Blev tingene ikke produceret så kunne vi ikke købe dem og købte vi ikke dem så blev de heller ikke produceret.Det er da rigtigt, Lene, men hvis man kun vil spise det, der er produceret på en acceptabel måde, bliver udvalget ganske pauvert. Vi kan jo ikke alle bo sådan, at vi kan være selvforsynende, det er heller ikke os alle, der har evnerne i den retning.
Alle der kender mig ved jo helt sikkert, at jeg står for at holde dyrevelfærden i hævd.
MEN det er saftsuseme svært.
Vi spiser kun æg, hvis vi selv har, jeg køber kun øko-kyllinger .......
men så er der
bagværk fra bageren osv. med æg,
diverse salater med æg og/eller kød
kød fra andre dyr
osv osv.
Selv om jeg gerne vil gøre det rigtige, er det bare ikke muligt, for det er ikke indenfor mulighederne for os at være selvforsynende med alt, og det er jo hverdagen for de fleste af os.
Det er til at brække sig over /3, at man på trods af gode intentioner alligevel er med til at støtte en industri, som man ikke billiger. /f
Coop så gerne et produkt med en bedre dyrevelfærdsprofil. Men det er nærmest umuligt at sælge på det danske marked, hvor forbrugerne går hårdt efter prisen.En del af løgnen omkring industrikyllingerne er også indpakningen, med billeder af en god gammeldags bondegård.
»Vi vil gerne tilbyde et produkt, der er vokset op under bedre dyrevelfærd. Hvis det kan sælges. Hvis du spørger mig, om danske forbrugere burde bruge lidt flere penge på animalske produkter, herunder kyllinger, så er mit svar ja. Kyllinger er for billige«, siger Mogens Werge, Coops forbrugerpolitiske direktør.
Derfor har jeg bestilt et par faverolles slagtekyllinger hos Walter, som skal slagtes på søndag.Kyllingerne, altså. Eller hvad? ;D
Jeg er nu ikke så sikker på det der med øko.Hvilken forskel skulle det gøre at have skufferne fulde af mel og gryn med stråforkorter frem for uden?
Jeg har netop læst og hørt at der er rigtig mange grimme svampe og andre uspiselige ting i Øko, og det ovenikøbet ting som før hen var med til at holde den gennemsnitlige levealder nede, såååååå
Der var også lige det at der i køkkenskuffer mv hvor man opbevare mel og gryn, hurtigere end hurtigt kommer mider og andet levende og flyvende ting, så hvis man ikke bager eller spiser ris og mandler hver dag så flygter madvarene op af skufferne af sig selv, og så siger jeg tak for mad, og køber kun det jeg ved der er spiseligt med eller uden stråforkorter, måske har vi her forklaringen på min ringe højde.... *g
Jeg køber kun Øko der hvor jeg mener det er ligegyldigt....
Jeg har ALDRIG problemer med hverken gryn, linser mel eller andet, og jeg har mine poser og bøtter stående længe...pinligt længe... så enten æder jeg det uden at jeg opdager det :o eller osse er det en skrøne ;)
Og så er der jo forskel på økofolk...nogle er det er pga miljø og dyrevelfærd andre for ikke selv at indtage pesticider mm. Jeg er i den første afdeling ;)
Ja, landbrug i dag er nærmest at sammenligne med industri, men vi vil så gerne narres af lidt Morten Korch-idyl. :-\
men jeg mener nu også at øko producenterne tager sig bedre betalt end nødvendigt, og prisen får jo altid nogen til at falde fra..... Nogen vil kalde det at fejlprioritere.
Det skræmmer mig, at folk udtaler, at selvom de ved at kyllingen har "haft det ad helvede til". ja, så køber de dem alligevel <WDet der skræmmer mig, er adspurgte nummer tre.
SÅ ÆD DOG EN RET UDEN KØD ENGANG IMELLEM!!!!!!!!!!!!!! >:( >:( >:(
Folk er egentlig meget egoistiske for de er meget interesseret i om der er noget som kan skade dem selv. Salmonella, campolybactor, nitrat/nitrit, hormoner osv. end de er interesseret i hvordan dyrene har levet.
Det eneste gode ved slagte kyllinger er at de kun bliver plaget i 32 dage, hvorimod æglæggerne skal holde ud i et års tid /d
Godt brølt Christina.
Mennesket har ikke rovtænder, men knusetænder som tegn på at vi overvejende burde være vegetarer.
:-[ Vi er blevet opdraget til at der skal være kød ved både aftensmaden og frokosten. Prøv lige at tænke på bare én ven/veninde, som ikke serverer kød ved enten frokosten eller aftensmaden :-\ Det er ikke mange, man kommer i tanke om :-\
Man kan ikke redde verden alene :-\
Puha.... jeg får det dårligt af disse glansbillederMen desværre virker de jo.
Jeg køber efter lommebogen.....og kommer og til og fortsette med det.YNGVILD! Du tager saa fejl,saa fejl.
Men jeg vil gøre mit for at mine egne dyr lever under gode forhold, det har jeg kontroll med....
Man kan ikke redde verden alene :-\
YNGVILD! Du tager saa fejl,saa fejl.Skal man skrive sit navn, når man skriver under?
http://www.chickenout.tv/about-campaign.html
En af grundene til at jeg vil have høns igen er også p.g.a. de forhold som kyllinger leve under i industrien. Jeg har dårlig samvittighed hver gang jeg køber æg eller kød men økonomien herhjemme gør desværre at jeg må gå efter det billige. :-\
Jow Magnus, jeg synes bare der er for meget arb. med de grøntsager.Der er meget arbejde, men det er sundt og meningsfuldt arbejde.
Jeg vil dog gerne fortsætte med det nemme : jordbær, grønkål og porrer
..
Selv efter at kyllingerne er væk og der er blevet rengjort og desinficeret så er lugten stadig ubeskrivelig.
.....For det andet bliver forbrugerne ude i butikken ikke mindet om, hvordan den almindelige kyllling har haft det, før den havnede i køledisken....
........ de fleste gør det for deres egen skyld og forsvindende lidt gør det pga. dyrevelfærd.