Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: Helle Enevoldsen (josefineamanda) efter 07 ſeptember , 2010, 09:23

Titel: Klækningsprocent på 100
Indlæg af: Helle Enevoldsen (josefineamanda) efter 07 ſeptember , 2010, 09:23
Kære Alle

Jeg har igennem sommeren eksperimenteret lidt med fugtighed under klækningen. Jeg har tidligere lagt hønseæg til klækning 3 dage før, og har øget fugtigheden der.

Jeg læste så en gammel bog om fjerkræ. Her er beskrevet, at man først øger fugtigheden når en hvis procentdel er begyndt at klække.

Jeg har så haft lidt ekstra tid, og to rugemaskiner. (skabsruger m. motor/lille blå fra HN)

Den blå var gjort klar til klækning, og efterhånden som der kom "stjerner" i æggene, har jeg lagt dem over i klækkeren.

Denne metode har givet en klækkeprocent på 100. Ved to rugninger.

Nå men så er det jo ikke sommerferie længere, og i går kom der et nyt hold ællinger.
Her gjorde jeg det, at jeg først lagde i klækkeren da ca 30% var begyndt at klække.
Sørme om ikke også at alle ællingerne kom ud sunde og raske.

Har for 14. dage siden lavet ællinger på den "gamle" metode. Dårligt klækningsresultat. Havde svært ved at komme ud af ægget. Klæbede til skallen mv.

Jeg synes at metoden er god, og kyllinger/ og ænder kommer hutigere ud. Ingen har behov for hjælp, i det skallen "sprænges" af, og der er ikke så meget klæbrigt snask.

Nå men ville lige dele det med jer. ;)


Titel: Sv: Klækningsprocent på 100
Indlæg af: Henriette Hall efter 07 ſeptember , 2010, 09:30
Wow! Superflot resultat. Tillykke.
Titel: Sv: Klækningsprocent på 100
Indlæg af: mortends efter 07 ſeptember , 2010, 10:09
Super flot resultat - men når du skriver at du lægger dem over i "klækkeren" hvad mener du så? er det den lille blå du bruger som klækker eller hvad?
Titel: Sv: Klækningsprocent på 100
Indlæg af: GKV efter 07 ſeptember , 2010, 10:16
Fedt, det må prøves, Tak for ideen.

VH Gunni.
Titel: Sv: Klækningsprocent på 100
Indlæg af: Helle Enevoldsen (josefineamanda) efter 07 ſeptember , 2010, 10:51
Jep den lille blå;0)

Jeg glemte at sige, at når de så er klækket, bliver de lagt tilbage til tørre i den anden :D ;)