Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: gnert efter 13 August , 2010, 17:43
-
HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP
Vi har et kæmpe problem da vores karelske bjørnehund stadig er FUUUULDKOMMEN besat af vores kyllinger, selv om de har været hos os 1 mdr.....
Hvordan søren skræmmer man en hund så han måske kan slappe af når kyllerne er ude??
Det er sådan at han er heeelt oppe og ringe når han kan se dem, høre dem, eller bare man går i haven, for så tror han straks at man skal ud til kyllingerne.
Han gør konstant af dem, og hidser sig op og vil bare æde dem.
Vores senarium når vi skal tage hjemmefra:
Vi putter en palle i sofaen, for at hunden ikke står i den og gør, gør, gør, gør fordi han kan se dem.
Der står en plade for vinduet under mit skrivebord da han ellers kan se kyllingerne og køre helt op.
Der står en plade foran havedøren da han ellers kan se dem.
Radioen køre ret højt så han ikke kan høre når kyllingerne pipper.....
+ Når han er ude i sit reb så køre han op og løbe frem og tilbage for at se om han kan komme hen til gården.......Hvis han kommer til gården, vil han klart grave, gø og prøve at bryde igennem hegnet.
Hvad søren gør man???
Han har vænnet sig til 2 katte, men de har sat ham på plads og sat MAAANGE klør i ham, men dem jager han ikke......efter 3 uger altså.......
-
Nu er jeg nok ikke den, at der sætter mig i en rundkreds med hunden og prøver at forklare den "at det må den altså ikke"... Helt enkelt ville jeg sætte et el-hegn med flere tråde omkring hønsegården og slippe hunden.
For nogle år siden havde jeg en hund der var særdeles glad for får og deres lam, den smuttede ud en aften og efter kort tid lød det som om at den var ved at blive myrdet, den havde fået lagt el-hegnet ned og havde åbenbart også hængt lidt fast i hegnet, herefter havde får og lam absolut ingen interesse, ja selv på den side af ejendommen hvor folden var kom den nødigt.
-
jeg ville gøre lige som Bjørn så ville jeg få fat i en død kylling og så lige som Søren Ryge el hegn til den og hænge den op, sku hunden bide i den går den en stor bue udenom ait hvad der har fjer i fremtiden
-
Da vores labrador var lille også havde en svaghed for at jagte høns..det klarede jeg en dag, med et rap over ryggen med en longeringspisk..så var han kureret..men tror måske at næsten alle hundehvalpe har denne lyst til at "lege" mens de er små.
I dag er vores hund hønsenes beskytter og han kunne aldrig drømme om at gøre dem noget..
vh. Rikke
-
Se se....der var nogle gode forslag, for vi er ved at gå ud af vores gode skin da han bare bliver ved ved ved ved ved med at være tændt på kyllingerne......
-
Min Grand Danois går med i hønsehuset. Helt ind. Han kunne ikke drømme om at gøre hønsene noget.
Han er blevet fortalt med meget store bogstaver at hønsene er mine og dem skal han ikke røre, men passe på. Det tog lidt tid i starten for de var jo lækre at se på. Men det lader sig gøre hvis man konstant og MEGET bestemt gør hunden det klart at fjerkræet også skal være der og ikke skal betragtes som bytte.
Jagthunde lærer jo også at hente skudt fjerkræ og bringe det tilbage til jægeren.
-
Jeg er af en helt anden verden, og kunne ikke drømme om at tilbyde mine hunde hverken chock eller smerte på den måde som i omtaler her! Jeg er langt mere pædagogisk i mine overvejelser med mine hunde, og de trives med hønsene.. hvor er jeg ked af jeg fik læst denne tråd.. /d
-
Pylle...der er jo stor forskel på hunde. Det kunne lyde som om du har haft nogle nemmere hunde at arbejde med ;)
Jeg ville helt klart osse sætte elhegn op. Ville ønske jeg herhjemme kunne gøre det samme ved: postbilen, trailere, cyklister, mejetærskere, traktorer, alle former for anhængere, katte og meget meget mere.
