Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: mzi efter 28 Juli , 2010, 10:26

Titel: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: mzi efter 28 Juli , 2010, 10:26
Her er en artikel fra Politiken om forbrugere og industrikyllinger  :(

http://politiken.dk/tjek/dagligliv/mad/article1024672.ece (http://politiken.dk/tjek/dagligliv/mad/article1024672.ece)
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 28 Juli , 2010, 10:59
Ja, det er simpelthen sørgeligt/forargeligt/vanvittigt  /1 . Det værste er nu engag, at det er TILLADT at holde dyr under sådanne forhold. Jeg forstår det ikke, og jeg bliver vred over, at politikerne tillader tortur - for det er præcis det der foregår.

Jeg kan huske under sidste valgkamp, at jeg var inde og læse om de forskellige partiers holdning til dyrevelfærd og faldt over en debat på Konservative Ungdoms hjemmeside, hvor det diskuteres. En af dem skrev ligeud "Det er intet der er mere ligegyldigt end dyrevelfærd". Jeg blev så forarget, at jeg skrev til Konservative, og spurgte om det var deres holdning... Kom der et svar..? Aldrig... :-\

Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Finn Jensen efter 28 Juli , 2010, 12:48
De her 2 citater rammer vel meget godt plet....

"Søde dyr med store brune øjne gør sig bedre på tv end forvirrede kyllinger."

"Det er verdens dårligste undskyldning at sige, at man ikke kender til produktionsforholdene. Jeg tror, at det også handler om, at folk har lidt sværere ved at engagere sig i kyllinger end for eksempel køer og grise«."

Og derfor så er det begrænset hvad der sker når det gælder industrikyllinger...
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: GKV efter 28 Juli , 2010, 13:27
Det hele er så forfærdeligt kompliceret, så den almindelige forbruger slet ikke kan følge med i hvad der i realiteten sker.Det er jo over hele linien, at alt bliver så stort så stort og til sidst har du ingen valg længere, hvis du vil have mad på bordet.Du har intet valg, supermarkederne bestemmer hvem de skal levere. Eu bestemmelserne gør det ikke bedre.

Massevis af varer bliver udbudt som værende lidt bedre end andre, hvor det viser sig, at det er en og samme ting.

Man nedlægger private vandboringer og tvinger folk til at få vandværksvand, derved bliver vi så sårbare hvis der sker uheld og den med, at de private boringer indeholder ditten og datten, det viser sig jo, at det gør vandværkvandet også. Mejerier bliver nedlagt, så du ikke længere kan bestemme om du gider støtte Arla, de har uindskrænket magt og vi er tvunget til at købe deres kønsløse produkter.Samtidig er de medvirkende til at kvægbesætningerne skal have en størrelse der er helt uforståelig, ellers vil de ikke hente mælken o.s.v.

Frøavlere skal være registrerede så det er ikke tilladt at sælge lidt frø fra din egen have af en gammel sort, som måske netop er beregnet til det danske klima, for inden du gør det skal du være registreret og det koster kassen. Resultatet er at der nu kun er ganske få sorter du kan vælge imellem og de fleste er beregnet på, at de også kan høstes af maskiner.

Genvordighederne med hønsene til eget forbrug og lidt småsalg, kender vi jo så godt og jeg fatter simpelthen ikke nogle menneskers mentalitet, når de i ramme alvor kan sætte alle de restriktioner, langt mindre at folk vil finde sig i det.Tak til Finn som gør en stor forskel, var der bare flere af den slags.

Man kører meget på at skræmme folk på deres sundhed og dermed retfærdiggøre disse åndsvage bestemmelser. Tag bare fugleinfluenzaen, stort ramaskrig ligeledes med den sidste omgang svineditto, vi var jo alle mere eller mindre på gravens rand. Resultat: Medicinalfirmaet der udbød vaccinen blev endnu rigere og for 75 mill. kr.vacciner bliver nu smidt ud.

Nu har jeg ikke tid til mere, vil gå ud og nyde mine dyr.

VH Gunni.

Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Jette Jensen efter 28 Juli , 2010, 13:36
Folk er da også ligeglade med grise. De blæser på velfærden, bare de kan købe 3-4 kg. hakket gris til kr. 100,-.

Jeg spiser kun frilandsgris, fordi jeg har hørt om søerne tvinges til at ligge ned og forhindres i at nurse deres unger. Det er da dyreplageri.  Og søerne lever langt længere end kyllingerne, der "kun" har deres miserable liv i 5 uger (ikke det er nogen undskyldning)
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: mzi efter 28 Juli , 2010, 14:41
Ja, mange vælger desværre at lukke øjnene og handle udelukkende ud fra pris. Og butikkernes udvalg af varer er deprimerende: valget står mellem 10 forskellige versioner af ens - ofte uinteressante - produkter. Ansvaret ligger både hos os forbrugere, hos producenter, industrien og hos butikken. Hvordan man ændrer det, ved jeg desværre ikke.

@Gunni
Jeg er meget enig!
Færre snærende bånd og regler, mangfoldighed fremfor monokultur og ensretning - det er vejen frem  /o

Gad vide om det næste bliver, at vi ikke må dyrke egne grøntsager, bær og frugt. Det sker jo ikke under kontrollerbare forhold. Og for at drive den helt ud i det absurde: tilberede egen mad ::)

Jeg vil også tilbringe min aften med at nyde mine høns, høste egne grøntsager og tilberede et godt måltid fra bunden  :)
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Marianne Vedel efter 28 Juli , 2010, 15:11
Alle der kender mig ved jo helt sikkert, at jeg står for at holde dyrevelfærden i hævd.
MEN det er saftsuseme svært.
Vi spiser kun æg, hvis vi selv har, jeg køber kun øko-kyllinger .......
men så er der
bagværk fra bageren osv. med æg,
diverse salater med æg og/eller kød
kød fra andre dyr
osv osv.
Selv om jeg gerne vil gøre det rigtige, er det bare ikke muligt, for det er ikke indenfor mulighederne for os at være selvforsynende med alt, og det er jo hverdagen for de fleste af os.
Det er til at brække sig over  /3, at man på trods af gode intentioner alligevel er med til at støtte en industri, som man ikke billiger.  /f
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Henriette Hall efter 28 Juli , 2010, 16:42
Jeg har det fuldstændig som dig Marianne. Er der forøvrigt nogen der ved hvordan de der bornholmerhaner bliver behandlet? Er det bare fordi de har levet længere at de er større, og har de samme elendige forhold som alm. industrikyllinger?
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Lene Lestat efter 28 Juli , 2010, 21:12
Blev tingene ikke produceret så kunne vi ikke købe dem og købte vi ikke dem så blev de heller ikke produceret.



Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Marianne Vedel efter 28 Juli , 2010, 21:22
Blev tingene ikke produceret så kunne vi ikke købe dem og købte vi ikke dem så blev de heller ikke produceret.
Det er da rigtigt, Lene, men hvis man kun vil spise det, der er produceret på en acceptabel måde, bliver udvalget ganske pauvert. Vi kan jo ikke alle bo sådan, at vi kan være selvforsynende, det er heller ikke os alle, der har evnerne i den retning.
Jeg synes din betragtning er meget sort-hvid.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: mzi efter 28 Juli , 2010, 22:13
Alle der kender mig ved jo helt sikkert, at jeg står for at holde dyrevelfærden i hævd.
MEN det er saftsuseme svært.
Vi spiser kun æg, hvis vi selv har, jeg køber kun øko-kyllinger .......
men så er der
bagværk fra bageren osv. med æg,
diverse salater med æg og/eller kød
kød fra andre dyr
osv osv.
Selv om jeg gerne vil gøre det rigtige, er det bare ikke muligt, for det er ikke indenfor mulighederne for os at være selvforsynende med alt, og det er jo hverdagen for de fleste af os.
Det er til at brække sig over  /3, at man på trods af gode intentioner alligevel er med til at støtte en industri, som man ikke billiger.  /f


@Marianne

Jeg tror, at man skal vælge sine kampe med omhu. For ikke at gå til i frustationer må jeg prioritere. Jeg må finde ud af, hvad der vigtigst for mig og så tage kampen dér. På andre områder indgår jeg kompromiser, fordi det skal jo fungere. Og ja, det er umuligt, at undgå industriproducerede æg i mange produkter. Det er så måske heller ikke her kampen skal stå? For du har jo ret i, at det ofte er svært gennemskueligt. Og jeg vil da fortsat købe en flødeskumskage hos bageren i ny og næ  /o - også uden dårlig samvittighed.

Jeg bliver både harm og vred, når dyr har dårlige forhold eller når de produkter vi tilbydes er af ringe kvalitet eller fyldt med kemi, som vi ikke kender konsekvenserne af. Jeg forsøger at købe de produkter, som er mindst forarbejdet og hvis historie, jeg kender. Jeg er desuden heldig, da vi henter meget grønt i vores have - grønt som vi spiser nu eller gemmer til vinter. Men det betyder ikke, at jeg aldrig køber en flødebolle af uvis herkomst. Og jeg ved, at ikke alle har samme muligheder som jeg. Men mindre kan også gøre det......

At nyde æg fra egne høns og spise øko-kyllinger er da fantastisk  /o  *p
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Marianne Vedel efter 29 Juli , 2010, 07:27
Det har du ret i, Marit, og hvis vi alle flytter på os lidt efter lidt, rykker det vel også på den lange bane, også selv om vi ikke revolutionerer alt på én gang.
Sommetider må man bare af med sine frustrationer  :D
Jeg har selv tidligere spist fois gras med stort velbehag, for jeg syntes (datid) det smagte godt, smagen har vel ikke ændret sig, men det står ikke længere på min menu, for nu ved jeg, hvordan det laves. Jeg har også, da jeg var yngre købt lørdagskylling, herlig billig og nem mad da pengene var små. Det er også strøget af listen - for min viden blev opdateret.
Køkkenhave og drivhus samt rigtig mange frugttræer og -buske har vi også, selvom køkkenhaven har været lidt af et forsømt projekt i år, men der findes vel ingen større lykke end at hente sine egne grønsager og tilberede dem? Jeg har lige plukket ribs og solbær, der står i smukt, mørkerødt i flasker og ligger i fryseren til rysteribs. Geléen venter vi med til paradisæblerne er klar.
Vegetar bliver jeg nok aldrig, selv om jeg ikke er stor kødspiser, kan jeg rigtig godt lide lidt kød til en del af mine måltider, jeg skal have lært at spise mine egne høns og kyllinger, og jeg øver mig også, for de har haft et rigtig godt liv og strutter af sundhed og ikke af alt mulig andet.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 29 Juli , 2010, 08:31
Som Jørgen Liljesøe skriver i sin hønsebog, og som jeg synes er rigtig kloge ord (skrevet ud fra huskeren): Det er hyklerisk og dobbeltmoralsk, hvis man fravælger at slagte sine egne kyllinger, som man ved har haft et godt liv, fordi man synes det synd, og derefter går ned og køber en industrifremstillet, vacuumpakket papkylling, i supermarkedet...

Derfor har jeg bestilt et par faverolles slagtekyllinger hos Walter, som skal slagtes på søndag. Og selv om jeg allerede har ondt i maven nu, over at skulle slå ihjel, så tænker jeg hele tiden på de ovenstående, vise ord - og det hjælper ;).
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Finn Jensen efter 01 August , 2010, 16:08
Lidt mere opfølgning om ætsningerne i industrikyllinger

http://politiken.dk/indland/article1027612.ece

Næsten hver 10. kylling får ammoniaksvidninger af sin egen afføring, fordi strøelsen aldrig skiftes. Trods brancheløfter har tallet knap bedret sig i seks år.Cirka seks en halv million slagtekyllinger har i løbet af 2010’s første syv måneder fået alvorlige ætsesår på fødderne, fordi de har stået tæt i deres egen urin og afføring.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: mzi efter 18 ſeptember , 2010, 12:26
Flere artikler om industrikyllinger:

http://politiken.dk/tjek/dagligliv/mad/1061752/industrikyllingernes-liv-er-en-fabrikshemmelighed/ (http://politiken.dk/tjek/dagligliv/mad/1061752/industrikyllingernes-liv-er-en-fabrikshemmelighed/)

http://politiken.dk/tjek/dagligliv/mad/1062554/industrikyllinger-saelges-fra-fiktive-gaarde/ (http://politiken.dk/tjek/dagligliv/mad/1062554/industrikyllinger-saelges-fra-fiktive-gaarde/)
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: karina dj efter 18 ſeptember , 2010, 13:03
Jeg får det utroligt kedeligt indeni når jeg ser de film og klip der findes om menneskers grusomhed mod dyr... men ikke destro mindre ser jeg dem! Fordi de skal evigt påminde mig om, hvorfor jeg knokler med alle vores dyr...og derved glædes over at kunne "nøjes" med at købe ØKOspegepølse-leverpostej og røget makrel. Resten laver vi selv!
Jeg er taknemmelig over at ha' muligheden og evnerne og alderen... det er ikke sikkert det fortsætter sådan, men hvis jeg ikke kan længere, er jeg overbevist om at jeg ikke tøver med KUN at købe øko og så springe kødet over i tider hvor det er småt med penge.

Jeg kunne ikke skrive det bedre selv end hvad Gunni har skrevet...

Kan anbefale disse film: "food, inc." - "mad a/s" (på vej) og "unser täglich brot". Sidstnævnte en lang film om madindustrien, set i billeder...meget speciel, nærmest et kunstværk! "the cove" er osse et godt bud på en film hvor det er lykkes at sætte fokus noget af det der går helt galt... Jeg tror heldigvis at der stille og roligt kommer mere fokus på problemerne, måske i en "amerikaniseret" udgave, men det er dog bedre end ingenting ;)
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: ina..... efter 18 ſeptember , 2010, 13:46
Jeg er nu ikke så sikker på det der med øko.
Jeg har netop læst og hørt at der er rigtig mange grimme svampe og andre uspiselige ting i Øko, og det ovenikøbet ting som før hen var med til at holde den gennemsnitlige levealder nede, såååååå
Der var også lige det at der i køkkenskuffer mv hvor man opbevare mel og gryn, hurtigere end hurtigt kommer mider og andet levende og flyvende ting, så hvis man ikke bager eller spiser ris og mandler hver dag så flygter madvarene op af skufferne af sig selv, og så siger jeg tak for mad, og køber kun det jeg ved der er spiseligt med eller uden stråforkorter, måske har vi her forklaringen på min ringe højde.... *g

Jeg køber kun Øko der hvor jeg mener det er ligegyldigt....
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: karina dj efter 18 ſeptember , 2010, 16:13
Jeg har ALDRIG problemer med hverken gryn, linser mel eller andet, og jeg har mine poser og bøtter stående længe...pinligt længe... så enten æder jeg det uden at jeg opdager det  :o eller osse er det en skrøne  ;)
Og så er der jo forskel på økofolk...nogle er det er pga miljø og dyrevelfærd andre for ikke selv at indtage pesticider mm. Jeg er i den første afdeling  ;)
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Henriette Hall efter 18 ſeptember , 2010, 17:01
Jeg har nu heller ikke specielle problemer med mit øko-mel m.m. Men har da oplevet almindeligt mel blive "levende" også. Adr. Der er ikke andet at rydde skuffen, gøre rent og starte et nyt lager op. Jeg tror det kan ske lige meget om det er det ene eller andet man har stående.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Marianne Vedel efter 18 ſeptember , 2010, 20:32
De lyver også i den artikel fra Politiken (altså ikke Politiken), når de skriver at forbrugerne ikke er interesserede i at købe bedre kyllinger. I vores lokale Superbrugsen er det ganske enkelt næsten aldrig muligt at købe en øko-kylling, ikke at øko-kyllingerne har haft det voldsomt meget bedre.
Citér
Coop så gerne et produkt med en bedre dyrevelfærdsprofil. Men det er nærmest umuligt at sælge på det danske marked, hvor forbrugerne går hårdt efter prisen.

