pekinese-rooks
Dansk Fjerkræ Forum
Menu Racebeskrivelser / Sussex

Dansk Fjerkræ Forum
Leksikon

Søg i leksikon

edit SideBar

En gammel engelsk race, der først fandt frem grundet sin rigelige og velsmagende kød. Senere er den også vundet frem som en god æglægger. Brahma, Kochin og Dorking har været med til at skabe denne populære race.

Sussex er meget fintknoglet, hurtig voksende og hårdfør høne. Den er en god all-round brugshøne. Egner sig fint til havehøns. Enkelte stammer ruger stabilt og er gode kyllingemødre. Den kan have lidt flyvelyst.

Dværgformen har ikke været kendt så længe som den store race. England var først fremme, og ved at bruge bl.a. dværg wyandotter og brahmadværge kom man et langt stykke. Racekendetegn er ens for de store, som de små.

Begge racer er livlige og flittigt fødesøgende. Kan blive meget fortrolige.

Stor race vægt:
Hane 3,0-3,5 kg.
Høne 2,5-3,0 kg.

Ægvægt: 55 gram.

Dværg vægt:
Hane 1000 gram.
Høne 800 gram.

Ægvægt: 35 gram.

Skallen er hos begge gullig til lysebrune.

Se flere billeder i galleriet

Kønsbestemmelse hos 6 ugers kyllinger
Her vist på foto taget af Tina Holmberg

Inas erfaringer:
"Nu har jeg også fået en lille flok store Lys Sussex og det er også en rar og stor race."

Desirees erfaringer:
"Ja, jeg er også 'ny' hønseejer, så ny at jeg ikke har oplevet æg endnu. Jeg har to dværgracer : hvid columbia sussex og tværstribet wyandot. Jeg er SÅ glad for dem, selvom de nu er lidt kvikkere end jeg havde regnet med.
De er nogle små selskabspappegøjer der følger mig rundt og meget gerne snakker og spiser af hånden. Da de var små hoppede de op på hovedet af mig, men det gør de ikke mere...
Jeg havde dem gående løst i min indhegnede baghave, men den var bare ikke helt så indhegnet som jeg troede (gammel have) så jeg har været inde hos naboer på begge sider og hente dem, og på den anden side af landevejen- hvilket var endnu værre. Så nu går de desværre i hønsegård, syntes ellers det andet var så hyggeligt.
Begge racer virker rigtig gode på mig, har ingen problemer haft, de flyver heller ikke meget, men er gode til at krybe gennem hække og almindeligt hegn.
Jeg har et problem, da jeg jo skal vælge en hane (ud af 4) Sussexhanerne ligner 'rigtige' haner, med ordentlig kam og fin hale, de er noget så fine. Wyandothanerne har ingen rigtig kam, men ligesom en 'pølse' på hovedet, deres hale virker også mere 'stump' end de andres. De er dog også utroligt smukke, kan slet ikke vælge- øv,øv.
Forresten, der står meget her om at wyandotterne er meget tamme, hos mig er det sussexerne der er mest tamme de er glade for en lille snak og spiser meget gerne fra hånden."