Hvis det først slår klik skal der altså mere end klikkertræning til :D
-
Vi har en cockerspaniel, Milo, som jo egentlig er en jagthund ;) Han har dog aldrig rigtig lært det :D
Han var meget nysgerrig da vi fik høns og jeg måtte holde høne og så lade Milo snuse.. Hun hakkede ham et par gange, da hun var utryg.. Han ville bare lege :D
Han har ikke rørt dem - kun når hovedet var røget af og vi ikke var hurtige nok til at få samlet det op ;)
Da vi havde haft besøg af ræven, blev han vagthund i hønsegården ;D Han er altid med inde når vi andre er der inde og rører dem ikke.. Han er mere interesseret i deres mad :D
-
Vi har været meget pædagogiske med vores schæferhvalp. De tre hundetrænere, vi har i familien, var rystede ved vores forsigtige spørgsmål om el-halsbånd så han kunne lære at holde sig fra de katte, der "hænger ud" hos og - og som altid har gjort det. Det drejer sig om 10-12 katte
med og uden ejere, der dagligt holder "misseråd" på vores terrasse. Hvalpen var vokset op i en kombineret hundekennel/katteri og vi har fire indendørskatte som alle tog vel imod ham. Alligevel gik det galt da han seks måneder gammel pludselig, midt i leg med min mand, fór afsted efter en stor kattekilling. Der lød et skrig men vi kunne derefter ikke finde katten - og hunden kom luskende tilbage. Om aftenen var han ude meget længe for at tisse af til natten. Næste morgen brækkede han sig i bryggerset: KATTEPELS! Samme dag blev han returneret til kennelen. Det går ikke her med den adfærd, når vi både har kattte, høns, kaniner og børnebørn. Vi håber at det lykkes kennelen at finde et nyt hjem til ham da han på alle andre måder var en sød og kvik hund.
Men vi ærgrer os enormt over at vi ikke prøvede el-halsbåndet!
Vi har tidligere haft fire hunde der uden problemer kunne omgås katte, høns, kaniner og børn. Vores indendørskatte har sovet i kurv med en schæfer og tre Broholmere på skift. Uden problemer. Vores første schæfer "passede" kaninunger i kattenes løbegård, hvor han logrende lå og lod sig hoppe på. Når hønsene gik frit, gik han efter dem med snuden i måsen på dem i håb om en klat /3. Så ja, der er stor forskel på hunde og sikkert også på opdragelsesmetoder. HVIS det ender med en aflivning for "vores" schæferhvalp - så ville han nok selv have foretrukket en lidt barsk metode og derefter et langt og godt hundeliv.
-
En ting blandt så mange andre er, at lade hunden få snuset godt og grundigt til hønsene. Tag en høne på skødet lad hunden snus den allevegne, ved mindste tegn til voldsomhed et stort Nej. Det kan hos nogle hunde være nok til at nysgerigheden er stillet.
Vi har tre hunde og en masse katte, hverken høns eller kyllinger er i fare for at lide overlast og selvom de bittesmå kyllinge står i kravlegård på gårdspladsen rører de dem ikke.
VH Gunni.
-
Mon ikke "gnert" har prøvet det?
Min første hundehvalp havde et møde med en høne med kyllinger. Siden da vidste han at kyllinger er små, sarte væsener - med en drage til mor :o! Ingen problemer dér resten af hans liv *f.
-
ENIG MED GKV!!!!
Elhalsbånd er dyremishandling!! Der er en grund til de er ulovlige at bruge!! Alle hunde kan trænes og lære at undertrykke deres indstinkter!! Det er bare et spørgsmål om den rigtige indgangsvinkel, og hårdt arbejde!!!
Jeg trækker mig ud af denne tråd.. Har for stærke meninger om denne sag! >:(
-
Det er da helt OK, pylle pylle.
Jeg går bestemt ikke ind for elhalsbånd (som jeg aldrig har prøvet at bruge) som en del af en normal hundeopdragesle. Men hvor mange høns, katte, børn skal der gå til i pædagogikkens navn? Jeg kan se at du har yorkier, vel på 2-3 kilo. Her er der tale om en stærk karelsk bjørnehund, der er kendt for jagtinstinkt og udholdenhed. Og så vejer den 25-28 kilo og er altså ikke sådan lige at tage op og irettesætte..... I øvrigt er den også kendt for at være vanskelig at opdrage.
I vores tilfælde havde der jo ikke været tale om at hunden skulle gå permanent med elhalsbånd - bare prøve at et nej betyder et nej. Jeg kan forsikre dig for at ALT andet var forsøgt for har holde ham fra kattene. Fritgående høns har vi ikke, men det kunne sikkert heller ikke være gået. Og her var der tale om en hyrdehund der ikke burde have de idéer. For selvfølgelig skal man også vælge hund efter hvad den skal bruges til. Det er bare ærgerligt for alle hvis hunden må aflives fordi den ikke forstår klikkertræning når den har andet i hovedet.
-
Jeg er helt enig med dig Pylle. Jeg er også lidt rystet over at læse, hvordan I opdrager jeres hunde. Jeg kunne ALDRIG drømme om, at hverken slå eller give mine hunde stød - ALDRIG!!!
