pekinese-rooks
Dansk Fjerkræ Forum
Menu Racebeskrivelser / Langshan

Dansk Fjerkræ Forum
Leksikon

Søg i leksikon

edit SideBar

Den tyske type, kom fra nordkina i slutningen af 1800. Racen er højtstillet og har en lang krop, hvor ryg og hale stiger. En meget elegant stillet race.

Ved god pasning er den en god æglægger. Rolig og fortrolig. Den er ikke særlig flyvsk og kan derfor holdes bag lavt hegn.

Dværgformen har været kendt siden 1910 og er meget graciøs og elegant.

Stor race vægt:
Hane 3,0-4,5 kg.
Høne 2,5-3,5 kg.

Ægvægt: 58 gram.

Dværg vægt:
Hane 1000 gram.
Høne 900 gram.

Ægvægt: 35 gram.

Fælles er det at ægskallens farve er gullig til brun.

Trines erfaringer med dværg langshan:
"Vi havde længe snakket om at vi ville have høns igen, vi har haft orpington før.
Vi kiggede i diveres hønsebøger, og faldt også for nogle racer, men der var ingen vi sådan sagde wow til. Vi besluttede at vente og så kigge på div. dyrskuer.

På Roskilde dyrskue, gik vi ned for at kigge på hønserne.\\ Fandt så nogle gul/blå wayandotter, nøj de var fine og til salg. Vi kiggede videre og faldt så for disse dværg langshan, rigtig fin blå/grå farve. Vi satte os på hug for at se nærmere på dem og vupti to høns og en hane kom for at snakke, med det samme.

De er simpelt hen så nysgerrige og tillidsfulde. Det var det vi faldt for. Gik så ind for at snakke med dem der stod på standen og de fortalte at der ikke var så mange af dem i DK. Det gjorde dem ikke mindre interasante he. Så dem måtte vi have med hjem...

Vi er stadig glade for dem, men savner nogle æg... Håber virkelig de snart lægger nogle."

Indianers erfaringer med langshan:
"Den anden hane jeg har er en Langshan. Dertil har jeg tre langshan damer. Det er bare en dejlig race.

Dygtig hane, imponerende dygtig til at holde styr på alle de damer. Uden endda at hakke på dem. Idag var han ved at vise én af australorpskyllingerne hvordan man ligger på rede.
Langshan er også god til børn."