordan smager duer og hvordan slagter man dem??
-
Her bliver hovedet rykket af dem og så plukkes de som andre fugle. Smagen er koncentreret, men "bare" af fugl. Måske lidt "vild" i det. Her er vi ikke enige om opskriften. Min mand vil helst have grydestegt due med persille i maven og masser af sovs. Jeg kan bedre lide pandebrunet due der steger færdigt i ovn i kort tid, står og trækker og så spises med salat ell. lign. UDEN SOVS. Heldigvis har vi duer nok. De yngler næsten som rotter :o - også om vinteren ::).
-
Hvilken type duer har I??
Og hvordan rom skal de ha?
Jeg har kommet over nogen jeg skal kigge på i weekenden...
-
Har kun smagt vilde duer... er tosset med dem, de smager dejligt i flødesovs. Men hvordan man gør har jeg ingen idé om... manden min er kokken.
-
Ja her slagtes duerne på denne måde: Hovedet rykkes af, hale og vingefjer rykkes af. Duen kommer så først i koldt vand, imens den næste slagtes, derefter i varmt vand og plukkes. Det kolde vand først beskytter skindet så det ikke springer så let.
Duen fyldes med persille og steges i gryden, der bliver en vidunderlig sovs.
De gamle duer steges/koges ved lav temperatur (simrer) i 4-5 timer, efter at de har lagt 2 dage i en salt lage. Så smager de bedre end ungerne, da det jo er et voksent dyr med mere smag i.
-
Vi har brevduer, som en gammel mand har avlet på i maaaange år - efter brystkød og omgængelighed samt naturligvis yngelplejeinstinkter og fertilitet. De lægger nye æg når de forrige er klækket og har ofte tre hold i gang ad gangen. Det hjælper selvølgelig at de bliver fodret og ikke har så langt til maden....
Vores bor i den gamle hønsegård med hønsehus. Der er sat hylder op med redekasser. Hønsegården er vel på 35 m2 og overdækket. De kan ikke flyve ud. Vi har et duehøgepar og et spurvehøgepar i vores levende hegn :o. De må så nøjes med de vilde duer.
-
Ja her slagtes duerne på denne måde: Hovedet rykkes af, hale og vingefjer rykkes af. Duen kommer så først i koldt vand, imens den næste slagtes, derefter i varmt vand og plukkes. Det kolde vand først beskytter skindet så det ikke springer så let.
Duen fyldes med persille og steges i gryden, der bliver en vidunderlig sovs.
De gamle duer steges/koges ved lav temperatur (simrer) i 4-5 timer, efter at de har lagt 2 dage i en salt lage. Så smager de bedre end ungerne, da det jo er et voksent dyr med mere smag i.
Bliver helt sulten, det lyder lækkert :)
-
Bliver helt sulten, det lyder lækkert :)
Ja det skal jeg sige jeg bliver og ;)
Men hvad skal man fodre dem med så de bliver gode på smag ??
-
Man kan købe færdige dueblandinger men vi blander nu selv af startfoder, knækket majs, tørrede ærter (bliver spist først :D) og evt. andet, vi kan få til en fonuftig pris (hirse, dari, hørfrø). Hvis man vil glæde dem, så er lidt optøede frosne ærter luksus.
-
Jeg vil så gerne have duer (ijen) men kan ikke finde ud af, hvor i stalden jeg skal anbringe dem.Synes jo også de skal have mulighed for at flyve, men er overbevist om at de så bliver nappet af en rovfugl.
De smager himmelsk og i Randers havde jeg en duepusher, men desværre ingen heroppe.
Jeg må i tænkeboks.
VH Gunni.
-
Jeg har haft duer men opgav da de ynglede som rotter og de æder faktisk ret meget. De sviner en del så det er bedst at de får lov til at flyve ud også.
Har aldrig fået nogen taget af en rovfugl og dem er der ellers nok af her på Djursland. Duer er ret nemme at slagte i forhold til høns bare man får det gjort i tide inden de bliver for gamle.
hilsen Henrik
Jeg vil så gerne have duer (ijen) men kan ikke finde ud af, hvor i stalden jeg skal anbringe dem.Synes jo også de skal have mulighed for at flyve, men er overbevist om at de så bliver nappet af en rovfugl.
De smager himmelsk og i Randers havde jeg en duepusher, men desværre ingen heroppe.
Jeg må i tænkeboks.
VH Gunni.
-
Hvor gamle er dueunger når de er for gamle til slagt? Skal de helst tages direkte fra reden?
-
Vores flyver selv fra et par dage op til en uge og spiser selv. Ellers er de for fede til os....
-
Hvornår ungerne skal slagtes, ja det kommer an på racen og størelsen. Ved de store racer kan ungerne godt slagtes lige fra reden, men det er for mig det samme som som slagte spædkalve, de er alt for løse og fede i kødet.
Mer her på stedet har vi duer til udstilling, de frasorterede skal så slagtes når det kan ses at de ikke er brugbare i vider avl. Duer under et år er unger her.