Ja, der er forskel på hunderacer, men alle kan lære! Nogle racer vil have sværere ved at styre deres jagtgen - og helt ærligt, det er vel også ok! En hund er en hund og vi kan altså ikke lave om på dens gener. Vi har jo netop valgt dette dyr og denne race pga. nogle egenskaber - måske netop det at den jager! Altså må vi tilpasse hverdagen, så alle kan være der!
Herhjemme har jeg ikke brugt tid på at lære hunde og høns at være løse sammen. Min hanhund er bange for rigtig mange ting - blandt andet høns og det giver sig udslag i at han angriber dem. Her ville jeres el og slag slet ikke hjælpe - tvært i mod.
Jeg har delt det op sådan at hønsene er ude i haven, mens jeg er på arbejde. Her sover hundene alligevel indendøre. Når jeg kommer hjem og har luftet hundene, bliver hønsene gennet ind i gården og så kan hundene og jeg hygge os i haven. Alle er glade og ingen kommer til skade.
Nå, men tilbage til gnerts problem, for her MÅ jo gøres noget! Nu er en Kareller jo ikke verdens mest pædagogiske hund, men det har I vel sat jer ind i inden anskaffelsen. Den har et MEGET stærkt jagtinstinkt og er MEGET selvstændige og egenrådige - men I har valgt en Kareller og så må I også acceptere den!
Det er meget nemmere at lære hunden hvad den MÅ frem for hvad den IKKE MÅ! Altså sætter du dig ved siden af hunden med hunden i snor og en stor skål RIGTIG gode guffere, noget den SLET IKKE kan modstå... Få hunden ned at sidde og ros den og giv den guffere, hver gang den forholder sig i ro. Du skal ikke sige eller gøre noget, lad hunden selv tænke. Du skal heller IKKE skælde hunden ud for ikke at gøre det rigtige. Sæt evt. kommando på når hunden har fattet pointen, f.eks. rolig... Når der er styr på det er det tid til at træne det et sted hvor hunden kan se hønsene, men er LANGT fra dem og stadig i snor. Først når hunden ER helt indforstået med øvelsen kan I rykke tættere på. Tag et skridt af gangen. Bliver hunden FOR urolig, så må I et skridt tilbage igen og træne der.
Når hundene er begyndt, at være rolig et sted, hvor den kan se hønsene, så skal I begynde, at rose hunden, så snart den skæver til hønsene, men inden den gør eller farer frem. Det er lidt af en kunst at ramme det tidspunkt i starten, men det kan lykkedes. Bliver den ved med at kigge på hønsene og stadig er rolig bliver I ved med at proppe guffere i hovedet på hunden.
Ved denne metode lærer hunden, at det bedre kan betale sig, at være rolig omkring hønsene og at forbinde dem med noget rart.
Det er ikke noget der sker "over night", der kan sagtens gå et par uger, men det er en noget mere rar oplevelse for hunden. Iøvrigt kan man bruge øvelsen til at få et bedre samarbejde med hunden og gøre den mentalt træt - hunde kan jo godt lidt at bruge hovedet.
Som sagt er jeg ikke sikker på, at hund og høns nogen siden kan være løse sammen, men forhåbentlig kan de acceptere hinanden med noget imellem dem, så I ikke behøver bygge stuen helt om hver dag.
Held og lykke...
-
min hund fik også en i nøden af en skruk høne har aldrig været intresseret i høns siden men skulle alt andet fejle så el hegn i stedet for at aflive hunden.Med hensyn til halsbånd så findes der et som giver hunden en sjat vand i hovedet når den gør noget den ikke må ved at man trykker på en fjern betjening. En vand pisto er også effektiv men der skal man jo tættere på.
PS min hund vejer 70kg
-
Jeg synes det med elhegnet er et forsøg værd. Det må være svært at holde hunden helt væk fra hønsene, hvis jagtinstinkterne ligger så dybt i hunden. Jeg synes ikke et elhegn er synd for nogen parter, men et godt værktøj til at holde hund og høns adskilt.
-
Nu er nogle hunde uanset race bestemt meget sværere at have med at gøre end andre, men min mening er, at man skal være konsekvent og gerne lidt hård lige fra begyndelsen, så det bliver lært en gang for alle. Det giver i sidste ende et bedre liv for hunden og os.
Velopdragne hunde og børn er nu engang skønnest at omgåes.