»Vi vil gerne tilbyde et produkt, der er vokset op under bedre dyrevelfærd. Hvis det kan sælges. Hvis du spørger mig, om danske forbrugere burde bruge lidt flere penge på animalske produkter, herunder kyllinger, så er mit svar ja. Kyllinger er for billige«, siger Mogens Werge, Coops forbrugerpolitiske direktør.
En del af løgnen omkring industrikyllingerne er også indpakningen, med billeder af en god gammeldags bondegård.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Henriette Hall efter 18 ſeptember , 2010, 20:51
Ja, landbrug i dag er nærmest at sammenligne med industri, men vi vil så gerne narres af lidt Morten Korch-idyl.  :-\
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Trine Bierberg efter 18 ſeptember , 2010, 21:25
jeg havde lavet et andet indslag, inden jeg havde fået læst dette indlæg........dette passer da vist meget godt i denne tråd!?!
Se lige denne lille artikel /d. Godt jeg skal ud og slagte mine 6 hanekyllinger, som har haft god plads og som har fået masser af grønt og andet godt!!!! /o
http://nyhederne.tv2.dk/article/33664680/
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Magnus efter 18 ſeptember , 2010, 21:30
For mit vedkommende, så har jeg netop klaret mig i tre måneder uden SU.
Ganske vist har jeg fået et par frynsegoder (som studentergaver, en udsættelse af huslejen (værten er min far) og en enkelt flidspræmie), men alt i alt har jeg klaret mig med ganske få penge i ganske lang tid.
I al den tid har jeg stort set udelukkende spist økologisk, ganske som vor gennemsnitlige dansker "ikke har råd til".
For mig at se er det overhovedet ikke en god undskyldning. Det er et dumt sted at spare, både for vor egen og vores omgivelsers skyld.
Den eneste virkelige undskyldning er, at man er ligeglad.
Derfor har jeg bestilt et par faverolles slagtekyllinger hos Walter, som skal slagtes på søndag.
Kyllingerne, altså. Eller hvad?  ;D
Jeg er nu ikke så sikker på det der med øko.
Jeg har netop læst og hørt at der er rigtig mange grimme svampe og andre uspiselige ting i Øko, og det ovenikøbet ting som før hen var med til at holde den gennemsnitlige levealder nede, såååååå
Der var også lige det at der i køkkenskuffer mv hvor man opbevare mel og gryn, hurtigere end hurtigt kommer mider og andet levende og flyvende ting, så hvis man ikke bager eller spiser ris og mandler hver dag så flygter madvarene op af skufferne af sig selv, og så siger jeg tak for mad, og køber kun det jeg ved der er spiseligt med eller uden stråforkorter, måske har vi her forklaringen på min ringe højde.... *g

Jeg køber kun Øko der hvor jeg mener det er ligegyldigt....
Hvilken forskel skulle det gøre at have skufferne fulde af mel og gryn med stråforkorter frem for uden?

Hvis du mener, at den økologiske mel og gryn allerede er inficeret med larver eller maddiker eller møl, så må jeg sige, at det er ret usandsynligt.

Hvis du mener, at den konventionelle ditto skulle være mindre modtagelig for disse dyr, så tror jeg snarere det er omvendt. Medmindre selvfølgelig den er pakket ind i plastik og/eller giftig for dem, hvilket i så fald snarere er en dårlig ting.

Med hensyn til "rigtig mange grimme svampe og ting", hvor er det så, du mener, de skulle være? Æg? Ost? Mel? Fiskefars?
Uanset hvad, så er der helt sikkert flere "uspiselige ting" i såkaldt konventionelle madvarer. Pesticider, ståforkorter, nitrit i kødet, konserveringsmidler og jeg ku' blive ved. Og disse ting er helt sikkert med til at trække om ikke vores levealder så i hvert fald vores sundhedstilstand ned.

Og sidste spørgsmål: Hvor mener du, det er ligegyldigt?

PS: Du må have tynde ben, hvis du kalder dem "strå".
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Lene Lestat efter 18 ſeptember , 2010, 21:38
Jeg vil nu også mene at alt indkøb er et spørgsmål om priotering... hvad vil man bruge sine penge på.

Eller vil man have noget ordentligt så må man lave det selv, det er da så ikke mange, desværre som har mulighed for.
Men alle som avler høns burde nu også æde dem selv, for det er da dyr som har haft et godt liv.

Eller måske købe fra en lille gårdbutik, hvor det er muligt at se hvordan dyrene har det.



Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: ina..... efter 18 ſeptember , 2010, 22:14
Det er jo pga dyrevelfærden at vi spiser vores egne trivelige dyr, men jeg mener nu også at øko producenterne tager sig bedre betalt end nødvendigt, og prisen får jo altid nogen til at falde fra..... Nogen vil kalde det at fejlprioritere.

@ Magnus
Du og jeg har ikke helt samme grad af humor,og jeg gør mig slet ikke  klog på Øko, jeg har udelukkende min ringe viden om Øko fra nyhedderne og aviserne, og det er jo heller ikke altid helt rigtigt, jeg tænker bare at om der er stråforkorter og andre kedelige ting i min mad, eller svampe og bakterier fra usprøjtede urensede ting nok bare er et spørgsmål om smag og behag, jeg er ikke til kryb i skufferne.
Jeg så i fjernsynet at man oftere fandt den slags i Øko madvare end i konventionelle fødevare, og at det skyldes at der er flere bakterier og svampespore i Øko, uff.
Det er jo ikke noget jeg har bestemt, men bare en "kendsgerning" i det jeg har at måle ting op imod.
Jeg er jo vokset op ca. på alle de grimme ting, men jeg føler mig ikke overbevist om at øko er bare bedre, jeg køber øko hvis det er i orden hvad prisen angår, og ikke, hvis det er det billigste, jeg køber som regel bare det jeg har lyst til og brug for, og jeg elsker mad der ser pænt ud.

