Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Opskrifter => Emne startet af: Trines efter 16 Juli , 2012, 20:18

Titel: Æggekage?
Indlæg af: Trines efter 16 Juli , 2012, 20:18
Jeg har nu et par gange spist en rigtig lækker æggekage når jeg er på cafe eller restaurant, men når jeg laver den selv, så er den slet ikke så lækker!
Har du en rigtig god æggekageopskrift. Gerne luftig, gul og lækker? Eller kender du et godt trick til at få den luftig og sådan rund og cremet i smag og konsistens?
Hilsen Trine
Titel: Sv: Æggekage?
Indlæg af: Bettina efter 16 Juli , 2012, 20:30
Jeg kan godt lide denne her

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=20367
Titel: Sv: Æggekage?
Indlæg af: vbruun efter 16 Juli , 2012, 20:52
Rist skiveskåret pølser eller bacontern på panden.Del 10-12 æg i blommer og hvider .Pisk hviderne stive.Bland salt og lidt peber i blommerne.Tilsæt 1 dl mælk eller fløde.Vend hviderne i blommerne og hæld det forsigtigt på panden.Lad det stå lige så stille og bage til den er gylden og er ca halvbagt.Lad den glide over på et fad eller et låg.Læg panden ovenpå og VEND hele mollevitten.Lad den bage helt færdig mens du gør pynten klar: Masser af purløg eller forårsløg.Skivede tomater.

Undlad evt bacon og pølser og læg røget fisk på toppen i stedet sammen med pynten.
Titel: Sv: Æggekage?
Indlæg af: Hundstrup efter 17 ſeptember , 2012, 22:38
 Der findes to slags: Omelet og æggekage. I en omelet deles blomme og hvide, blommerne tilsættes lidt vand, salt og peber, røres godt sammen. Hviderne piskes stive og vendes forsigtigt i blommerne, alt kommes på panden med lidt fedtstof, det er en god ide at lægge et låg/staniol over, den er bagt på ca. 5 min. Den kan foldes sammen med forskelligt fyld. En æggekage bages af sammenpiskede hele æg, lidt mælk salt og peber og bages på begge sider. Nu roder jeg mig ind i noget. Jeg er fra Sjælland men på Fyn er navnet omvendt - det har jeg haft flere diskussioner om. God appetit :)
Titel: Sv: Æggekage?
Indlæg af: Peter Chr. Hansen efter 18 ſeptember , 2012, 07:50
Ja hos os spiser vi faktisk æggekage mindst 1 gang om ugen. og som regel sidst på uge.

Så tager vi rester fra tidligere i form af kartofler og div. andet fyld.
Rister dette på en dyb pande (Som kan tåle ovn)
Så pisker vi æg, lidt fløde, salt og peber sammen med 1-2 spiseskeer kartoffelmel
Massen hældes på en tom pande og for ca. 3 min. før fyldet blandes i så det ikke bare falder til bunds.
Når den er bagt ca. ½ i gennem kommer den i ovnenen og når den er nogenlunde fast på toppen lægges der nogle gode stykker flæst over og til aldersidst ca. 2 min før den er færdig lægger vi nogle tomatskiver mellem flæsket. Og så har vi en super dejlig æggekage.
Titel: Sv: Æggekage?
Indlæg af: kristiank efter 18 ſeptember , 2012, 08:06
hos os hitter pandesnask, kød rester et par pølser eller lign og et løg eller to og hvad man lige har, på panden til det er gylden, 2-5 æg slåes ud på panden og vendes jævniligt, lidt salt og peber før sidste omrøring inden servering, let og mums
Titel: Sv: Æggekage?
Indlæg af: Wanda efter 18 ſeptember , 2012, 08:26
Jeg bruger en simpel grundopskrift 1 spk mælk pr æg... og så ellers fyld efter smag. og ALTID purløg.... ;) Jeg vender ikke mine æggekager (og jeg vender heller ikke mit spejlæg ;) )
Og så skal der selvfølgelig frisk rugbrød med god smør til :)
Titel: Sv: Æggekage?
Indlæg af: Helle K. efter 18 ſeptember , 2012, 08:39
Prøv at rive lidt Parmigiano Reggiano i æggemassen inden bagningen...det sætter lige prikken over i`et /o
Titel: Sv: Æggekage?
Indlæg af: Lene Lestat efter 18 ſeptember , 2012, 11:19
Jeg steger først bacon på panden og tager dem af. Dernæst skærer jeg rødløg og chili i små stykker og steger i bacon fedtet, mens jeg blander æg, mælk, salt og peber, som så hældes over rødløget og chilien og den står så og simre indtil den kan vendes.

Bacon, Purløg eller forårs løg bruges så ovenpå.
Titel: Sv: Æggekage?
Indlæg af: Peter Chr. Hansen efter 18 ſeptember , 2012, 11:21
Nu må det altså stoppe  ;D Sidder her og for helt våde tær af al den savl som lander på gulver under mig. Jeg bliver jo total sulten efter en æggekage lige nu. Så nu ved jeg hvad det står på til aftensmad  /o
Titel: Sv: Æggekage?
Indlæg af: Lene Lestat efter 18 ſeptember , 2012, 12:12
Uhmm tja hvorfor ikke lige lave en lille æggekage her til frokost.  ;D
Titel: Sv: Æggekage?
Indlæg af: Peter Chr. Hansen efter 18 ſeptember , 2012, 12:13
Er på arbejde og har ikke nogen kogeplade har dog æg med hjemmefra til min morgenmad og til min frokost. (Vi har en æggekoger).

Titel: Sv: Æggekage?
Indlæg af: hønehuset efter 18 ſeptember , 2012, 15:18
kender du et godt trick til at få den luftig og sådan rund og cremet i smag og konsistens?
Hilsen Trine

Den cremede konsistens opnås ved at bruge piskefløde i stedet for mælk. Og luftig, en knivspids natrium (eller i en nødvending bagepulver)
Bag/steg i fedtet fra flæsket ved middel lav varme og ikke vende hvis det er æggekage.
Pyntes med flæsket, masser af purløg og evt. tomater. Hertil godt rugbrød, smør og en iskold øl ;)
Titel: Sv: Æggekage?
Indlæg af: ncj efter 18 ſeptember , 2012, 18:12
Der ramte hønsehuset godt nok lige min opskrift ;)
Titel: Sv: Æggekage?
Indlæg af: hønehuset efter 18 ſeptember , 2012, 20:25
Super dejligt. Overvejede faktisk selv at lave en æggekage til aftensmad, men jeg har pt. kun en høne som er begyndt at ligger æg. Et hver dag. Jeg har lovet at lave brunch i week-enden til os herhjemme og vores forældre der kommer søndag, så de bliver sparet sammen, og delt med kyllingerne som får hvert andet æg :) Så på søndag skal der være test dag, det bliver første gang vi selv skal smage hendes flotte æg.
Titel: Sv: Æggekage?
Indlæg af: Marianne Vedel efter 18 ſeptember , 2012, 21:19
Glæd dig, jeg husker stadig mit første blødkogte æg fra egne høns - WOW!
Titel: Sv: Æggekage?
Indlæg af: hønehuset efter 18 ſeptember , 2012, 22:50
Jeps, jeg både glæder mig og er ret stolt min dejlige høne-pøne. ;)