Elhegn er da en glimrende måde, at beskytte sin hønsegård på, for er der noget hunde og vi andre har respekt for er det stød.Defor kan jeg heller ikke ryge i flint over et el-halsbånd og jeg tror kun det er blevet forbudt, fordi der med sikkerhed ville være mennesker der misbrugte dette redskab.Faktisk synes jeg godt om den ordning, hvor man kan lægge en tråd ud, give hunden halsbånd på og den så lærer at hertil går grænsen. Ikke alle hunde er lige hjemmebundne.Det er da langt bedre end et liv i en hundegård f.eks.
Jeg kender intet til Karelsk Bjørnehund, min passion ligger ikke hos spidshunde, men dem jeg har truffet på udstillinger har da været søde, men også ret besværlige, set ud fra mit kriterie, så opgaven er nok ikke helt så nem, men som sagt, første skridt er, at hunden får lov at se, hvad det er for nogle skabninger og snuse til dem, både for og bag. Måske er man så heldig at hønen giver den et hak i tuden så meget desto bedre ;D ;D
Jeg er ikke hundepsykolog, jeg mener heller ikke at jeg er særlig klog, men jeg har haft rigtigt mange hunde og høns sammen og metoden sammen med konsekvens har altid fungeret. Og Nej jeg har aldrig haft et el-halsbånd, det har ikke været nødvendigt.
VH Gunni.
-
@ Gunni
Godt konkluderet.
Jeg havde ikke troet at jeg selv skulle komme i en situation hvor jeg måtte give op overfor en hund. Selv mine broholmere, der ikke var interesseret i godbidder (ja, sådanne hunde findes - de er hamrende ligeglade selv om man tilbageholder deres mad til træningsbrug) var modtagelige for ros og konsekvens. Mon ikke det er med hunde som med alle andre levende væsener: nogle tilpasser sig nemt samfundets/familiens regler - andre bliver "kriminelle" trods utallige forsøg på socialisering. Jeg vil så håbe for de hundeejere, der har nemme 2-10 kilos hunde uden problemer at de aldrig må komme i en situation hvor hunden ikke reagerer som forventet på positiv træning.
- og det kan jo være at "gnert" ender med at måtte vælge mellem hund og høns. Men når man ser hvor barske hunde kan være mod hinanden tror jeg helt ærligt ikke at et enkelt stød kan skade så meget. Og måske redder det livet på hunden....
-
Hov hov......én ting skal lige på plads.....hunden bliver ALDRIG aflivet pga nogle høns, og jeg har ikke valgt en karelsk bjørnehund, for den var der da jeg kom til, men jeg havde ALDRIG valgt sådan en hund da den er mega besværlig, egenrådig og hvor andre hunde havde fårstået et NEJ efter 10 gange så forstår en karelsk bjørnehund det først efter 500 gange, og vil lige prøve igen om det nu er rigtigt der menes NEJ........ <A
Han vil AAAAAAAAALDRIG komme tæt på en kylling uden der er bur imellem, for han er hurtigere end lynet og tager den.....DET er prøvet med en mus...ikke så godt.... /d
Her igår satte vi os på terrassen med hunden mellem benene...i snor altså da en karelsk bjørnehund heller ikke kan gå løs, og han sitrede som om han var ved at falde fra hinanden, for kyllingerne var jo lige 10 cm fra ham, så hver eneste gang en kylling løb eller baskede med vingerne gav hunden et MEGA sæt, for jagten sidder bare i den race :-\, men vi roste ham når han var rolig, men da vi så gik ind var han heeeeeeeelt oppe og ringe.
Vi er bare ved at være godt irriteret efterhånden.....
-
hvordan har han det med chihuahuaerne? Kan han godt skelne mellem egentlige kæledyr og så "brugsdyr"?
Rasmus
-
Der er mange måder at opdrage hunde på..og hvem siger alle hunde skal opdrages ens..Jeg har f.eks. en søster som er meget glad for sine hunde, men hun har været nødsaget til at sætte elhegn op i et skel, pgr. hendes hunde rendte over til naboen og stod og gøede af dem og desuden var de til fare for trafikken, da de også gik ud på vejen..så det var enten en tilværelse i hundegård eller denne metode som nu har resulteret i at hundene aldrig render den vej mod naboen igen..det er en gang for alle..og den metode virkede på hendes hunde..
Vi skal være gode ved dyrene, ja, men hvem siger at hunden så bare skal ha lov til at gøre som den vil og aldrig blive opdraget eller blive irettesat..nogle hunde kan nøjes med en kontant NEJ ..mens andre godt kan tåle et lille "klaps" uden at det er dyremishandling..
Folk må sætte sig ind i den race de vælger..gør man ikke det ender mange hunde desværre på internater som problemhunde..og her synes jeg så at det er virkelig synd for hunden..
