pekinese-rooks
Dansk Fjerkræ Forum
Menu Racebeskrivelser / Bielefelder

Dansk Fjerkræ Forum
Leksikon

Søg i leksikon

edit SideBar

Bielefelder

Tekst og billeder af Claus K. Thomsen.

Oprindelse:
Bielefelder (tysk: Bielefelder Kennhuhn) er en forholdsvis ny race der er udviklet i starten af 1970'erne i Tyskland af tyskeren Gerd Roth. Den er endnu forholdsvis sjælden i Danmark. Følgende racer er bl.a. brugt til at udvikle Bielefelderen: Amrocks, New Hampshire og Welsumer.

Målet med racen var at udvikle en udtalt ydedygtig race med fremragende brugs egenskaber og modstandskraft.\\ Desuden skulle den være stille og omgængelig. Kødkvalitet på både haner og høner skulle være meget god. Æg ydelsen skulle være høj.

Findes også i dværg, som blev udstillet for første gang i Hannover 1976.

Racen kan kønssorteres fra dag et: hanekyllinger er okkergule med lysebrun ryg stribe og hvidgul plet på hovedet. Hønekyllinger er lyse brune med mørke brune ryg stribe og mørke brun stribe på hovedet (alm. legbarfarvet).

Racen er en stille og rolig race, med tendens til at være underdaning over for andre racer. Desuden er de meget lidt flyvende og der skal kun et lavt hegn til at holde dem inde. Bliver de pludselig forskrækket kan de dog, som de fleste racer, flyve højere end man regner med.

Som nævnt er den ret sjælden i Danmark hvilket er synd da den har utrolig mange gode egenskaber. Der findes ikke mange racer med så mange gode egenskaber samlet i sig som Bielefelderen. Bielefedere er perfekte som havehøns hvor 3 høner + 1 hane i langt de fleste tilfælde kan dække husstandens behov for æg. Desuden er de utrolig smukke og larmer generelt noget mindre end mange andre racer.

Farver:
Fåes i sølv og alm. legbarfarvet, hvor alm. legbarfarvet er den almindeligste.

Stor race
Vægt hane: 3-4 kg
Vægt høne: 2,5 til 2,75 kg

Æg vægt: ca. 65 gr. oftest større

Æg ydelse: 230 pr. år

Mindste vægt rugeæg: 60 gr.

Skalfarve: gulbrun

Ringstørrelse
Haner: 22
Høner: 20

Dværg
Vægt hane: 1300 gr.
Vægt høne: 1100 gr.

Æg vægt: 45 gr.

Æg ydelse: 160 pr. år

Mindste vægt rugeæg: 45 gr.

Ægfarve: brun

Ringstørrelse
Haner: 15
Høner: 13

Bielefelder 1.0 alm. legbarfarvet kylling 1 dag gammel

Bielefelder 0.1 alm. legbarfarvet kylling 1 dag gammel

Se flere billeder i galleriet