Uha jeg er ikke frelst endnu, men jeg er i familie med en der er, og det kan til gengæld bringe sindende i kog når den treårige ikke må deltage i fødselsdag i børnehaven fordi der bliver serveret underlødige ting..
og en anden altid græder fordi det økologiske undertøj klør....
Lige præcis der står jeg af.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Christina efter 18 ſeptember , 2010, 22:31
Jeg har ALDRIG problemer med hverken gryn, linser mel eller andet, og jeg har mine poser og bøtter stående længe...pinligt længe... så enten æder jeg det uden at jeg opdager det  :o eller osse er det en skrøne  ;)
Og så er der jo forskel på økofolk...nogle er det er pga miljø og dyrevelfærd andre for ikke selv at indtage pesticider mm. Jeg er i den første afdeling  ;)

Jeg har heller ikke problemer med mel og gryn herhjemme, efter jeg fik lufttætte beholdere til det, og ellers bruger poser med poselukkere. Så kan jeg nøjes med at smide én pose med evt. mider ud, istedet for alt, som jeg har prøvet et par gange!  /d

Ja, landbrug i dag er nærmest at sammenligne med industri, men vi vil så gerne narres af lidt Morten Korch-idyl.  :-\

Enig! Og bondemanden hvor vi bor, har sine mange køer stående inde hele året, hvilket skærer mig i hjertet! Det er IKKE noget jeg kan forsvare at støtte med mine penge  :'(
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Marianne Vedel efter 19 ſeptember , 2010, 07:40
Citér
men jeg mener nu også at øko producenterne tager sig bedre betalt end nødvendigt, og prisen får jo altid nogen til at falde fra..... Nogen vil kalde det at fejlprioritere.

Ina, jeg har læst mig til i en af Politikens artikler, at det ikke er selve producenten, der får pengene, men desværre de forskellige led i distributionskæden, der lige lægger en ekstra del på, for de økologisk bevidste forbrugere vil jo gerne betale ekstra, og det får de så lov til - så rigeligt endda.
Hvis bare de økologiske produkter blev solgt med samme avance som de konventionelle produkter, var der helt sikkert flere, der ville købe dem, for så var prisforskellen ikke så himmelvid.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Lene Lestat efter 19 ſeptember , 2010, 08:07
Nej det er bestemt ikke producenten som tjener mest, tværtimod det er alle mellemleddene  /d
Bare se her efter den dårlige høst. Bønderne får ikke meget for kornet, for det skulle tørres, og det trækker korn fimaerne simpelthen fra kornprisen, men alle varer med korn i er steget gevaldigt i pris.

At økologiske ikke kan holde sig i meget lang tid, er fordi at de ikke er så behandlede/sprøjtede som alm. varer.

Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: GKV efter 19 ſeptember , 2010, 09:41
Supermarkedskæderne bestemmer ALT,hvilken mælk du skal drikke, hvilket kød du skal spise, kan der ikke leveres et mega stort antal fuldstændigt ens varer køber de det bare ikke.Så henter de det hellere fra udlandet.New Zealandsk lammekød,argentisk oksekød o.s.v.Derfor må kyllinger opdrættes som de sker, ellers kunne man slet ikke efterkomme efterspørgslen og så ville der blot blive hentet nogen i Tyskland, hvor de jo også bruger misledende indpakninger.

Forbrugerne ELSKER supermarkeder, selvom de kunne få meget mere medbestemmelse ved at bruge de mindre handlende. Der skal være cafeteria, alle mulige butikker som er i tørvejr for at de gider bevæge sig rundt og det er vel mest inde i de store byers gader den mindre handlende har en chance.

Her ude på landet er der sgu´da ingen butikker i nærheden, men vi har da en gade i Løgstør hvor der en rigtig slagter,en bager der laver brød af de samme færdigblandninger som resten af bagerne i DK. De tider hvor man så et dyr hænge på krogen og derfra kunne vælge, hvad man ville have og hvor man som den naturligste ting kunne få ferske kyllinger, grisetæer og haler og hvor en bager satte et personligt præg på sit brød, det er en saga blot.

Første gang jeg fik slagtet grise her i Jylland, fik jeg ikke tæerne, hovedet og halen med. Da jeg spurgte efter det, havde man da kasseret det, for det var der ingen der brugte nu om dage. Jeg synes nu at brunkål smager bedst på haler-og tæer for ikke at tale om at lave hjemmelavet sylte.Jeg tør slet ikke tænke på, at spørge efter blodet til blodpølse. For det første så kaster folk vel op bare ved tanken, men er der noget bedre end sådan et ristet stykke blodpølse med rosiner, spæk og så med sukker på? ;D ;D

Sådan ændres tingene med tiden, blot synes jeg at det går ufatteligt stærkt i den forkerte retning.

VH Gunni.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: mzi efter 19 ſeptember , 2010, 15:58
Endnu en artikel fra Politiken. Denne gang om øko kyllinger:

http://politiken.dk/tjek/dagligliv/mad/1061737/02-pct-af-kyllingene-i-koeledisken-er-oekologiske/ (http://politiken.dk/tjek/dagligliv/mad/1061737/02-pct-af-kyllingene-i-koeledisken-er-oekologiske/)
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: GKV efter 19 ſeptember , 2010, 16:19
Der var et link til et par forbrugere, her kan man se at kyllingerne ALDRIG vil få det bedre, folk er uvidende om deres lidelser og hvis de alligevel godt ved lidt om det er de faktisk ligeglade. /d /d

Så hellere nogle hysteriske vegarianere.

Er der noget at sige til at så mange så også klager over hanegal :-[

http://politiken.dk/tjek/dagligliv/mad/1061744/forbrugere-en-industrikylling-har-haft-det-helt-ad-helvede-til/

VH Gunni.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Marianne Vedel efter 19 ſeptember , 2010, 16:43
Det skræmmer mig, at folk udtaler, at selvom de ved at kyllingen har "haft det ad helvede til". ja, så køber de dem alligevel  <W
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: karina dj efter 19 ſeptember , 2010, 16:49
Det skræmmer osse mig...men det skræmmer mig faktisk endnu mere at det osse omhandler grise og køer! Der ryger godt nok meget svinekød i indkøbskurven selvom der har været en laaang debat med videre om de stakkels søer der ligger fastspændt i uendelige tider! Jeg fatter det ikke!!!
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Signalhorn efter 19 ſeptember , 2010, 18:44
Når folk "ved", at kyllinger lever et usselt liv, er det i langt de fleste tilfælde, fordi de har fået det at vide. De fleste har aldrig set, hvor slemt det faktisk står til, og har dermed ikke for alvor noget forhold til det. Urbaniseringen gør, at der breder sig en skræmmende uvidenhed om dyr og natur. Og dermed siver ligegyldigheden ind i folks bevidsthed, fordi det forekommer så langt væk. Andre problemer er mere nærværende.

Jeg tror ikke på, at man kan ændre indstillingen, før man helt uden filter vælter de ubehagelige billeder op i hovedet på folk. Det er den slags, der virker, når vi skal til lommerne for at hjælpe ofre for katastrofer. Det er også den slags, der skal til her.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Christina efter 19 ſeptember , 2010, 20:09
Læste flg. sætninger i artiklen, som Gunni linker til:

»Men det vigtigste er, at det fremgår, hvor frisk den er, og hvor lang tid den kan holde sig«

»For mig er størrelsen på kyllingen afgørende. Den skal passe til det, jeg skal bruge den til«

»Jeg skal jo have noget at spise, og det altså det vigtigste
«

SÅ ÆD DOG EN RET UDEN KØD ENGANG IMELLEM!!!!!!!!!!!!!! >:( >:( >:(

Magen til egoistiske holdninger skal man lede længe efter!!! Eller nej, det skal man jo så desværre ikke :( :( :(

Og det triste er, som Karina også er inde på, at det jo ikke kun er kyllingerne, men også andre stakkels dyreracer, som skal lide under disse egoistiske og selvcentrerede holdninger  :'(

Puh, må hellere lige tjekke mit blodtryk ::)
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Magnus efter 19 ſeptember , 2010, 20:17
Det skræmmer mig, at folk udtaler, at selvom de ved at kyllingen har "haft det ad helvede til". ja, så køber de dem alligevel  <W
Det der skræmmer mig, er adspurgte nummer tre.
Omtalte person tror, at "kyllingerne" bliver slagtet i en alder af halvandet år! I den alder er de jo ikke engang unghøns mere, endsige kyllinger! Jeg tvivler på, at selv oksekød kommer fra dyr, der er så gamle.
Hvordan i hele hulen helgulan kan nogen tro sådan noget vås?