Hvorfor er der egentligt forskel på katte og hunde og hvordan man kan tillade sig at behandle dem?
Her på forum er det f.eks. nærmest i orden at skyde på katte med en luftpistol..sikken en ballade der ville blive, hvis det var en hund det gik ud over..det er ikke katten der skal ha et skud..men kattens ejer ;)
vh. Rikke
-
Jamen han er meget glad for mine chihuahuaer som kom ind i hans liv for lidt over 1 år siden.
Silver (karelsk bjørnehund), leger utrolig meget med min lille hanhund, og Silver lægger sig på gulvet når de skal lege for han ved godt at han er for stor til lille 3 kg Darwin.....Silver vejer jo selv 33 kg.
Min dame er dog en anden sag, men hun er også alfa herhjemme, så Silver bliver sat på plads, men der har ALDRIG været noget mellem de 3 hunde......
Rixen:
se se....du siger noget meget rigtigt ang de katte der......jeg mener også at katte er lige så meget værd som hunde, så vi har da også selv 2 katte /o
-
Jeg undre mig da over at der ikke er nogen der har sat sig ind i hvordan en førehund opdrager på flokken og uregerlige unge medlemmer.
Og tæven opdrager sine hvalpe,,,, Der kan man da tale om omgående kontant afregning.
Hvis man vil være hundens føre, så løser man problemet her og nu af en gang, det er absolut det mest forståelige for hunden for det ligger i dens natur.
Mine hunde render sommetider på hestehegnet, og det afgør ligesom sagen om heste og deres folde og domæner.
Der er til dato ingen af dem der er kommet til skade, hverken fysisk eller psykisk, og der er ellers strøm nok til at holde elefanter.
Hvis jeg havde problemer med naboen fordi mine hunde rendte derind, ja så satte jeg elhegn hele vejen rundt, så var problemet løst uden at hundende af den grund blev begrænset i deres færden på egen matrikkel.
Man kan selvfølgelige også sætte den i en lang snor i haven så den er begrænset i en vis radius, og bruge flere måneder på at træne den til at lade være at gå ind til naboen, hvis det nogensinde lykkes, eller bygge en hundegård.
Jeg undre mig da også over at det er helt ok at have heste og får mv. bag elhegn, men ikke hunde ???
Hesten bliver da også forskrækket, men den lære jo bare at blive hjemme, det kan hunden også.
Det hele er jo afhængig af racens lærevillighed og selvstændighed, og nogen kræver mere konsekvens end andre.
Gunni har fuldstændig ret i at god og bestemt konsekvens fra starten af en hunds liv, giver den gode chancer for et godt liv.
-
Jeg undre mig da over at der ikke er nogen der har sat sig ind i hvordan en førehund opdrager på flokken og uregerlige unge medlemmer.
Og tæven opdrager sine hvalpe,,,, Der kan man da tale om omgående kontant afregning.
Hvis man vil være hundens føre, så løser man problemet her og nu af en gang, det er absolut det mest forståelige for hunden for det ligger i dens natur.
Mine hunde render sommetider på hestehegnet, og det afgør ligesom sagen om heste og deres folde og domæner.
Der er til dato ingen af dem der er kommet til skade, hverken fysisk eller psykisk, og der er ellers strøm nok til at holde elefanter.
Hvis jeg havde problemer med naboen fordi mine hunde rendte derind, ja så satte jeg elhegn hele vejen rundt, så var problemet løst uden at hundende af den grund blev begrænset i deres færden på egen matrikkel.
Man kan selvfølgelige også sætte den i en lang snor i haven så den er begrænset i en vis radius, og bruge flere måneder på at træne den til at lade være at gå ind til naboen, hvis det nogensinde lykkes, eller bygge en hundegård.
Jeg undre mig da også over at det er helt ok at have heste og får mv. bag elhegn, men ikke hunde ???
Hesten bliver da også forskrækket, men den lære jo bare at blive hjemme, det kan hunden også.
Det hele er jo afhængig af racens lærevillighed og selvstændighed, og nogen kræver mere konsekvens end andre.
Gunni har fuldstændig ret i at god og bestemt konsekvens fra starten af en hunds liv, giver den gode chancer for et godt liv.
/o Kunne ikke sige det bedre selv.
-
Jeg har en Rottweiler han på 1½ år og har INGEN problemer overhoved med ham og hønsene.. han går med dem side om side i haven..
