Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png Hønsekalender

Nyeste

Forfatter Emne: Hjælp, min Isa har ingen balance og kan ikke gå  (Læst 1957 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline sunnagud

  • Bruger
  • Indlæg: 2
Hjælp, min Isa har ingen balance og kan ikke gå
« Dato: 21 November , 2019, 13:22 »
Hej!
Min 6 måneder gamle Isa Warren høne Blondie er syg  :'( Mine høner går frit rundt i haven om dagen. Jeg ved ikke om det hænger sammen, men forleden dag kom jeg ud i haven og de 4 andre var gået indenfor, da det regnede meget, men Blondie var alene udenfor og kom først da jeg kaldte. Hun var helt våd og tung. Jeg tørrede hende så meget jeg kunne og tændte for varmelampen. Næste dag lagde jeg mærke til at hun gik underligt. Siden er hun blevet svagere og svagere. Hun har ingen balance og kan knap nok gå længere, det startede som sagt  med at hun haltede på højre ben. Hendes hals drejede meget mod højre og hun spiste derfor mærkeligt. Halsen er dog blevet lidt bedre nu, men som sagt kan hun knapt nok gå eller stå. Vi har isoleret hende og givet hende bl.a. majs og æg, hvis det nu var vitaminmangel.
Hun spiser godt, der er klatter, hun drikker vand og de sidste to dage har hun også lagt æg.

Er der nogen, der kan hjælpe mig? Det er første gang, jeg har høns og er simpelthen
så ked af, at hun er syg.

Offline Margrethe

  • Bruger
  • Indlæg: 372
Sv: Hjælp, min Isa har ingen balance og kan ikke gå
« Svar #1 Dato: 23 November , 2019, 20:25 »
Det var da frygteligt. Hybridhøns kan nogle gange få nogle spontane uforklarlige symptomeer. Så længe hun er i stand til at spise og drikke, er der lidt håb. Ellers er aflivning det mest humane frem for en langsom død af tørst og sult. Kontakt eventuel en dyrlæge, hvis I ellers har en i nærheden med forstand på fjerkræ. Hvis de ikke har det, kan de næsten være lige meget. Så har jeg oplevet at være bedre til selv at stille diagnosen, end de er.

Jeg har ikke noget bud på, hvad det konkret er. Det lyder ikke som symptomer på typisk hønselammelse, for i så fald er der kun hurtig aflivning tilbage. Det lyder mere som en nervebetændelse, eller forstyrrelse af balancenerven. Er der tegn på en byld i øret? Det har jeg før set en høne blive "rumretnings forstyrret" af. Hybrider er ofte ret hårdføre, når det gælder sygdomme, så håber den klarer det med varmelampen og varieret foder.