pekinese-rooks
Dansk Fjerkræ Forum
Menu DiverseTilskud / Vinterfoder

Dansk Fjerkræ Forum
Leksikon

Søg i leksikon

edit SideBar

Karin's Vinterhønsegufgryde

Laver i vinterfoder til jeres høns?
Jeg plejer at lave et par store grydefulde hvert efterår og fryse det ned i små portioner.

Og en dag som i dag er vejret bare så gråt og trist, at det passede helt perfekt til at gå i køkkenet og lave "Karin's Vinterhønsegufgryde". Den bliver forskellig fra år til år alt efter hvad jeg nu lige har af frugt og grønt i huset - i år kom den til at se sådan ud (mængden er passende til en 5 ltr's gryde):

15-20 store æbler
15 store gulerødder
1 kg solbær
2 dl vand
2 dl ris
3 dl havregryn

Æblerne (Uskrællede, men godt vaskede) skæres i mindre stykker og det samme med gulerødderne. Puttes i gryden sammen med vandet og det koger ca 30-45 minutter, med hyppig omrøring. Så tilsættes risene og det koger ca. 15 minutter mere, hvorefter solbærrene tilsættes og så koger det hele i endnu 15 minutter. Gryden tages af varmen og havregrynene røres i. Når massen er kølet lidt af fryses den i små portioner.

Hønsene ELSKER det (gerne smålunt) om vinteren hvor det ellers er knapt med frisk grønt.

De øvrige år har jeg bla. prøvet med jordbær, hindbær, pærer, ærter, peberfrugt, (vinter)squash, majskolber i skiver og sukkerroer og det har alt sammen været en stor succes. Dog skal det så siges at mine høns også er meget LIDT kræsne, så det kan nok godt betale sig kun at bruge ingredienser som man ved at hønsene kan lide i forvejen.

MVH Karin.

Lone Aasted skriver: Det lyder både godt og vitaminrigt. Da jeg ikke har en have med overskudsbær, består mit vinterhønseguf af en grydefuld ris kogt med en masse hvidløg i små stykker, tilsat en god slat torskelevertran. Har jeg nogen beskidte æg, slår jeg dem ud i den varme blanding og rører godt rundt. Resten af leverpostejen og det sidste reven ost ryger også med.