Jeg må som uddannet instruktør i rottweilerklubben nok sige at det er et spørgsmål om lydighed og at hunden ved hvem der bestemmer når der bliver sagt nej.. min rotte var meget interesseret i hønsene da de kom frit i haven men det tog kun et øjeblik før han lærte at det var mors høns og ikke hverken legetøj eller bytte..
Du skal virkelig skære igennem der og hive fat i den.. jeg mener dermed bestemt ikke at hunden skal straffes, hverken ved at slå den for at irettesætte den eller med stød hegn og lignede genstande..
Bliver lidt foraget over at i kan anbefale den slags ting..
Hvis hunden får et stød på den måde, vil den fremover betragte hønsene og hegnet som noget farligt og vil fremover være ræd for det, og det kan ikke være meningen at den skal rende rundt med en sådan angst på dens eget territorium.. man risikere også modsatte efffekt, og at hunden herefter mere ivrigt vil gå efter dem, da den ser dem som en trussel..
du tager en line på din hund og går ud i haven, hver gang din hund bliver ophidset over hønsene hiver du i linen og retter den ind med et alvorligt NEJ.. denne fremgangsmåde skal du gentage mange gange indtil den er rolig..
jeg vil anbefale dig at gøre dette, både for din, hønsenes og din hunds skyld..
du er velkommen til at kontakte mig hvis du ikke får løst dit problem.. jeg vil gerne hjælpe dig, men ikke igennem stødhegn og sådanne strafmetoder..
du får mere ud af positiv indlæring..
-
@ Jane
Meget enig i hvad du skriver.
Jeg vil endda gå så vidt som at påstå at end ikke linen er nødvendig.
Har man et nært og godt forhold til sin hund kan man kontrollere den udelukkende ved stemmeføring.
Den forstår udmærket, på dit stemmeleje, om det er OK det den har tænkt sig at gøre, eller om det ikke er det.
Vi har netop passet min datters 2 Cavallier (ved ikke lige om det er sådan det staves) hunde. Er der nogen der er jagtfikserede så er det de to drønnerter. Så snart døren åbnes vil de gerne afsted, i en aller anden retning, for at jage et eller andet. Med det resultat at de i dagtimerne ikke kom meget ud.
Når jeg er kommet hjem om aftenen, har jeg slået døren op (og fulgt med dem ud) og ved mindste antydning af at de skulle 'på jagt' har jeg med meget klar stemme kaldt dem tilbage. Og de er kommet luskende tilbage, helt klart klar over at jeg ikke syntes de skulle rende nogen steder.
Har aldrig 'lagt hånd' på dem. Kun brugt stemmen/tonefald. Så det lader sig gøre.
Ved ikke om jeg har en specielt skræmmende stemme når jeg kalder til orden. :D
-
Puha....tror vist ikke folk ved hvordan en karelsk bjørnehund er...... ;)
Silver kan ikke gå uden snor, da den er så egenrådig og SÅÅÅÅÅÅÅ jagtsyg, så han bliver ALDRIG sluppet.
(han kommer fra internat, så måske har han aldrig lært det)
Og igen.....En karelsk bjørnehund skal have et nej 500 gange frem for 10 gange og sååååå skal man lige prøve igen og man virkelig mente nej, og sådan er det HVER dag....tror sku han sletter sin hukommelse hver dag
Silver står bundet i tov i haven, da han uden problemer kan hoppe/kravle over 2 meter hegn, og han er snug som bare fanden, for hvis der er det mindste hul et sted, så er han væk.....Prøvet flere gange hos folk der siger "jamen vores have er der ingen huller i", og Vupti så finder man Silver 5 km væk......
Silver er en meget lydig hund, så det er absolut ikke det der er problemet......det er simpelthen racen.
-
I gamle gamle dage , da der hverken fandtes hundepsykologi , el-halsbånd med og uden vand og hvad der ellers nævnes her i tråden , håndterede menneskene på gården det på en hel anden måde ....
Ned i en sort (mørk) stofsæk kom et stykke dødt fjerkræ , herefter den uvorne hund og sækken blev snørret sammen. Efter et stykke tid ville hunden begynde og klynke , på dette tidspunkt puffede de så til sækken med en pind - blidt - og herefter var hunden helt og aldeles kureret for fjerkræinteresse.
Det var som sagt i gamle gamle dage ....
