Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Foder => Emne startet af: John Mejland efter 23 Juni , 2010, 06:36

Titel: Hønseguf
Indlæg af: John Mejland efter 23 Juni , 2010, 06:36
Hvor lang tid kan hvidløgsmosen holde sig i køleskabet?
Titel: Sv: Hønseguf
Indlæg af: Marianne M. efter 23 Juni , 2010, 06:37
En uges tid, synes jeg. Ellers kan du jo lave en ordentlig portion og fryse mindre portioner ned.

Du kommer nok til at græde under processen med at lave det...  :'( ;D
Titel: Sv: Hønseguf
Indlæg af: Trine Bierberg efter 23 Juni , 2010, 07:17
Hvis du laver det på olivenolie kan det holde sig meget længere, da olivenolie har en konserverende evne!! D.v.s. jeg kaver en stor portion hvidløg/løg med olie og det har jeg stående i køleskabet, jeg har aldrig oplevet at det er blevet dårligt. Så bruger jeg 1 skefuld om dagen til hønsene!! /o
Og de er vilde med det!! ;D
Titel: Sv: Hønseguf
Indlæg af: Marianne Vedel efter 23 Juni , 2010, 07:30
Jeg har det også stående i ret lang tid, jeg tror det er olivenolien og saltet, der konserverer, og kulden i køleskabet selvfølgelig.
Titel: Sv: Hønseguf
Indlæg af: Charlotte22 efter 23 Juni , 2010, 08:35
Jeg ved ikke om jeg er den eneste der ikke kender HELE opskriften på Hønseguf, kunne jeg lige få den her?
Titel: Sv: Hønseguf
Indlæg af: Susanne efter 23 Juni , 2010, 08:37
Lige ude til venstre under "Artikler om foder"  :D
Titel: Sv: Hønseguf
Indlæg af: Louise S. efter 23 Juni , 2010, 08:38
Hej Charlotte,

Hvis du kigger ude til venstre på siden kan du under "artikler om foder"  finde opskriften på Hønseguf. Ellers trykker du bare her: http://fjerkrae.dk/prod/index.php?page=13 (http://fjerkrae.dk/prod/index.php?page=13)

(Hæhæ - for langsom...)
Titel: Sv: Hønseguf
Indlæg af: karina dj efter 23 Juni , 2010, 08:47
Vil lige komme med en "klog" indskydelse til hønseguf opskriften...

Jeg har en meget dygtig veninde der læser på urteskolen i København. Hun fortalte mig noget som er rimelig afgørende for al brug af hvidløg.

Hvidløg skal ilte før det blandes med andet...dvs hvis du presser dit hvidløg skal det stå 10 minutter før du tilsætter andet. Hvis du fx bare presser hvidløgen direkte ned i en madret, så fungerer det udelukkende som krydderi, men hvis du lader det stå og ilte i 10 min. bibeholder du hvidløgets fantastiske egenskaber. Det er seføli noget med nogle kemiske forbindelser jeg ikke husker et dyt af...
Så hønseguf har altså den mest optimale funktion hvis man presser hvidløget og venter med at blande resten i  ;)

Fuldstændig som revet æble skal ilte og blive brunt førend du spiser det mod ondt i mavsen...
Titel: Sv: Hønseguf
Indlæg af: John Mejland efter 23 Juni , 2010, 10:37
Hold op hvor bliver man klog af at have høns ;D
Titel: Sv: Hønseguf
Indlæg af: gnert efter 23 Juni , 2010, 11:10
Æble og hvidløg ilte....hmmmm....den havde jeg ikke lige hørt før, men absolut værd at tage med  /o
Titel: Sv: Hønseguf
Indlæg af: Charlotte22 efter 23 Juni , 2010, 11:25
Tak allesammen. <E
Havde ikke lige set at det stod noget om Hønseguf ude til venstre, skal jo lige lære "systemet" at kende. <O
Titel: Sv: Hønseguf
Indlæg af: Marianne Vedel efter 23 Juni , 2010, 13:44
Se, Charlotte, nu er det jo heldigvis sådan her på forum, at der ikke er noget, der hedder dumme spørgsmål  /o Til gengæld er det dumt ikke at spørge, hvis man mangler svar  ;D
Titel: Sv: Hønseguf
Indlæg af: kaj efter 23 Juni , 2010, 15:12
Tja, kan kun sige at et par minutter på forum om dagen....så bliver man simpelthen så klog...og vidende....OM ALT.. :D