pekinese-rooks
Dansk Fjerkræ Forum
Menu Racebeskrivelser / EngelskAraucana

Dansk Fjerkræ Forum
Leksikon

Søg i leksikon

edit SideBar

Den Engelske Araucana er en meget gammel race, som oprindeligt opstod i det nordlige Skotland, hvor den var kendt for at lægge sine turkisfarvede æg.

Høns der var strandet ved de mange skibsforlis af skibe fra Sydamerika dannede grundlaget. En del af skibene var danske.

Farven på hønsene dengang, var fortrinsvis sort med rød hals og en ærtekam der væltede, men de fandtes dog også i andre farver.

Æg fra disse høns blev, via handelsmænd, transporteret til andre dele af dels Skotland, men også England modtog mange af disse æg, som var stærkt efterspurgte.

Sidst i tyverne blev George Malcolm opmærksom på racen, og gennem en forhenværende handelsmand fandt han frem til nogle af de oprindelige og begyndte et avlsarbejde, som også resulterede i den perlegrå, som igen øgede interessen for racen.

I 1930 fik racen så sin nye standard, men den var altså i landet i mange, mange år forinden.

Racen er i England beskyttet af DEFRA som truet race, hvilket betyder, at den ikke forlanges aflivet, selvom der skulle optræde sygdomme, som ellers ville betyde nedslagtning.

Den Engelske Araucana er en flittig æglægger af turkisfarvede æg og en god fødesøger. I den danske standard står der, at den ikke er en stor æglægger, dette er ikke korrekt.

Den er hårdfør og velegnet til et lidt koldt klima, da den med sin lille ærtekam og manglende hagelapper, alt sammen dækket af fjer, er beskyttet imod frostskader.

Den har et roligt gemyt og gøres let tam, hvis man beskæftiger sig med den.

I England er den anerkendt i 12 farver, men her i Danmark, indtil videre, kun i perlegrå.

Hane: 2,7 - 3,20 kg.

Høne:2,25 - 2,7 kg

Gunni Schliemann udstillede dem på LU 2010 og fik dem anerkendt.

Engelsk araucana må ikke forveksles med araucana, som er en helt anden race