pekinese-rooks
Dansk Fjerkræ Forum
Menu Foder / Voksefoder

Dansk Fjerkræ Forum
Leksikon

Søg i leksikon

edit SideBar

Når kyllingerne er omkring de 6-8 uger kan man skifte over til voksefoder. Lav skiftet over en uge, ved at blande mere og mere voksefoder i kyllingefoderet.

Indkøbt voksefoder indeholder i store træk de samme ting som et startfoder. Blot er der ofte en større procentdel at de mindre fedende korn i.

Blandingen kan se sådan ud, for et hjemmelavet voksefoder:
50 % Byg, 25 % Hvede, 10 % Havre, 15 % Majs og ærter, tilsæt en god vitamin- og mineralblanding og tilbyde et hakket æg om dag. Der kan tilsættes en smule fiskemel, som ekstra proteinkilde. Det er ydermere rigt på aminosyrer.

Kogt hakket oksekød er en god kilde til protein og kan tilbydes en gang om ugen. En kugle på størrelse med en golfkugle til 20 kyllinger. Masser af grønt, spiret korn og revne grøntsager giver stærke, glade kyllinger.

Kyllingerne skal have fri adgang til skaller og sand. Evt. grit og knust trækul.
Et godt blødfoder vil de også sætte pris på.

Fodringen af kyllingerne er af stor betydning for deres senere liv. Enten de skal indgå i hønseflokken eller slagtes. Det kan ikke betale sig at spare på et godt foder.

Husk at indkøbt voksefoder (hvis der er tilsat medicin) ikke må bruges i ugen op til slagtning. Der er begrænset holdbarhed, se på sækken.

Voksefoder gives indtil kyllingerne er 16-20 uger. Derefter skifter de til det samme foder som de voksne høns, evt. æglægningspiller.