Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Svømmefugle => Emne startet af: Jay efter 19 ſeptember , 2010, 18:51
-
Hej alle.
Nu har jeg diskuteret hele dagen med en trunte som der bestemt ikke mener, der forfindes gule ænder som voksne.
Men er en orpington and ikke gul ? og/eller findes der ikke også andre gule ænder ?
Meget gerne med foto, da det er ligesom at skulle overbevise en 7 årig.
mange tak ;D
-
Sachsen and
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10001/25/normal_DSC06142.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10001/25/DSC06142.JPG)
-
Prøv at google "orpington and" og dette billede kommer blandt andet, frem:
http://www.orpington.dk/and.jpg
Danny
-
Undskyld min forurening af tråden. Jeg synes bare at overskriften sagde "Findes der gule ærter"... Og det måtte jeg da straks se nærmere på *f
-
Jeg synes bare at overskriften sagde "Findes der gule ærter"...
Og se de gule ærter kan blive rigtig fine, lavet på en sprængt and el. gås :P
-
Gule ærter puuuhaaa siger jeg bare /d
-
Gule ærter puuuhaaa siger jeg bare /d
Men dog bedre end dine mælkeærter ::)
http://www.madabc.dk/frontpage.aspx?id=0&dbid=7027eb0e-1425-4c94-8f21-b38dc39925e4
-
Jeg har et par ænder fra forrige år og en gase(Thomas) gående. Jeg overvejer at de bliver sprængt og brugt til gule ærter lidt senere på året. Det smager bare himmelsk.
VH Gunni.
-
Jeg fik gule ærter til aften, uden fjerkræ ;D men stadig himmelsk. Rigtig efterårs mas /o især med lidt jordskokker i
-
Men dog bedre end dine mælkeærter ::)
http://www.madabc.dk/frontpage.aspx?id=0&dbid=7027eb0e-1425-4c94-8f21-b38dc39925e4
Ej Bjørn, der er da gået et eller andet galt i din smagsløg der ;D Mælkeærter er da bare.. Ja himmelsk!! Det er nok en af de retter de fleste falstringe/lollikker sukker efter hvert år, med nye kartofler, gulerødder og selvfølgelig ærter.. Og gerne med flere end med den opskrift du har fundet frem.
Det vil aldrig blive helt rigtig sommer uden dem.
Men man kan ikke følge en opskrift på sådan noget.. Det er noget der går i arv. Som sikkert også sønderjydsk grønlangkål gør det. Det skal tages lidt gelænde som nogle siger :)
Og så skal der ikke mangles stegt (røget) flæsk!! Og når man kan få den mest kræsne køwenhavner, som kun ville spise burgers, hotdogs m.m med på den dille. Så må der da være noget om snakken.. At det er bare GODT!! :P
min families minder mere om denne opskrift.. Men skal jævnes med en smørbolle.. Hvis man jævner den. Alt andet ville være blasfemi. ;D Og smages til med sukker. Det gør vi (min familie)også med grønærterne. Og kan ikke forstå, hvorfor dem der godt kan lide grønærter ikke bryder sig om mælkeærter? Det er jo ikke så langt fra hinanden smagsmæssigt, udover det er mere suppe de mælkeærter.
http://www.dr.dk/Regioner/Sjaelland/Weekend/Mad/2006/06/01112434.htm
Men gule ærter på sprængt and. Det kan så diskuteres /d Tror det var smagen af det kogte fede skind der gjorde udslaget. Andeskind skal være stegt :)
Skal have gule ærter i oktober, med besøg fra svigermekanikken.. Det er vel ved at være tid, til at få fyldt fryseren, med en lille ny på vej.
Ja det kom vist lidt væk fra de gule ænder :-[
-
Angående mælkeærter, så kan jeg fortælle at de gamle på Lolland-Falster gerne lider alverdens kvaler for at få en god gang mælkeærter. Utallige er de gange jeg er kommet ud til en meget forpint mand/kvinde, hvor urinsyregigten er slået ud i lys lue. På grund af de friske ærter, der skal tilsættes i rigelige mængder :(. Så de MÅ da være gode!
-
Vidste da ikk det hed mælkeærter.
Jeg er fra Fyn og der har det i vores familie altid heddet ruskumsnusk. Godtnok kendte ingen andre retten ..men det er gudeføde og min mor kan aldrig vente på de nye gulerødder....
-
Søs mon ikke du tænker mere på noget henad den sønderjydske ret snysk? Men er da ikke utænkeligt, den er nået til Fyn ;D Der er jo kun Langeland i mellem til Lolland
Mælkeærter er en slags mælkesuppe. :)
Snysk: http://www.gamledanskeopskrifter.dk/page1135.html. Det som jeg kalder grønærter. Og igen propper vi jo sukker i, som var det den alm. "kendte" grønlangkål.
-
Søs har faktisk ret, for der er en ret hen af mælkeærter som kaldes ruskumsnusk, jeg tror at det kaldes forskelligt alt efter hvor i landet man kommer fra.
http://www.gamledanskeopskrifter.dk/page78.html
-
@ Bjørn
Ingen ærter til mig og så er det lige meget om de er mishandlet i mælk eller what ever.
Og ja jeg født på Lolland og bor på Lolland - meeen , mine forældre er tilflyttter fra henholdsvis Nord Sjælland og Norge.
-
hmm ruskomsnusk koges jo på/med flæsk??
Mælkeærter serveres med stegt flæsk til. :) Det må være en helt anden smag. Jeg vil mere betegne mælkeærter som grønærter hvad angår smag, hvor mælken bare ikke er jævnet
-
@ Tanja - det kender jeg godt, jeg læser også tit med maven ;D
Gule ærter på sprængt gås er nektar for guderne *p
-
Haha så kørte den vidst helt af sporet denne tråd. Men lige meget, fandt min skandinavisk fjerkræstandard frem, og kunne så fremvise et billed af et par gule orpington ænder:) Dog ikke formet som ærter
-
Og se de gule ærter kan blive rigtig fine, lavet på en sprængt and el. gås :P
Ja tråden gik godt nok i en "anden" retning men må jeg så spørge om noget <+ Hvordan sprænger man en and??? har hørt det før men for mig lyder det som noget med noget nyt-års krudt og en gang and ud over det hele ;D ;D ;D
-
Bare rolig ingen griseri i køkkenet med mindre du taber gryden ;D
http://www.madmor.dk/show.php?action=single&get=519 (http://www.madmor.dk/show.php?action=single&get=519)
-
Der er en fin opskrift her på gule ærter med sprængt and :
http://www.walter-lystfisker.dk/opgulart.htm
-
Her er et billede af orpingtonænder...