Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: H. Jessen efter 08 November , 2022, 23:59

Titel: Hjælp - mine høns vil ikke sidde på pinden!
Indlæg af: H. Jessen efter 08 November , 2022, 23:59
Hejsa,

Den seneste uges tid har mine høns - 4 stk. i alt - nægtet at sidde på pinden i hønsehuset om natten. I stedet klumper de sig sammen i et hjørne nede på gulvet. Jeg tænker, at noget gør dem utrygge, men jeg har ingen idé om, hvad det kunne være. Eller måske skyldes den ændrede adfærd ikke utryghed, men hvad er så årsagen? Og er det overhovedet noget, jeg skal bekymre mig over?

Eneste ændring, der er sket på det seneste, er, at deres automatiske lem er gået i stykker, så jeg nu åbner og lukker manuelt, og det sker ikke nødvendigvis lige så præcist ift. solopgang/solnedgang, som automaten gjorde. Særligt får jeg typisk først lukket lemmen 3-4 timer efter solnedgang, således at hønsene er inde i huset i disse 3-4 timer med åben lem. Kan det mon gøre dem utrygge?

På forhånd tak for jeres kompetente refleksioner :-)
Titel: Sv: Hjælp - mine høns vil ikke sidde på pinden!
Indlæg af: Helle K. efter 09 November , 2022, 16:48
Ja, hvis flokken har været vant til, at lågen lukker kort efter solnedgang, så kan de godt være utrygge ved at ligge for åben låge, hvor det er mørt udenfor. Det er der sådan set også en god grund til at være, da ræven går på jagt, lige så snart mørket begynder at falde på.

En anden mulig årsag til, at de ikke længere bryder sig om at sove på deres pind, kan være, at der er blodmider i huset. Det er sent på sæsonen, men der meldes stadig ind med hønsehuse, hvor blodmider gør livet surt for hønsene. Det er meget vigtigt at få elimineret sådan et blodmideangreb, da det er svært generende for hønsene og de drænes for blod, hvilket i sidste ende betyder døden. Generne er endnu større på denne årstid, hvor dagene er korte og der skal bruges mere energi på at holde varmen.
Titel: Sv: Hjælp - mine høns vil ikke sidde på pinden!
Indlæg af: H. Jessen efter 10 November , 2022, 23:54
Hej Helle,

Tak for dit meget fine svar.

Blodmider havde jeg for et halvt års tid siden, så jeg ved, hvordan de ser ud, og heldigvis har jeg dem ikke nu. Jeg har fikset min automatiske lem, så nu må jeg se, om hønsene hopper op på pinden igen :-)