Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Kenneth j efter 03 Oktober , 2013, 19:46
-
Hej Alle
Jeg har lige fundet 5 store æbeltræer på en mark som jeg må plukke af :)
Og så tæmkte jeg at der da måtte være nogle her inde der har en super god opskrift på æbelkage el tærte.
Har prøvet at bage en i aften den er ikke spist endnu så den kan være god. Men opskrifter passer dårligt og dårlig vejledning.
Hilsen
Kenneth
-
Min favorit æblekage er så absolut rå æblekage - vask og rive æblerne rå og læg dem i lag med Markroner imellem og til slut flødeskum ovenpå - MUMS og så er det jo både nemt og hurtigt /o - Velbekomme :D
-
Sådan en fantastisk en har jeg da,,og den er godt gennemprøvet, for jeg har bagt den rigtig mange gange.
2 æg
250g 3dl sukker
250g 3dl mel
2 tsk bagepulver
3dl fløde
Fyld
4-6 æbler
1 spsk sukker
1 tsk kanel
1 spsk smeltet eller flydende margerine
Æg og sukker piskes godt
Mel og bagepulver røres i skiftevis med fløden
Dejen hældes i en smurt springform
Æblerne skrælles, skæres i både og lægges over
Margerine dryppes over eller smør lægges på i små klatter
Sukker og kanel drysses over
Kagen kan serveres med flødeskum eller cremefraise
Energi 11940 kj = 2850 kalorier. fordelt på 7%protein 26% fedt 67% kulhydrat
Velbekomme /o
Jeg kan anbefale at lægge mange æbler i , og bruge lidt mere smør og sukker på toppen <:
Bagetid 60-70 min. ved 175 ' opskriften er fra før luftovnens tid
-
Min favorit æblekage er så absolut rå æblekage - vask og rive æblerne rå og læg dem i lag med Markroner imellem og til slut flødeskum ovenpå - MUMS og så er det jo både nemt og hurtigt /o - Velbekomme :D
når der skal lige fedtes ekstra meget på min mands arbejde når de har natflyvning putter jeg knuste rutebiller i et lag, og mandler i de revne æbler.... de ææææælsker det
-
rist havregryn i smør på en pande og tilsæt honning eller sukker. Skær æbler i skiver, lad bare skrællen blive på, og læg dem i et smurt, ovnfast fad. Fordel havreblandingen over og bag i ovnen. Kan spises med is, flødeskum og lign,
-
og 5 træer.... så skal du da lave saft og cider, koge en masse mos/grød og fryse ned til senere kager, tørre en masse i ringe eller skiver, lave sirup, æble edikke, bruge dem i den daglige madlavning osv. MUMS. Nyd det.
-
Uhm æbler! /o Der findes så mange lækre opskrifter. Mine fastre laver verdens bedste gammeldaws ævlekage hvor de smørrister havregryn med sukker til det knaser og er gyldent, og blander i raspen.
Min egen favorit er bradepandekage med æbler og marengs. Opskriften har jeg fra min gamle hjemkundskabs-kogebog fra folkeskolen. Jeg googlede lige hurtigt og fandt denne der minder lidt om den, bortset fra at der skal laves mos først i denne opskrift. Den lyder dog rigtig mumme-nams, så den tror jeg faktisk at jeg vil prøve at lave næste gang der skal bages.
http://skagbaek.blogspot.dk/2010/02/kage-med-ble-og-marengs-af-janne-s.html#!/2010/02/kage-med-ble-og-marengs-af-janne-s.html
-
Smør et ildfast fad med smør.
Skræl æbler og skær dem i tynde både så der er et passende lag. Lav en pose med kanelsukker, og ryst æblebådene i det.
læg æblerne tilbage i fadet.
Lav nu en "Dej" af fintvalset havregryn, smør og sukker. det skal smuldre.
Hak mørkchokolade og bland i "dejen"
Dejen hældes over æblerne.
Bages nu i en forvarmet ovn ved 200 gr. til æblerne er bløde og dejen er brun..
Serveres med cremefraise.
Det duer ;-)