Hendes andet udsagn - det om en halv meter per kylling - er knapt så utilgiveligt.
Det sætter dog tingene lidt i perspektiv, når man tænker på, at burhøns kun har krav på 1/16 kvadratmeter hver. Jeg ved ikke med slagtekyllinger...
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Lene Lestat efter 19 ſeptember , 2010, 20:17
Folk er egentlig meget egoistiske for de er meget interesseret i om der er noget som kan skade dem selv. Salmonella, campolybactor, nitrat/nitrit, hormoner osv. end de er interesseret i hvordan dyrene har levet.

De fleste folk kan heller ikke tåle/vil ikke se "dyremishandling" så det hjælper nok heller ikke med oplysninger, og de fleste er p.... ligeglade for det er jo bare nogle dumme høns, som ikke rangere særligt højt, som levende væsner.

Det eneste gode ved slagte kyllinger er at de kun bliver plaget i 32 dage, hvorimod æglæggerne skal holde ud i et års tid  /d
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Lene Lestat efter 19 ſeptember , 2010, 20:19
@ Magnus

Det billige okse hakkekød er gamle malkekøer, så mon ikke de har en del år, mælk og kalve bag sig.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Vibeke efter 19 ſeptember , 2010, 20:49

SÅ ÆD DOG EN RET UDEN KØD ENGANG IMELLEM!!!!!!!!!!!!!! >:( >:( >:(


Godt brølt Christina.
Mennesket har ikke rovtænder, men knusetænder som tegn på at vi overvejende burde være vegetarer.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Christina efter 19 ſeptember , 2010, 21:18
Folk er egentlig meget egoistiske for de er meget interesseret i om der er noget som kan skade dem selv. Salmonella, campolybactor, nitrat/nitrit, hormoner osv. end de er interesseret i hvordan dyrene har levet.

Ja, det er lidt trist. Jeg kan godt forstå at folk tænker over at de ikke vil "inficeres" med hormoner, medicin osv., for det vil jeg i allerhøjeste grad heller ikke, og mine børn skal heller ikke have de ting ind i deres små kroppe. Men forstår ikke at det og dyrevelfærd ikke hænger sammen :( Det ene behøver jo ikke at udelukke det andet.

Det eneste gode ved slagte kyllinger er at de kun bliver plaget i 32 dage, hvorimod æglæggerne skal holde ud i et års tid  /d

Puh, jeg har tænkt det samme. Jeg synes SLET ikke det er dyrevelfærd at de skal leve lidt længere, når de ikke har optimale forhold. Dyr skal have lov til at have en naturlig adfærd, og det har de bare ikke i industrien...slut! :(

Godt brølt Christina.
Mennesket har ikke rovtænder, men knusetænder som tegn på at vi overvejende burde være vegetarer.

Tak :D

Og ja, Danmark er faktisk en af de lande som spiser mest kød...det er helt sygeligt, efter min mening  :-[ Vi er blevet opdraget til at der skal være kød ved både aftensmaden og frokosten. Prøv lige at tænke på bare én ven/veninde, som ikke serverer kød ved enten frokosten eller aftensmaden  :-\ Det er ikke mange, man kommer i tanke om  :-\
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Vibeke efter 19 ſeptember , 2010, 21:45
:-[ Vi er blevet opdraget til at der skal være kød ved både aftensmaden og frokosten. Prøv lige at tænke på bare én ven/veninde, som ikke serverer kød ved enten frokosten eller aftensmaden  :-\ Det er ikke mange, man kommer i tanke om  :-\

min mand er 100% vegetar, jeg er 98%, har været det siden 1977, det er overhovedet intet problem at "undvære" kød, der er så mange muligheder i dag for en varieret kost, at jeg faktisk vil sige at den ensidige er den daglige kødspiser.

Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: mzi efter 21 ſeptember , 2010, 11:12
Nye artikler i Politikens serie om kyllinger og forbrugere:

http://politiken.dk/tjek/dagligliv/mad/1061739/kyllinger-boer-hedde-hurtigvoksende-kylling/ (http://politiken.dk/tjek/dagligliv/mad/1061739/kyllinger-boer-hedde-hurtigvoksende-kylling/)
http://politiken.dk/cci/1064291/to-millioner-haner-gasses-aarligt/ (http://politiken.dk/cci/1064291/to-millioner-haner-gasses-aarligt/)

Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Lene Lestat efter 21 ſeptember , 2010, 11:34
@ mzi

Ja sådan har det altid været. Hvor der laves høner er der altid en masse haner.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Finn Jensen efter 27 ſeptember , 2010, 11:57
Et indspark i debatten om den måde som maden bliver produceret på i Kristeligt Dagblad.

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/382111:Bloggen--Et-vaerdigt-maaltid?all=1

Med en diskussion af om det er ansvarsfralæggelse, når landmændene siger at de bare leverer hvad forbrugerne ønsker... Skubber de ikke bare ansvaret væk fra sig og over på forbrugeren og er det egentlig rimeligt at gøre det.

Edit siger, manglende link indsat...
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Johanne Schiødt efter 27 ſeptember , 2010, 12:15
Jeg synes det er dumt at der ikke bliver lavet nogle kategorier ligesom buræg, skrabeæg og øko æg.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Henriette Hall efter 27 ſeptember , 2010, 12:21
Der var en stor artikel i politiken om spisekyllinger her i sidste uge. Det viser sig at alt fra de billigste til de dyreste (bornholmerkyllinger, grønnegården og hvad de ellers hedder) er lavet på næsten samme måde. Der kan være lidt forskel i foderet og hvor længe de lever (30-45 dage), men ellers er det store flokke i kæmpe haller og i den sidste tid har de lyset tændt i døgndrift så de kan nå at æde nok. Føj for den.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Finn Jensen efter 02 November , 2010, 12:33
Nu har myndighederne sørme også fundet ud af at det er vildledning, når de viser en tilfældig gård der intet har med industrikyllinger at gøre.
http://fpn.dk/mad/article2232377.ece

Gad vide om der så kommer rigtige billeder af forholdene for industrikyllinger.. Næppe
(http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2006/09/Chickens250906AP_228x192.jpg)
(http://birdflubook.com/images/articles/broilers.jpg)
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: mutti efter 02 November , 2010, 13:05
man kan da overhoved ikke stole på noget som helst længere  /f ::) >:( :'(
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Loppe efter 02 November , 2010, 13:44
Jeg køber efter lommebogen.....og kommer og til og fortsette med det.

Men jeg vil gøre mit for at mine egne dyr lever under gode forhold, det har jeg kontroll med....

