Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Slagtealder på moskus..?  (Læst 10985 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Micher

  • Bruger
  • Indlæg: 437
Slagtealder på moskus..?
« Dato: 02 April , 2010, 15:23 »
Hey

Jeg har et spørgsmål angående slagtning af moskus.

Jeg har en andrik på godt 1½-2 år er ikke helt sikker.. men hvornår er de for gamle til at blive spist??
han gider nemlig ikke træde de nye damer, han jagter dem bare væk i stedet for, så vil nemlig beholde min unge andrik som træder både de gamle og unge.

Så hvad er max. alder for at man med velbehag kan spise en and/andrik..?
« Senest Redigeret: 02 April , 2010, 17:45 Fra Micher »
Mvh

Michael

hoejberg

  • Gæst
Sv: Slagtealder på moskus..?
« Svar #1 Dato: 02 April , 2010, 18:36 »
Jeg ved det ikke, men tror måske han er blevet noget sej til at spise.

Offline Pjaltenborg

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 826
Sv: Slagtealder på moskus..?
« Svar #2 Dato: 02 April , 2010, 18:42 »
Kan så også bare være et spørgsmål om tilberedning ?

Det skader da ikk at prøve ... om ikk andet finder man da ud af svaret  ;)
Med venlig hilsen Søs

hoejberg

  • Gæst
Sv: Slagtealder på moskus..?
« Svar #3 Dato: 02 April , 2010, 18:48 »
Måske med en stegepose/so og så langtids stege ???

Offline Micher

  • Bruger
  • Indlæg: 437
Sv: Slagtealder på moskus..?
« Svar #4 Dato: 02 April , 2010, 18:53 »
Jah, jeg er også lidt betænkelig ved situationen.

For man kan jo ikke rigtig som på en høne, koge suppe på en and.. ???

Så jah, måske en tur i weber'en på stille og rolig varme.. og hvis det går helt galt så have nogle gode pølser i baghånden..:)
Mvh

Michael

Offline ina.....

  • Bruger
  • Indlæg: 5 862
  • Konen med de ternede sutsko
Venlig Hilsen INA


En flok gul orpington, og en flok blandinger og  2 gårdhunde og en ruhåret hønsehund og 2 heste 1 katte 1 mand og 2 børn

Offline Micher

  • Bruger
  • Indlæg: 437
Sv: Slagtealder på moskus..?
« Svar #6 Dato: 02 April , 2010, 19:35 »
Nok ikke så skidt en idé Ina.
Tak, det vil jeg prøve..

Men kunne jo være der var nogle kloge hoveder herinde angående emnet.
Mvh

Michael

Offline Storm-Olsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 023
Sv: Slagtealder på moskus..?
« Svar #7 Dato: 02 April , 2010, 21:12 »

"For man kan jo ikke rigtig som på en høne, koge suppe på en and.. "

Siger hvem? Det kan man da sagtens! Vi har spist masser af andesuppe her i huset, og det smager fortrinligt!
Vi koger det præcis ligesom hønsekødssuppe.

Offline randi nielsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 252
Sv: Slagtealder på moskus..?
« Svar #8 Dato: 02 April , 2010, 21:18 »
tja, førhen delte man snapsen med gamle dyr , mens de kogte.
knus fra randi n

Offline Micher

  • Bruger
  • Indlæg: 437
Sv: Slagtealder på moskus..?
« Svar #9 Dato: 02 April , 2010, 21:33 »
Ok,... andesuppe...?

Har jeg bare aldrig hørt, men hvorfor egentlig ikke..

Der skal også bar de samme urter i osv?

Har du evt en opskrift på ovennævnte?
Mvh

Michael

Offline Storm-Olsen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 023
Sv: Slagtealder på moskus..?
« Svar #10 Dato: 02 April , 2010, 21:40 »
En opskrift? Næe, suppe laver man da bare... :D

Nuvel, jeg er også af en meget suppende familie.

Jeg plejer at tage det rengjorte dyr og stoppe det i en gryde sammen med vand, så det dækker, porrer, selleri, gulerødder, pastinak og persillerod (lige mængder af hver cirka).  Salt og peber. Gerne løvstikke, timian og andet krydder efter behag.
Det står sår og simrer i mindst et par timer til dyret er mørt og alt er kogt til splat. Så fisker jeg dyr og urter op, skummer suppen, smager til og tilsætter en ny og frisk omgang grønt og suppeboller. Og her sælger jeg min ære, siger familien, jeg køber nemlig suppebollerne færdige...

Offline Micher

  • Bruger
  • Indlæg: 437
Sv: Slagtealder på moskus..?
« Svar #11 Dato: 02 April , 2010, 22:19 »
Ok.. lyder ikke dårligt...

Må jeg prøve så..
Men mit egentlige spørgsmål var jo om mine kære andefar er gammel og sej, og kun kan klare en tur i suppegryden eller om han stadig kan få den som steg?

Hæhæ, er lidt ked af at skulle give din familie ret, for det er jo ikke verden hårdeste opgave at lave suppeboller..;) - kan du jo passende stå og lave imens dyret koger...

Kunne man ikke også spise andekødet med i suppen?
Mvh

Michael

Offline Susanne Ebbe

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 782
Sv: Slagtealder på moskus..?
« Svar #12 Dato: 02 April , 2010, 22:28 »
Kunne man ikke salte andrikken godt, koge ham og lave den lækreste and i sur/sød sauce med ris?
Hilsen Susanne

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: Slagtealder på moskus..?
« Svar #13 Dato: 02 April , 2010, 22:35 »
Jeg vil foreslå at grydestege kalorius. Gerne i en syrlig væske (vin ell. lign) da syre er med til at mørne kødet. Så skal det vel bare have lidt længere i gryden ligesom en suppehøne. Jeg tror jeg ville prøve noget a la hane i vin, bare and i vin i stedet for.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline Bjørn Nielsen.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 515
Sv: Slagtealder på moskus..?
« Svar #14 Dato: 02 April , 2010, 23:00 »
Hæ hæ, Jeg er som sædvanlig lige nød til, at lave lidt rav i den  ;D

Man KAN faktisk godt lave en lækker andesteg ud af fyren, også af gamle høns (dog ikke andesteg), det afhænger af tilberedningen... Sous-vide tilberedning  /o

Sous-vide tilberedning går ud på at opvarme kødet (vakuum-pakket) til alm. stege temperatur i vandbad, og fastholde temperaturen i en længere periode, 10- 12 timer for en and ved 82°C, når temperaturen fastholdes nedbrydes bindevævet i kødet så det bliver mørt, kødet bliver ikke brunet så det skal lige have et skrup på grillen eller med en gasbrænder som ved f.eks. Creme brulee, Sous-vide er perfekt til tilberedning af ældre dyr eller ikke så møre udskæringer, en svineskank der har fået 20- 24 timer smelter på tungen, men det kræver at temperaturen i vandbadet er HELT stabilt, det kan laves i f.eks. en riskoger udstyret med en pid-temperatur kontroller.

Det var bare det jeg ville sige  ::)
« Senest Redigeret: 02 April , 2010, 23:32 Fra Bjørn Nielsen. »