Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: maja1981 efter 02 Marts , 2013, 11:05
-
jeg fik jo slagtet mine wyandotte hanekyllinger i det nye år, og om nogle uger tænker jeg at invitere familien til kylling.
har læst og fået fortalt at de skal langtidssteges ved svag varme. og gerne i en stegepose eller stegeso (jeg har mulighed for stegepose, har desværre ikke andet)
jeg vil bare gerne have det skåret ud i pap ;D
hvor lang tid i ovnen, hvad skal der med, grøntsager eller ej, væske eller ej. skal ovnen stå på varmluft eller ikke, hvor mange grader, og hvordan får jeg det til at passe med tiden efter hvad min kylling vejer.
kan fortælle jeg har 3 kyllinger på 2550g - 2750g og 2900g. og de ser bestemt ikke fede ud, har bare store lår :)
jeg vil jo nødig ende med en sej og tør kylling, som jeg kan læse mange gør.
og da jeg er vegetar, kan jeg ikke selv smage. kun høre hvad de andre fortæller.
så hvordan tilbereder i jeres kylling så den bliver god?
-
Jeg har vist aldrig lavet mine haner som "hel kylling i ovn".
Men jeg har prøvet flere opskrifter af Coq au vin.
Jeg plejer personligt at være til de opskrifter hvor der bruges en sød hvidvin men ellers er et godt bud her:
http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Opskrifterne/Coq_au_vin.htm
Tilberedning i gryde, på denne måde, garantere at hanen hverken bliver sej eller tør.
Danny
-
har også fået god og møre stege
de laves i ovnen enten i stegeso eller
stegepose hvis stegesoen er for lille
tør op i køleskab i 2 til 3 dage
hvis den laves samme dag den slagtes så er det til suppe/tarteletter
150 gr mellem 2½ til 3½ time alt efter str på dyret :)
-
Gammeldags grydestegt kylling er altid godt. Salt og peber i og på kyllingerne. Godt med persille i måsen. Brune kræene af i smør-olie-blanding. Vand på så det står knap halvvejs op om dyrene. (Indmaden brunes og koges også med. Smager dejligt, men hvis man ikke ønsker at spise det, så giver det stadig god smag til sovsen.) Tilsæt evt. lidt herbamare. Låg på gryden og lad simre en times tid. Tilsæt piskefløde og lad simre en time mere. Sovsen hedder skilt sovs da den ikke er jævnet. Man kan dog sagtens tage dyrene op af gryden og jævne sovsen med en mel/maizenajævning. Dyrene parteres og serveres med hjemmelavet agurkesalat og aspargeskartofler. Nemt og godt lige fra oldemors kogebog.
-
tak for jeres forslag ;)
i skriver grydesteg, så tænker jeg skal prøve en i gryde og en i ovn. så kan de da sammenlignes.
Christina: jeg bliver nød til at have penslet det hele ud, skal ovnen stå på varmluft eller alm? min ovn kan mange indstillinger.
og hvad størrelse er alt efter størrelse. du skriver 2,5-3,5 time. er det så 3,5 time hvis jeg tager en stor hane på 2900g?
skal jeg have noget i den eller ej, og skal der væske ved eller ej?