Duer over et år er gamle duer, uanset om de er 1 eller 10 år, men de smager godt når de laves rigtig, sprænges (saltlage) i et par dage først, derefter skal du stå og simre en eftermiddag, så er de gode til aften. :P Der er nu slagtet et par hundrede i år, sidste år slagtede vi 350 duer. :o JEg bruger tit nogle slagtede frosne unger som gave til fødselsdag, der er aldrig nogen der skal have dem byttet.
-
Slagte 350 duer årligt. Det er jo fast arbejde og måske en fryser alene kun til duer. /o imponerende. /o
Hvornår ungerne skal slagtes, ja det kommer an på racen og størelsen. Ved de store racer kan ungerne godt slagtes lige fra reden, men det er for mig det samme som som slagte spædkalve, de er alt for løse og fede i kødet.
Mer her på stedet har vi duer til udstilling, de frasorterede skal så slagtes når det kan ses at de ikke er brugbare i vider avl. Duer under et år er unger her.
Duer over et år er gamle duer, uanset om de er 1 eller 10 år, men de smager godt når de laves rigtig, sprænges (saltlage) i et par dage først, derefter skal du stå og simre en eftermiddag, så er de gode til aften. :P Der er nu slagtet et par hundrede i år, sidste år slagtede vi 350 duer. :o JEg bruger tit nogle slagtede frosne unger som gave til fødselsdag, der er aldrig nogen der skal have dem byttet.
-
Hvilke racer er gode til både avl, udstilling, sunde og giver gode unger til slagt? Jeg har en lille drøm om at få lidt danske flyve tumlinge og et par pæne kødduer men hvilken race?
-
De Danske flyve Tumlinger er en lille race. Af store racer er der flere, Luchs, Lærker og i gruppen kæmpeder er der flere racer. Strasseren er blevet for stor og yngler derfor alt for dårligt, det samme med King.
Gå ind på www.raceduen.dk og se i galleriet her er masser af gode billeder af flere forskellige racer.
-
Alfred jeg ved godt tumlingen er lille og fin /o men regner med at man godt kan have flere racer sammen?
Jeg har været inde og kigge på raceduen men jeg synes ikke de beskrivelser de har derinde er så gode- om duen er sund og god til at yngle osv. :) jeg kan godt lide luchs, lærker og carneu- er de nemme og ynglevillige?
-
Ja der kan fint gå flere racer sammen, de lever jo fint parvis, er lige så ærlige som mennesker, ikke flere sidespring ved dem. ;)
Det er 3 gode racer til at yngle, som også giver gode slagtedyr.
-
Hvis man ikke rammer den mutant, så løøøøøb ;D
-
Skovduer og nye kartofler passer nu ikke helt sammen, jo hvis duerne kommer fra fryseren. Skovduerne er i altfald fredet når de nye kartofler starter. Jeg har et par skovduerunger som lige er blæst af reden i haven. Den ene unge sad på jorden i hjørnet af hønsegården en aften jeg samlede æg ind, men 4-5 dage senere sad der 2 unger på en lav gren, så den har indtil videre redet livet. :)
Ja der er nogen der flår duer, høns og ænder, men efter min smag skal de plukkes. Med lidt rutine kan duen plukkes i løbet af 1 minut, når den er skoldet rigtigt.
3 duer pr person, så bliver der vist ikke spist mange kartofler?
-
Holder det med et due par eller bør man ha to??
-
Men chance for at blive rigtig godt upopulær, synes jeg IKKE at duer er nogen særlig lækker spide. :o
De er små med mange ben. Smagen er ok, men bestemt ikke bedre end en god kylling.
Enten sidder man og nørkler med kniv og gaffel for at få lidt kød ud mellem alle de ben, eller også bliver man så snasket og fedtet at måltidet alligevel ikke er rart.
Muligvis bliver man bedre og bedre, hvis man spiser det ofte, men lad være med at servere det for gæster. Jeg har flere gange oplevet at det bliver et næsten pinligt middagsbord, hvor man skal spørge om hvordan, og man sidder der og nørkler med ben og kød.
Bare lige en anden mening!!!! ;D
-
Ja smag er jo heldigvis forskelligt, jeg husker stadig første gang svigermor var på besøg, der blev serveret gamle duer, og de var rigtig godt møre, hun priste dem vildt. Næste gang fik hun igen duer, men 3. gang fik hun noget andet, for vi kunne jo serverer andet end duer. Men hvor blev hun skuffet over ikke at få duer. :)
Men er duerne ikke rigtig møre, ja så er det en træls spise, men det gælder jo også alt andet.
Husk duer skal stege længere end kylling, også selv om det er unger.
-
Yngvild, duer får kun 2 unger ad gangen, det bliver du jo ikke mæt af, du skal have mindst 10 par, for at du og Sverre kan få en gog middag en gang imellem..
-
Min mors onkel havde duer og hendes tante lavede altid duer til os til pinsefrokost. Jeg kan huske jeg elskede disse mini kyllinger ;D mmm.
Da vi spiste hjemmelavet hanekylling den anden dag smagte den faktisk lidt hen ad min barndoms duer, dog knap så koncentreret i smagen :)