Det skal lige nævnes : vores Tinke , på ny har genoptaget interessen for fjerkræ (efter lang tids ligegyldighed) det kostede en del den dag det startede - herunder knægtens 3 stk som han fik af sin farmor :'(
Vi har udelukkende prøvet pædagogik - der ikke gik ...... Knægten hader hunden som , ja , som børn nu gør. Så Tinke er på familieråd næste gang , hvilket nok ender med sprøjten. Og så skal vi ikke have hund igen.
hanegalgak
-
Jeg har også hørt om den døde høne i sækken.... og i min barndom kom jeg på en gård hvor jagthunden stod lænket i stalden om sommeren (køerne var på græs, så det må have været lidt ensomt) fordi den tog harekillinger. De skulle først skydes om efteråret ;). Den har da haft et meget trist liv, men den var en brugsgenstand. Ligesom naboens hund, der var vagthund og dermed lænket til sit hundehus på gårdspladsen - året rundt.
Nu om dage er de fleste hunde højt skattede kæledyr og familiemedlemmer. Der afholdes kurser i hundeadfærdskorrektion og der uddannes hundetrænere og -psykologer for at løse problemer med utilpassede familiehunde. Der er sågar fjernesynsudsendelser om emnet.
Indtil for en måned siden har jeg også troet at alle hunde kunne opdrages og trænes med positiv anerkendelse af ønsket adfærd. Det er gået fantastisk godt med de første fem hunde i mit liv. Men jeg kom til kort overfor en schæferhvalp. Hvis ikke opdrætter havde ønsket hunden tilbage, var den blevet aflivet inden det kostede yderligere katteliv. Eller hønseliv - eller i yderste konsekvens børneliv. Jeg vil ikke have en hund der ikke er nogen fornøjelse. Jeg har hund for MIN skyld - ikke for hundens. Kan vi ikke begge have det godt sammen - så er det hunden der må ud. Så, @Hanegalgak: jeg forstår godt at det ender med sprøjten for Tinke. Der er et par hunde i vores omgangskreds der burde samme vej da de er årsag til evig bekymring og irritation for deres ejere. Det er et ømtåleligt emne og man ved ikke hvad man taler om før man har prøvet situationen. Gnert, I må da også overveje om ikke Silver er for stor en håndfuld. Var det ikke bedre med en lidt lavere gearet hund der tager jeres holdninger for gode varer? Jeg ved godt at det ikke var det du spurgte til. Personligt tror jeg nok at vi burde have prøvet med et elhalsbånd så hunden havde fattet at vi mente det alvorligt når vi sagde NEJ. Jeg tror ikke at den havde taget skade. Som ina skriver, så er hunde jo også barske ved hinanden - og det betragter vi som naturligt.... Jeg har da selv været i berøring med elhegn (uden at have gjort noget forkert ;)) og ja, man bliver da forskrækket - men så er det da heller ikke værre.
-
Man kan gå til træning mange steder.
Her er det hundetræning på det fyske fælledyrskue i sommers.
-
Er ikke sikker på at jeg forstår formålet ??? ( tænker her på billede oven over )
Vil det ikke være en fordel at hunden hverken er bange for, eller sulten efter hønsene?
-
tror det er noget med, det heller ikke hjælper at afholde hunden fra kyllingerne.
en hund lærer ikke at omgås mennesker og andre forstyrrende elementer ved f.eks at blive hjemme fra dyrskuet :)
Hundetrænning er ikke blot at gå på en trænningsplads..der skal jo også gøres hjemmearbejde.
-
tror det er noget med, det heller ikke hjælper at afholde hunden fra kyllingerne.
en hund lærer ikke at omgås mennesker og andre forstyrrende elementer ved f.eks at blive hjemme fra dyrskuet :)
Hundetrænning er ikke blot at gå på en trænningsplads..der skal jo også gøres hjemmearbejde.
ja nemlig ja. på den måde forstået. Helt korrekt, det er om at give hunden så mange indtryk som muligt. Gerne så tidlig som muligt :)
-
@ Pilegaarden jeg læste også dit indslag og kan se vi nok på det punkt med hunde er meget enige..
ALLE hunde kan lære en så stram lydighed så de lader ens fjerkræ være.. min egen Rottweiler er oprindligt hyrdehund men idag er de mere fremavlet til vagt, hvilket også gør ham til en lidt "farlig" hund omkring hønsene, men han rør dem ikke da han igennem sin lydighed (som ikke kun er søndag formiddag nede i klubben, men hver dag) ved at det er forbudt område..
Jeg kan forstå du ikke helt tror på din hund kan lære det gennem lydighed at lade dine høns være.. det kan den godt... det er et spørgsmål om vedvarende træning og MEGET tålmodighed.. kender godt til din race.. jeg har haft 1 for 1½ år siden på mit familiehold.. og ja siger man nej så skal den lige prøve igen om det nu også var nej.. men det lykkes at få den så afrettet af den tog en B- prøve samt færdselsprøve..
