Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Problemer og sygdomme => Emne startet af: Loppe efter 18 August , 2010, 18:03
-
Har lånt nogle fjerkræ bøger og sidder og leser at maranæg er salmonellafrie fordi porene i æggene er så små at bakteriene ikke kan trenge igennem,
nogle med erfaring på det?
det skrives dog at dersom salmonellasmitten kommer ind i æglederen på hønsene kan de smitte inden der bliver skal på æggene...
-
Det har jeg også læst, men der kan sagtens sidde salmonella på ydersiden af skallen læste jeg også ;)
-
I langt de fleste tilfælde sidder salmonellaen faktisk udenpå skallen, og så kan det jo være ligemeget. I få tilfælde er det selve ægget der er inficeret, og så er maranæg nok bedre end andre æg, men hvis man skal bruge rå æg af egen avl, så ville jeg nok lige skylle dem med kogende vand inden jeg bruger dem. Og ja, inden der kommer sjove bemærkninger ;) så skal æggene skylles inden man knækker dem ud... :D