Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Loppe efter 24 August , 2010, 12:35
-
Jeg har bagt verdens bedste brød, men hva gør jeg forkert da det ikke hænger sammen??? ved at smuler også er brød, men det egner sig utrolig dårlig til madpakke :-\
-
Du skal bare have sådan en fancy tuppeware box med tæt låg; så blender du brød pålæg og wupti, problem løst. ;D mhusk at få gaffel med.
-
Jo men det smuldrere inden det kommer i boks.... /d
Jeg tænkte yes, endelig svar...men når jeg så bagmand så kom vel ikke svaret som en overraskelse... *f
-
Er det brød med mange kerner? Hvis ja, så kan det være fordi du får for lidt fintmalet mel i... Jeg har haft problemet med hjemmelavet rugbrød, hvor jeg synes der skal være flest mulige kerner og sunde sager i ;) Derfor brugte jeg i starten kun fuldkornshvedemel eller fuldkornsspeltmel til at "binde det sammen med", men det er som om klæbeværdien ikke er helt så høj og det går derfor væsentlig bedre, hvis jeg bruger helt almindelig hvedemel.
Jeg prøvede mig lidt frem og nu synes jeg, jeg har fundet den rigtige formel, der ikke falder fra hinanden...
Mit rugbrød skal i øvrigt ikke opbevares på køl, så falder det også fra hinanden, men jeg går ud fra det er det friske brød du mener?!
-
Hmmmmm...mit brød smuldrer aldrig ... men svært at give en opskrift da jeg altid slumper mig til resultatet.
Men husk at ælte rigtig rigtig godt og lade det hæve tiden ud.
Med mange kerner og meget lidt alm hvedemel går det heller ikke i stykker.
Husk også at lade det køle næsten helt af inden der skæres ...og Husk at save godt så brødet ikke bliver revet i stykker.
-
Jeg rører også altid ud i hovedet, jeg kan godt lide hele korn, men har nog ikke den helt store tålmodighet, da jeg ikke elter og hever nog tror jeg...
dvs jeg elter det godt inden det hever, men ikke godt nog når jeg skal rulle brødene ud....
-
Hvad er det for noget brød du bager? Hvis det er rugbrød og du bruger mange kerner kan det være væske du mangler. Jeg bager rugbrød med mange kerner og uden hvedemel men med fuldkornshvedemel og jeg putter altid lidt ekstra væske i. Det kan også gælde hvedebrød med kerner for de suger altså meget væske.
-
Jeg bare blander sammen det jeg finder for godt :) brugte meget hvidt vhedemel idag, da det jo binder bedre.....men....
-
mit grahamsbrød smuldrer altid forfærdeligt. Kun overgået af müslibarer. Men hvis du alligevel bager uden opskrift, så prøv at rive en squash eller græskar og put i dejen, rugbrød skal altid være temmelig vådt og lad det så gerne stå og trække, så melet har mulighed for at suge væske til sig - ellers klistrer det ikke så meget. Groft mel skal trække længere tid, fordi det stadig til dels er pakket ind i hård kerne. Gav det mening? Jeg haaader at bage rugbrød, men skal bage et med græskar i aften. Igår blev det i stedet til bananbrød og müslibarer, kempefine madpakker! /o
-
Jeg puttet et æg i deigen, men som sagt så kan det hende at det ikke blev hævet og æltet nog...
-
Verdens bedste brød skal slet ikke æltes 8)
http://www.kvalimad.dk/opskrifter/verdens-bedste-broed
-
Bjørn, jeg har prøvet at bage det brød, og det bliver jo fint og er nemt - men synes ikke det smager af noget... Har du ikke et tip eller to for at få det til at smage af lidt mere end vand og mel? Tør næsten vædde med, at du har eksperimenteret lidt... :D
-
Er der kommet nok salt i dejen... Ellers kan et par skiver røget laks og et par asparges oven på gøre meget ved smagen :P
-
Ha, ja det gør underværker ved ethvert brød, det har du ret i /o ;D
-
her er en god side med hjælp til brød-for-os-der-altid-improviserer-væk-fra-opskriften:
http://www.morten.munchow.net/forum/viewtopic.php?t=36
Hvis jeg sætter friskbagt brød på bordet ELSKER jeg simpelthen at riste solsikkekerner på panden (evt. i honning, ellers bare tørt) og blande i. Jeg tilsætter også gerne olivenolie og pensler ligeledes med det, så der bliver en sprød og lækker skorpe.
Jeg kan iøvrigt varmt anbefale bogen "brød med smag" - men altså kun til dem, der alligevel bruger opskrifter, ellers er det bare noget mere, der kan stå og fylde - og som ikke må brændes af ;)
Jeg kan smide en opskrift fra bogen eller 4 på senere, hvis der er stemning :)
-
Selv jegharikkeandetiskabetbrød bliver godt blot af gær,mel og vand hvis bare man lige husker at putte salt og gerne en sjat sukker i .
Så for mig er æltning og hævning det altafgørende.
-
@Julie: Vil da gerne ha' et par opskrifter /o Man kan jo altid justere, så det passer til ens smag :)