Nu ved jeg ikke hvor meget du udøver din træning på din hund, men du skal enten overveje mere træning så han lærer det med hønsene eller hvad der betyder mest for dig.. hund eller høns?
for kan virkelig godt forstå du/i er ved at blive vandvittige over den adfærd.. det er aldrig rart med en hund der er sådan oppe af køre pga. andre husdyr..
Som andre herinde har skrevet så skal man jo kigge på hvad hund man har og hvad dens egenskaber er.. er det en jagthund, vagthund, hyrdehund mm. og så der igennem sørge for at dens medfødte drifter/instinkter bliver indfriet.. igennem jagt, vagt, og i det hele taget ved brug af deres hjerne?
(jeg mener dog personligt at alle kæledyr kan gå med hvilken som helst hund.. igen det er et spørgsmål om hvem der er herrer i huset og sætter dagsordenen)..
Det at ha en hund der skal være lydig er ikke bare noget man har.. det kræver meget arbejde og tålmodighed og det skal man sætte sig ind i inden man får den.. det kræver meget arbejde og det er der desværre mange der glemmer når de har anskaffet denne søde lille hvalp..
(jeg tænker ikke på nogen bestemt herinde det er bare desværre faktum) jeg modtager så mange henvendelser fra folk der lige pludslig ikke kan styre deres hunde og som nu vil aflive den eller give den væk hvis ikke den retter sig ind.. men det er folks egen skyld.. man kan ikke nøjes med at træne 1 år mens de er hvalpe og så forvente at al indlæring sidder fast resten af livet.. den viden de får igennem træning skal fastholdes og gentages hele livet..
-
Silver får satme ikke sprøjten pga høns, så det kommer ikke på tale........
Silver blev købt af kæresten og hans ekskone i sin tid, og de havde nok ikke lige sat sig ind i hvad det er for en hund, men jeg går ikke ind for at hunde bare er noget man har, så ville stadigvæk ikke selv have valgt den race, men når han nu er her skal han da også elskes og behandles pænt og med respekt.....
Silver har mange gange gået til lydighed, og ved ikke hvorfor kæresten ikke gør det mere /d
Jeg er selv uddannet dyrepasser, så har selv en passion for dyr, og kender alt til træning, da jeg har arbejdet med hunde før.
-
Puha....tror vist ikke folk ved hvordan en karelsk bjørnehund er...... ;)
Silver kan ikke gå uden snor, da den er så egenrådig og SÅÅÅÅÅÅÅ jagtsyg, så han bliver ALDRIG sluppet.
(han kommer fra internat, så måske har han aldrig lært det)
Og igen.....En karelsk bjørnehund skal have et nej 500 gange frem for 10 gange og sååååå skal man lige prøve igen og man virkelig mente nej, og sådan er det HVER dag....tror sku han sletter sin hukommelse hver dag
Silver står bundet i tov i haven, da han uden problemer kan hoppe/kravle over 2 meter hegn, og han er snug som bare fanden, for hvis der er det mindste hul et sted, så er han væk.....Prøvet flere gange hos folk der siger "jamen vores have er der ingen huller i", og Vupti så finder man Silver 5 km væk......
Silver er en meget lydig hund, så det er absolut ikke det der er problemet......det er simpelthen racen.
- så forstår jeg ikke dit oprindelige spørsmål ???. Det lyder da til at hønsene er det mindste problem - dem kan du da bare afskaffe.......
-
Nu er jeg nok ikke den, at der sætter mig i en rundkreds med hunden og prøver at forklare den "at det må den altså ikke"... Helt enkelt ville jeg sætte et el-hegn med flere tråde omkring hønsegården og slippe hunden.
For nogle år siden havde jeg en hund der var særdeles glad for får og deres lam, den smuttede ud en aften og efter kort tid lød det som om at den var ved at blive myrdet, den havde fået lagt el-hegnet ned og havde åbenbart også hængt lidt fast i hegnet, herefter havde får og lam absolut ingen interesse, ja selv på den side af ejendommen hvor folden var kom den nødigt.
EL er ypperlig til at vænne hunder af med det meste, men det skal gøres på rigtig måde :)
-
Har har jeg lavet en aftale med hundene, de holder sig fra hønsegården, høns og kyllinger holder sig fra græsplænen, det virker, der var 2 kyllinger der lige skulle prøve, de slap så for at blive til grillkyllinger.
-
Man afskaffer sig da ikke "bare" nogle dyr man har købt......jeg gør ihvertfald ikke.
Men ja jeg er ikke så glad for den karelske bjørnehund, men det er min kærestes og jeg respektere skam hunden, da han jo også er en del af familien /o