Man kan ikke redde verden alene :-\
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Vibeke efter 02 November , 2010, 15:09

Man kan ikke redde verden alene :-\

Alting starter et sted,  ;)
 og ved du hvad der er rigtigt og handler på det, så er du med til at skubbe udviklingen i den rigtige retning.
Bare der er 1% af en befolkning der trækker på samme hammel, sker der et skifte i den kollektive bevidsthed, og en forandring er i gang.
så, så længe du ved men ikke handler på det, er du med til at holde liv i den nuværende måde at producere mad på.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Marianne Vedel efter 02 November , 2010, 18:56
Politiken har også en artikel:
Slut med at sælge kyllinger fra fiktive gårde (http://politiken.dk/tjek/tjekmad/ECE1099263/slut-med-at-saelge-kyllinger-fra-fiktive-gaarde?ref=nyhedsbrev_politiken-tjek)
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: mzi efter 02 November , 2010, 21:48
Ja, anvendelsen af fiktive gårdnavne som f.eks. Grønnegården sælger åbenbart. Romantiske, gammeldaws billeder giver gode associationer. Men desværre er disse billeder meget langt til virkeligheden. Fint, at der nu er lidt fokus på det!

På de danske veje møder jeg jævnligt slogans af samme type:

Mælkevognen fra Arla: Tættere på naturen  :o
Danske grisetransporter: Glade grise , Sundhed giver trivsel  :o

Puha.... jeg får det dårligt af disse glansbilleder  <R
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Marianne Vedel efter 02 November , 2010, 21:52
Citér
Puha.... jeg får det dårligt af disse glansbilleder
Men desværre virker de jo.
Jeg har noget familie, hvor han er dyrlæge, og han spiser ALDRIG købt kylling, for som han siger, han har set, hvilke forhold de går under, og det vil han ganske enkelt ikke sætte tænderne i.  /3
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Susanne efter 02 November , 2010, 22:06
Ja, det er beskæmmende  >:(

Men jeg gør noget andet rigtig godt: Jeg køber altid marmelade fra "Den gamle fabrik". Man kan næasten smage, at den er lavet i et rigtigt køkken af en dygtig husmor med nystrøget forklæde på.  ::)

Spøg til side: Mon ikke også den slags vildledninger bliver forbudt? Det håber jeg - selvom det ikke er  så alvorligt som når der er levende dyr indblandet. Men salgsteknikken er den samme  /d
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Marianne Vedel efter 02 November , 2010, 22:20
Ja de sælger os nogle drømme om dengang, inden verden gik af lave, og vi hopper på den gang på gang.  :o

Søren, du skal prøve at se Signalhorns hjemmeside, det har også været vist i Dyrevennen som en artikel:

Fra burhøns til urhøns (http://signalhorn.dk/burhoens.htm)
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: ina..... efter 02 November , 2010, 22:26
åh ja den side skal op og vende ind i mellem /o
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Lene Lestat efter 03 November , 2010, 17:21
og de idioter som lukker mink ud, de skulle have bare have en straf, for magen til svineri, skal man lede længe efter.

Industri kyllinger kan jo ikke engang overleve 32. dagen.......
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Loppe efter 03 November , 2010, 18:30
Til tider må man synke kameler.....selv om man ikke er enige :-\
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Marianne Vedel efter 04 November , 2010, 09:34
Jeg er også vild med hans side, jeg skal lige forbi en gang i mellem og se det hele forfra, det er bare så dejligt livsbekræftende, men også dybt tragisk, at hønsene i den grad har instinkter i behold, som de ikke har kunnet få afløb for i deres små bure og trods indædt avlsarbejde for at lave den "perfekte" burhøne.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: mzi efter 08 Februar , 2011, 16:31
Nye artikler om industikyllinger. Denne gang om HørfrøKyllingen og vildledende reklamer:

http://politiken.dk/tjek/tjekmad/ECE1189971/myndighederne-vil-gaa-hoerfroekyllingen-efter-i-fjerene/ (http://politiken.dk/tjek/tjekmad/ECE1189971/myndighederne-vil-gaa-hoerfroekyllingen-efter-i-fjerene/)

http://politiken.dk/tjek/tjekmad/produktion/ECE1188739/foedevareforskere-kyllingegigant-kan-ikke-kende-forskel-paa-fugl-og-fisk/ (http://politiken.dk/tjek/tjekmad/produktion/ECE1188739/foedevareforskere-kyllingegigant-kan-ikke-kende-forskel-paa-fugl-og-fisk/)

Og her er Danpo´s pressemeddelelse:
http://www.danpo.dk/attachments/Pressemeddelelse%20Danpo%20H%C3%B8rfr%C3%B8Kylling.pdf (http://www.danpo.dk/attachments/Pressemeddelelse%20Danpo%20H%C3%B8rfr%C3%B8Kylling.pdf)
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: thorleif efter 08 Februar , 2011, 17:06
Jeg køber efter lommebogen.....og kommer og til og fortsette med det.

Men jeg vil gøre mit for at mine egne dyr lever under gode forhold, det har jeg kontroll med....

Man kan ikke redde verden alene :-\
YNGVILD! Du tager saa fejl,saa fejl.
http://www.chickenout.tv/about-campaign.html
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: fru Andersen efter 09 Februar , 2011, 08:21
Tak Thorleif
Det hjælper i hvert fald på min indkøbsvaner at jeg ind imellem ser hvordan dyrene mishandles i industrien. Jeg køber sjældent kyllingeprodukter og aldrig æg.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: thorleif efter 09 Februar , 2011, 09:33
Ham der startede campagnen, Hugh Fearnley Whittingstall er ganske kendt herovre i UK. Hans TV-program "River Cottage" viser hvorledes vi enkelt og billigt kan endre vores aede-vaner saa maden vi aeder bliver baade billigere og BEDRE! Har i det TV-program i Danmark?
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Trine Bierberg efter 09 Februar , 2011, 10:12
Ja, han har været vist på DR2....dejlige og inspirerende udsendelser!! /o
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: GKV efter 09 Februar , 2011, 10:18
Jeg har set et par af hans ganske udemærkede programmer, bl.a. et hvor en vegetar skulle smage på kød og endte med at synes det var ret godt.

Jeg følger også lidt James Olivers bestræbelser på at få engelske skolebørn til at spise andet end junkfood. Jeg har da tænkt på om den mad, bl.a. kylling er fra farmkyllinger i og med at budgettet for denne skolemad er meget begrænset.

Jeg får det så dårligt når jeg ser disse børn stå og næsten kaste op, hvis de skulle komme til at spise bare en enkelt grøntsag, at høre at de siger at maden lugter ækelt,fordi de er vant til frituremad.Nu er den ene skole omvendt og børnene har vænnet sig til den gode mad, jeg håber det lykkes at få hele kommunen med på det.

Tilbage til industrikyllingerne, for med så store mængder og et stramt budget kan det vel ikke undgås at det vil være farmkyllingerne der bliver brugt for det meste?

VH Gunni.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Jean Hansen (Lavbo) efter 09 Februar , 2011, 10:29
En af grundene til at jeg vil have høns igen er også p.g.a. de forhold som kyllinger leve under i industrien. Jeg har dårlig samvittighed hver gang jeg køber æg eller kød men økonomien herhjemme gør desværre at jeg må gå efter det billige. :-\

Vi bruger utroligt mange æg og kyllingekød i vores husholning. Synes efterhånden at man skal have så meget krydderi på før det overhovedet smager af noget, så det må være pumpet godt med vand. :o

Den eneste grund til at vi ikke har fået høns igen før nu er at jeg gik hen og blev syg og først er kommet til kræfter igen nu. Så glæder mig til at prøve at sætte tænderne i "rigtigt" kød, det har jeg aldrig prøvet. ;)
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: thorleif efter 09 Februar , 2011, 11:06
Gunni, det er helt klart, farm-kylling er billigt, ogsaa lenge vi koeber det, vil de blive ved at producere/saelge det. Supermarkedene selger det vi koeber. Hugh Feanley Whittingstall bevidste det ved at endre holdningerne til en hel by, og det lokale supermarked fik ikke solgt sine bur-broilers, saa det holdt de fort op med. Ok, fritgaaende industri-kyllinger har det ikke helt godt, men de har det iallefall bedre end dem i bur? Et sted skal man begynde. Det er langt frem.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Magnus efter 09 Februar , 2011, 19:22
YNGVILD! Du tager saa fejl,saa fejl.
http://www.chickenout.tv/about-campaign.html
Skal man skrive sit navn, når man skriver under?
Altså, jeg har udfyldt blanketten (eller det dér), men det fremgår ikke, om navnet automatisk kommer med, eller om man selv skal skrive det som en del af beskeden...

