Endnu engang viser en undersøgelse, at foderet til hønsene har stor betydning for hvor sunde æg er.
Der er flere vitaminer og mineraler i økologiske æg, end i æg fra konventionelle høner, skriver Foodculture og henviser til en ny svensk undersøgelse.
http://nyhederne.tv2.dk/article/29829194/?rsshttp://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/sundmad/article945099.eceForklaringen på det højere indhold af vitaminer og mineraler i de økologiske æg skal især findes i fodringen, som har stor betydning for næringsindholdet i æggene[..]
Der er højere indhold af jod, vitamin B12, jern og selen i økologiske æg, end der er i konventionelle æg, viser analysen, der har belyst indholdet af 11 forskellige vitaminer og mineraler. Kun indholdet af K-vitamin var lavere i økoæggene, end det er i konventionelle æg
Æg fra "hobbyhøns" er, som tidligere
omtalt, også fulde af vitaminer og også her peges der på dels kosten, men også de genetiske egenskaber ved de "gamle" racer. Racens indflydelse er dog ikke undersøgt i den svenske undersøgelse.