Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: Karla efter 30 Juli , 2010, 11:26

Titel: farven på æggeblommerne varierer - hvorfor ?
Indlæg af: Karla efter 30 Juli , 2010, 11:26
Hej alle

Jeg har lige slået en bunke æg us, og der er altså stor forskel på farven på blommerne. Nogle - de fleste - er skriggule. Men der er altså nogle der er mere brun-gule og nogle der er grøn-gule.

Tør jeg spise de misfarvede ?
Nogen bud på hvad der kan være galt ?

Mvh
Karla
Titel: Sv: farven på æggeblommerne varierer - hvorfor ?
Indlæg af: Lisbet Woller efter 30 Juli , 2010, 11:59
Jeg kommer altså til at tænke på Emil fra Lønneberg  :D

Jeg ville bestemt gå efter næsen, men hvis hviden ligger samlet omkring blommen, skulle det være friskt, hvor imod det er gammelt (ældre) hvis hviden er tynd og helt flydende.
Jeg synes nu det lyder lidt suspekt med de grønlige især...
Titel: Sv: farven på æggeblommerne varierer - hvorfor ?
Indlæg af: Storm-Olsen efter 30 Juli , 2010, 14:28
Farven kan jo godt changere lidt alt efter hvem hønen er, og hvad hun har spist, men decideret misfarvede æg tror jeg nu ikke, jeg ville bruge.       
Titel: Sv: farven på æggeblommerne varierer - hvorfor ?
Indlæg af: Karla efter 30 Juli , 2010, 14:31
Nej jeg har også kasseret dem indtil nu. Det er jo let at se hvis man skal bage eller sådan. Men de blødkogte er lidt af en russisk roulette  ???

Måske har der været en mikroskobisk revne og der er kommet baktusser ind ?

Jeg har lige kogt 6 æg og et af dem revnede. Det var netop det revnede der var misfarvet.
Titel: Sv: farven på æggeblommerne varierer - hvorfor ?
Indlæg af: Rixen efter 30 Juli , 2010, 18:15
Jeg er af den opfattelse, at farven på blommen ikke kun er hvad hønen spiser. F.eks. har jeg 3 hvide italienere, de får det samme at spise som mine Brahma, men alligevel er italienerens æg meget mere mat-gule, det må jo ha lidt at sige hvad for race vi har..

vh. Rikke