Og til Søren:
Jeg er lige begyndt (for alvor) på det med grøntsagerne.
Det er dels på grund af det med selvforsyningen, dels for miljøets og min egen sundheds skyld, og dels fordi jeg ellers ikke har noget at bruge al min hønsegødning til. ;)
Det skader dog heller ikke, at min storebror lige er blevet færdiguddannet landmand og anlægger grøntsagshaver, hvor end han kommer frem...
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: thorleif efter 10 Februar , 2011, 08:30
Hej Yngvild. Fyld in alle felte i "sign in", saa er du fri medlem, og du faar nogle virkelig fine eMails med god informasjon. maaske "liger" den ikke Danske adresser? isaafald kan jeg PM#e dig min adresse, saa kan  du bruge den, de senter intet i posten alligevel
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Christina efter 10 Februar , 2011, 14:21
En af grundene til at jeg vil have høns igen er også p.g.a. de forhold som kyllinger leve under i industrien. Jeg har dårlig samvittighed hver gang jeg køber æg eller kød men økonomien herhjemme gør desværre at jeg må gå efter det billige. :-\

Man kan også lave mange gode vegetarretter, som smager fantastisk :) Her i DK spiser vi simpelthen så utrolig store mængder kød, at vi næsten ikke kan forestille os en ret uden... :( Men det er slet ikke så svært, og man behøver derfor ikke at være tvunget til at vælge det billige kød... :)

Man kan vælge at give sin ALLER bedste støtte til de dyr der lider, på en meget billig måde, nemlig slet ikke at købe kød fra dem /o På den måde, vil der også være råd til at købe det lidt dyrere kød indimellem, fra dyr som har haft en godt liv :)
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Jean Hansen (Lavbo) efter 10 Februar , 2011, 14:28
Ja, og jeg ELSKER rødt kød ;)
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Magnus efter 11 Februar , 2011, 21:40
Jow Magnus, jeg synes bare der er for meget arb. med de grøntsager.
Jeg vil dog gerne fortsætte med det nemme : jordbær, grønkål og porrer
 ..
Der er meget arbejde, men det er sundt og meningsfuldt arbejde.
Det giver også mere afkast end at holde høns. Men ja; det er hårdt. Jeg har lige brugt hele aftenen på at prikle selleri om.

Hvis du ikke har lyst til at have selleri-potter i diverse vindueskarme, skal du selvfølgelig ikke høre noget for det. Og man får aldrig for mange porrer.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: thorleif efter 11 Februar , 2011, 23:05
Og lige naa vi trodde ting (for burhoens) var iferd med at blive bedre, sker det her: http://www.e-activist.com/ea-campaign/action.handleViewInBrowser.do?ea.campaigner.email=cJgIc50eMzuXsoS3AscsbwbP2gHgpdt0&broadcastId=8554&templateId=5449
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: mzi efter 20 Februar , 2011, 12:26
Ny artikel i Politiken om æg & forbrugere:

http://politiken.dk/tjek/tjekmad/produktion/ECE1199849/liggehoens-lever-et-skjult-liv/?ref=lokal (http://politiken.dk/tjek/tjekmad/produktion/ECE1199849/liggehoens-lever-et-skjult-liv/?ref=lokal)
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Finn Jensen efter 22 Februar , 2011, 17:28
Og lidt om slagtekyllingefabrik
http://www.vejleamtsfolkeblad.dk/artikel/315864:Give--Thomas--liv-er-fyldt-med-pip
Bemærk især billederne og tænk hvordan det ser ud når kyllingerne er vokset.
Der ser helt anderledes ud, når kyllingerne har gået der i 30 dage uden at der er blevet skiftet strøelse. Selv efter at kyllingerne er væk og der er blevet rengjort og desinficeret så er lugten stadig ubeskrivelig.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Marianne Vedel efter 22 Februar , 2011, 18:55
Ja, så er hver kylling blevet 70 gange større  /3
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Marianne M. efter 28 Februar , 2011, 12:44
Selv efter at kyllingerne er væk og der er blevet rengjort og desinficeret så er lugten stadig ubeskrivelig.


Jo tak... nogle km fra os er der en kyllingefarm, og man er IKKE i tvivl om, hvornår det er kyllingemøg, der strøes ud på markerne... Det lugter i ugevis i værste fald. Heldigvis driver dunsten ikke op til os  /o
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Henriette Hall efter 28 Februar , 2011, 12:59
Jeg bliver da helt forarget over hvor positivt de beskriver det. Når vi kloge hoveder herinde kun kan ryste på hovedet over kyllinger der går i kæmpeflokke, ikke bevæger sig mere end 10 skridt om dagen og lever 5 uger, for ellers går de til af dårligt bentøj eller svigt i de indre organer.  <R
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Vibeke efter 28 Februar , 2011, 13:51
 
Pyyha ja, her har bondemanden lige spredt en masse "kyllingemøj" ud på sin hvedemark øst for os, og nu er vinden i øst, så jeg skal ikke have vasketøj ud de næste dage;  hvad mon hveden bliver for en afgrøde med medicin-hormonrester i sig, og selv om det "kun er til svinefoder så---
jeg vil stemme på et parti der hurtigst muligt vil gøre hele Danmark økologisk.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Rudy efter 28 Februar , 2011, 14:33
Nu da Schæferholm har haft økologisk autorisation i mange år, så kender jeg de svage punkter i systemet, og i den konventionelle del af landbruget.
Ovenfor omtalte hvedemark gødet med hønse- eller kyllingemøg, kan muligvis komme til at avle en afgrøde der ophober uønskede stoffer.
Og da brødhvede koster en hel del mere end foderhvede, ja så sægles det selvføglelig som brødhvede såfremt faldtal/gluten mv. er OK iflg. annalyse på foderstof. Der testes ikke for uønskede stoffer, kun hvis landmanden har modtaget slam fra rensningsanlæg må afgrøden KUN bruges til dyrefoder.
Sååå muligvis får vi mange flere uønskede stoffer, end vi aner.
Men alting er et spørgsmål og indtjening og overlevelse, mit danske landbrug er mere for sjov, så derfor kan jeg tillade den luksus at Schæferholm drives økologisk.
Men de gårde i Polen og Rumænien, hvorfra jeg får en del til dagen og vejen, drives desværre ikke på nuværende tidspunkt økologisk pga. der skal penge i kassen. I Polen er der lidt over 300 ansatte og i Rumænien knap 200, og de skal jo have deres løn. Og regnskabsudarbejdelse er en ret stor post, da der er over 50 A/S-selskaber som skal have lavet hvert sig regnskab og derefter et koncernregnskab. Dette er nødvendig da der jo er loft over EU-subsidier, med x-antal kr. til hvert selskab gård. Og ja det er gået rigtig stærkt, for i 1998 startede vi med 1 stor gård 800 tdr.land i Polen, som vi var nogle stykker om
Så selvom jeg har den gode indstilling, så lader det sig ikke altid gøre når forretninger er lidt større, end de danske store gårde.
Kan oplyse at selskaberne/koncernen driver pt. lidt over 30 tus. ha. = ca. 54.000 tdr. land, og til sammenligning så blev Weddelsborg God og Frisenborg God den største enhed/landbrug i DK, med sine 5500 tdr. land incl. skov da de blev langt sammen for nogen tid siden.
Mht. økologisk kontra konventionelle fødevarer, så tror jeg fødevarer i almindelighed om ganske få år er så dyre pga. stigende velstand og dermed efterspørgsel i "de fattige lande" at folk i vores del af verden vil syntes, at selv alm./konvtionelle fødevarer er ekstrem dyre. Og økoligiske varer har de da slet ikke råd til.
Ja lidt dystre fremtidsudsigter, som jeg ikke håber går i opfyldelse, men jeg er ret bange for at det sker.

