Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Svømmefugle => Emne startet af: pilegaarden efter 09 December , 2011, 23:46
-
http://ekstrabladet.dk/kup/fodevarer/article1672514.ece
-
Puha det fanme heller ikke iorden.. >:(
-
nøj noget svineri
-
ja det er en voldsom behandlig. Læste den artikkel om det danske forsøg med og producere foigras. Det ved jeg ikke om det lyder så meget bedre.
-
er der ikke noget med at hvis man giver dem en super sukkerholdig kost så kan man få samme "lækre lever" ?
Ja det var så også det som stod i artiklen et hop længere inde som også jes referere til...
-
det var det der stod, men uanset foder metode må det da gi dyret problemer skulle man mene. Sundt kan det ikke være, men hvis leve alderen alligevel ikke er lang er det ikke sikkert det har nogen betydning
-
De fleste dyr kan vist leve med ret nedsat leverfunktion uden at mærke til det fordi leverceller fungerer uhyre effektivt. Men med meget nedsat leverfunktion vil dyret selvfølgelig føle sig sygt. Det bliver så naturligvis ikke bedre af at man ligefrem mishandler dyrene for at opnå denne dårligdom.
Hvis man på een eller anden måde kunne påvise at dyrene der opfodres langsommere og på proteinrig og sukkerholdig kost ikke når at få så skadet lever at de mærker til det, så er den metode helt fin for mig. Men i bund og grund synes jeg at foie gras er en kedelig og meget opreklameret spise
-
nogen må ha ern dårlig smag i munden, og jeg tænker ikk på gåsen. der jo ikk kan smage andet end røret /d
-
Så skal DF måske også lige kigge lidt på burhøns, skrabehøns, bundne søer og mink. ???
-
hvad er det folk har imod mink. ???
-
Men i bund og grund synes jeg at foie gras er en kedelig og meget opreklameret spise
Jeg kan heller ikke lide det (smagte det engang i 80'erne på et fly; måske ikke de bedste omstændigheder for en smagstest :-\), så det er ikke det store personlige offer for mig at opgive. Men det gør mig både arrig og ked af det, at det overhovedet er lovligt at behandle dyr på den måde. Jeg kunne måske forstå det, hvis de foregik et sted bag 17. bjergkæde i Kina, hvor befolkningen ikke ligefrem var præget af oplysning, uddannelse og velfærd. Men at man tillader den form for systematisk mishandling i et land, vi normalt sammenligner os med (Frankrig) - det går over min forstand.
Ét er, at dyrene over-/fejlfodres til at få fedtlever. Som Bolding skriver, mærker de måske ikke så meget til den nedsatte leverfunktion. Det, de bestemt mærker til, er den øgede vægt af leveren (6-900 for en gåselever; 5-700 g. for en andelever). En normal and "slæber" rundt på 70 g. lever. De tvangsfodrede ænder/gæs kan næsten ikke bevæge sig pga. vægten.
Tvangsfodring fatter jeg simpelthen ikke - det hører for mig at se hjemme i middelalderen. Men selv uden tvangsfodring lever de stakkels kræ under forhold, som får danske hønsebure til at ligne eksklusive festlokaler.
Så skal DF måske også lige kigge lidt på burhøns, skrabehøns, bundne søer og mink.
Ja, der er nok at tage fat på. Men mon ikke DF ville risikere regulær vælgerflugt, hvis de begyndte at stille krav om bedre dyrevelfærd, hvor det virkelig kan mærkes - nemlig på forbrugerens pengepung? Buræg og industrikyllinger er jo så dejligt billige!
-
Så billige er det nu heller ikke og jeg mener det er mere et spørgsmål om priotering og holdning i stedet for råd. For ser man hvad hvad folk ellers smider i indkøbskurven, så ville der også råd til det.
Jeg snakkede forøvrigt forleden med en kollega, og samtalen faldt på æg og ja han købte skam buræg, for det var store æg med 2 blommer (frasortede til butik, men solgt ved stalddøren). Og ja hans kommentar til der var at hønsene nok var ligeglade om de sad tæt sammen i burene, han sad jo også og spiste frokost sammen med sine kollegarer på lidt plads. ???
Og for de fleste er høns bare nogle dumme skabninger som, ja kan behandles så dårligt som muligt.