Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Andre dyr => Emne startet af: viktor efter 31 Juli , 2010, 12:00
-
Hej...
Er der nogen af jer, der har erfaring med at lave helstegt gedekid, ca. 10 - 15 kg.?
Alle input er velkomne...
-
Èn af vores gedekid skal steges til bryllup d.11 september......så skal jeg vende tilbage!!! /o
-
Jeg skal faktisk selv stege d. 14/8, så det...
Men tak for tilbuddet.
-
Vi har et par gange lavet helstegte lam på gril. Først marienerede vi dem i en sort sæk fyldt med krydderier og billig rødvin. De lå der et par dage og blev vendt med jævne mellemrum. Derefter grillede vi dem hele eftermiddagen. ca. 6 timer. Der skal selvfølgelig udpeges et par grill-mestre der kan klare at stå ved dyret hele dagen og drikke øl, vende dyret jævnligt og ellers bare se enormt vigtige ud! ;D Kan hilse og sige at det smagte pragtfuldt, og vil tro at en ged skal have nogenlunde samme behandling. Held og lykke med projektet.
-
Det eneste jeg har hørt, er at det skulle smage helt utroligt lækkert og at jeg en dag også skal prøve det (når jeg fylde rundt næste gang ) ;D ;D
I dag skal jeg "bare" stege en gedekølle med barbercue olie i ovnen, /o
-
Vi har et par gange lavet helstegte lam på gril. Først marienerede vi dem i en sort sæk fyldt med krydderier og billig rødvin. De lå der et par dage og blev vendt med jævne mellemrum. Derefter grillede vi dem hele eftermiddagen. ca. 6 timer. Der skal selvfølgelig udpeges et par grill-mestre der kan klare at stå ved dyret hele dagen og drikke øl, vende dyret jævnligt og ellers bare se enormt vigtige ud! ;D Kan hilse og sige at det smagte pragtfuldt, og vil tro at en ged skal have nogenlunde samme behandling. Held og lykke med projektet.
Lå de bare udenfor? Eller havde I et stort køleskab? ;D
-
Gedekid kan grilles på samme måde som lam, kan evt. marineres med en god marinade som der kan findes en masse opskrifter på, på nettet, kærnetemperaturen er 70° ved rosastegt og 77° ved gennemstegt, et kid på ca. 15 kg slagtet rækker til 24 personer.
-
Næ, de lå i sækken inde i badekarret, med besked på at når man gik på toilet så skulle man samtidig vende sækken med dyret. 1-2 dage ved 18 grader med marinade er ok. Det bliver ikke dårligt.
-
Nå, det var da vildt, det vidste jeg ikke! /o
-
@henriette: Hvor meget vejede omtalte dyr?
I øvrigt tak for de mange input...
-
Det kan jeg faktisk ikke huske. Det var for nogle år siden hvor man i kvickly kunne købe et helt frosset new zealandsk/australsk lam for 200 kr. Det var jo et tilbud man ikke kunne sige nej til når man boede i byen og ikke havde plads til dyr. De kiggede godt nok lidt i kolonihaven, da vi gik i gang med at grille et helt dyr på den måde. ;D
-
Vi slagtede 2 små bukke og fik dem hjem i torsdags. De vejede 10 og 11 kg. Den ene blev parteret og den anden er hel så den kan steges på grillen.
Fredag lavede vi 2 bove. En i stegepose med hvidvin, fløde og krydderurter og en i bradepande med rødvin,følde, kartofler og rødbeder i tern fra haven og krydderurter selvfølgelig.. De fik en time på 180 g varmluft.
Det var bare super lækket, smagte fantastisk begge stege, dog var den i stegpose mere mør og saftig.
Vi var kun 2 om maden, så det biksemad om lørdagen hvor vi var 3 til spisning.