Nå det blev til en længere udredning. Men det er ikke sådan når man også har en anden hobby end lige hønsene som man også brænder enormt for.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Vibeke efter 28 Februar , 2011, 16:27
[quote tid siden.
Ja lidt dystre fremtidsudsigter, som jeg ikke håber går i opfyldelse, men jeg er ret bange for at det sker.
[/quote]
ja jeg er også lidt luren ved den fremtid, men også fortrøstningsfuld,
 jeg tror, at vi står overfor en forandring så stor, at der bliver kaos et stykke tid.  /s
Vi kan bare se på den måde overskud i både banker og industrien bliver kanaliseret til aktionærene i stedet for til at sætte priserne ned, og det rammer alle grene af samfundet, overskud ud af virksomhederne øger ulighederne. Og de midler der tages i brug er selvdestruktive på både kortere og længere sigt.
Der var engang man troede, at  industrien ville frigøre mennesket så det kunne tage sig mere af sine børn f.eks, men det er ikke sket. Tværtimod.

Vi er allerede i krig - med insekterne - ukrudtet - vores egen krop -

Jeg ved også godt at det økologiske landbrug må brugr konventionelt møj, og det er ikke godt, men dog bedre end når der også må sprøjtés med diverse midler.
Den eneste vej frem er så vidt jeg kan se, at respekten og forbundetheden med alt i naturen må genoprettes i det enkelte menneske,
for vi behandler jo ikke os selv dårligt, eller gør vi ??
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Finn Jensen efter 22 Marts , 2011, 06:01
24timer har idag en artikel om at velfærden blandt kyllinger i Danmark slet ikke er så god som producenterne vil gøre det til.
http://www.24.dk/article.jsp?articleId=11301

"Men af Fødevarestyrelsens kontrolrapport af dyrevelfærd 2008-2009 fremgår det, at hver tredje danske besætning enten modtog en indskærpelse eller blev politianmeldt, efter at Fødevarestyrelsen havde været på besøg og udført  stikprøvekontrol  af dyrenes velfærd hos fem procent af landets samlede besætninger i 2008."

Ingen tvivl om at det er endnu værre i udlandet. men stadig kritisabelt af danske producenter ikke kan finde ud af at overholde reglerne, selv om de også har økonomiske problemer.
http://www.24.dk/article.jsp?articleId=11300
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Finn Jensen efter 24 Marts , 2011, 06:15
24timer åbenbart i gang med at kigge lidt nærmere på den danske kyllingebranche og har  bl.a fundet ud af at kontrollerne er meget korte..
http://www.24.dk/article.jsp?articleId=11305
"24timer har søgt aktindsigt i alle kontroller foretaget på fjerkræsslagterier og -besætninger i 2010. Det viser sig, at de fleste kontroller er blevet gennemført på mellem 5 og 10 minutter. En række kontroller har taget 0 minutter, og på endnu flere kontrolrapporter mangler tiden helt. "

Peter Sandøe, professor og formand for Dyretisk Råd peger på 3 grunde til at der ikke er fokus på dyrevelfærd når forbrugerne står ved køledisken.

»For det første bekymrer vi os generelt ikke lige meget om alle dyr, og fugle ligger længere nede på listen over dyr, som vi bekymrer os om, end for eksempel hunde, katte. For det andet bliver forbrugerne ude i butikken ikke mindet om, hvordan den almindelige kyllling har haft det, før den havnede i køledisken. Sidst, men ikke mindst er den økologiske kylling dyrere - op til fire gange så dyr som den almindelige kylling.«



Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Marianne Vedel efter 24 Marts , 2011, 08:16

.....For det andet bliver forbrugerne ude i butikken ikke mindet om, hvordan den almindelige kyllling har haft det, før den havnede i køledisken....

Tværtimod bliver vi foregøglet, at kyllingen har haft et lykkeligt liv på "Grønnegården", hvor den glad og fro har gået og pikket korn på en gårdsplads udenfor bindingsværket, mens flaget vejede, og solen skinnede fra en skyfri himmel - det er i hvert fald det billede, producenterne ynder at klistre på pakken!
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Lene Lestat efter 24 Marts , 2011, 11:26
Der burde vel egentligt klisters det billede på varerne, som virkelig viser hvordan dyrene er vokset op.

F.eks et billede af burhøns på pakken med buræg osv. osv.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Finn Jensen efter 24 Marts , 2011, 12:40
24 timer har også idag en artikel om at "Ingen ved om økologisk kyllingekød er sundere end andet" hvor journalisten har spurgt Fødevarestyrelsen. Da de ikke har undersøgt det, så konkluderes at ingen ved det.... Men det er forkert, i og med der findes en verden uden for Danmark som har undersøgt tingene...

http://www.24.dk/article.jsp?articleId=11324
Det kan godt være at FVST ikke ved det, men andre lande har skam forsket i det og her klart dokumenteret at økologiske kyllinger er sundere en industri-kyllinger. De er dog ikke helt så sunde længere som de var engang. Det har englænderne dokumenteret.

En kylling fra 1970 indeholdt langt mindre fedt og mere protein end dagens industri- og økologiske kyllinger gør. Skal man have sunde kyllinger, så er man nødt til selv
at opdrætte dem..

En undersøgelse af fedtindholdet i kyllinger viser at der er mindre fedt i økologiske kyllinger. En industrikylling idag (2004) indeholder 22.8 gram, økologiske kyllinger har lidt mindre fedt, nemlig 17.1 g per 100 gram, så det er faktisk allerede dokumenteret at der er mindre fedt i økoligiske kyllinger. Faktisk er der også mere fedt end protein
i en industrikylling.
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article376661.ece

Også en undersøgelse fra Iowa viser dette
http://www.livestrong.com/article/247532-the-benefits-of-organic-free-range-chicken/

Og så de forskellige fedt-syrer har en sundere sammensætning i økologisk kylling fremfor konventionel industrikylling, som dokumenteret af London Metropolitan University
http://www.londonmet.ac.uk/fms/MRSite/acad/fls/npu/Chicken_PHN2009%5B1%5D.pdf
 
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: Lene Lestat efter 24 Marts , 2011, 17:19
Jeg læste forleden en artikler hvor folk i forskellige grupper blev spurgt om hvorfor de køber økologiske varer, de fleste gør det for deres egen skyld og forsvindende lidt gør det pga. dyrevelfærd.
Titel: Sv: Forbrugere og industrikyllinger
Indlæg af: mzi efter 24 Marts , 2011, 22:18
........ de fleste gør det for deres egen skyld og forsvindende lidt gør det pga. dyrevelfærd.

Begge dele er da gode grunde  /o