pekinese-rooks
Dansk Fjerkræ Forum
Menu Racebeskrivelser / Chabo

Dansk Fjerkræ Forum
Leksikon

Søg i leksikon

edit SideBar

Chabos - de japanske dværge.

Oprindelsen er japansk, men det er uvist hvilke racer der er brugt og hvornår racen er opstået.
Racen nåede til England i 1860 og ca. 10 år senere til Tyskland.

Chabos er en dværgrace, der ikke kræver den store plads, dels på grund af sin størrelse, men også på grund af sin rolige natur, selvom det er en let race, bliver den let tam og fortrolig, fritgående i haven kommer den helt til sin ret.

Racen findes i 11 varianter: glatfjeret, krøllet, storkammet, korthalet, hønehalet, med skæg, silkefjeret, haleløs, langhalede, sortkammede og fodbefjerede. De sidste 4 er meget sjældne.

Farver: hvid, sort, sort/hvidplettet, hvid/sorthalet, gul/sorthalet og porcelænsfarvet.

Vægt:
Hane: 725 gram
Høne: 625 gram
(Bør ikke overstiges)

Ægvægt: 30 gram

Hvid skalfarve

Alex' erfaringer med chabo
Jag har chabos men det er mest for min lille piges skyld, de er meget rolige så dem kan hun komme indtil og tage op og snakke med.

Frank H. Kristensens erfaringer med chabo
Chabos er en sød lille sjov race, der meget nemt bliver tam og rolig. Desuden er de ikke så hårde mod haven fordi de har de korte løb. Det er en lille høne der måske ikke er den bedste æglægger, men ligger rimeligt med æg alligevel. Den vil som regel rigtig gerne selv ruge æg ud og plejer at være god til det og efterfølgende en god mor. Problemet i avlen med dem er at de har et (letalgen) der gør at de kyllinger, der får det i dobbelt grad dør inde i ægget eller få dage efter de er kommet ud af det. Det er det samme gen der gælder ved den Danske Lutte. Det kan give følgende ved at parre dem sammen: Kortbenet X Kortbenet 25 % døde på grund af dobbeltfaktor for kortbenethed 50 % Kortbenede 25 % Normale langbenede Kortbenet X Normal langbenet 50 % Kortbenede 50 % Langbenede

Nogle bruger den taktik at de bruger langbenede haner på kortbenede høner fordi hanen har nemmere ved at gøre sit og man kan få kyllinger ud af flere af æggende end ved at bruge kortbenet på kortbenet. Derfor kan du jo tænke over det. Jeg synes ikke at de plejer at være dyrere end så meget andet. Du kan læse mere om racen på denne hjemmeside http://www.chabosogskaeghoens.dk/26642741 Der er også en masse fine billeder i galariet, som viser forskellige varieteter i Chabos. Håber du kan bruge det til noget og det ikke skrammer dig væk fra denne dejlige race der gerne måtte være flere af.