Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: farm-butler - intelligent åbne/lukke enhed til hønselemmen - erfaringer?  (Læst 253 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline JJFam

 • Bruger
 • Indlæg: 4
Hej dff

Nogle der har erfaring med denne automatiske hønselem.: farm-butler

http://farminggadgets.com/index.php/farminggadgets/farm-butler/

selv lige anskaffet mig et hønsehus børnenes kyllinger/høns og tænker at vi skal have noget automatik til lukning af lem om aftenen.

Skal lemmen lukkes om aftenene kan den ikke stå open? er helt grønt inden for dette det mest konen og børnenes hobby.

mvh JJfam

Offline Hans-Kurt

 • Bruger
 • Indlæg: 1 448
Kender ikke dette mærke, men det kan da en hel del - ud over at åbne/lukke for hønsene.

Det er uomgængeligt det bedste at lukke for hønsehuset hver aften. Lige siden Jernaldermennesket har haft dyr i sin varetægt, har de sørget for at dyrene blev sikret mod rovdyr om natten.
Så dels sikre du, at ræv og mår - bla - ikke kan tage dyrene. Høns er natteblinde og fuldstændig prisgivet hvis de bliver angrebet i mørke. I dagslys kan de i det mindst flygte, når de ser et rovdyr, men ikke altid komme væk alligevel.

En lukket lem giver også læ, så det ikke blæser/trækker, fyger med regn/sne på dyrene om natten.

Automatisk luk og åben er en stor behagelighed - for dig  ;), du skal ikke skynde dig hjem fra en hyggelig aften for at lukke - du glemmer heller ikke at lukke  :D, og så forstyrrer det ikke din morgensøvn at få åbnet.

Hel og lykke med projektet.

0,1 Brahma Stor Guld Sortbåndet
0,1 Brahma dværg Guld Sortbåndet
0,2 Barnevelder,  Brun sort dobbeltrandet,
0,3 Brahma/Barnevelder
1,4,4 Dværg Barnevelder, sort, sølv dobbeltrandet
2,0 Knold og Tot (katte)

Medlem af: www.barnevelder.dk

Offline JJFam

 • Bruger
 • Indlæg: 4
har anskaffet mig sådan et hønsehus herSå de er jo i et bur? hvad trådnet størrelse skal man bruge ? tænker ikke det net der sidder i er så tykt igen.

JA jeg tjekkede lige hvad der var af muligheder ville egentlig lave noget selv men igen det skal bare fungere...også fald jeg over denne "smarte" hvor der var flere muligheder med overvågning af temp osv. Så kunne man tænde for noget varmelampe hvis det blev koldt eller vinter sikre drikke vand.

Vil gerne automatisere vand og mad så kigger lidt på vand niples til vand delen...og youtuber auto feeder hvor der ikke spildes så meget fodder og med stor kapacitet så man kun skal tilse dem engang ugen.

i "gården" skal de bare have lidt jord at hakke i eller kan hvad er gode omgivelser for dem? har pt kun 4stk små kyllinger som mener det dværg arten så de bliver nok ikke så store?
« Senest Redigeret: 12 Juli , 2019, 14:56 Fra JJFam »

Offline Hans-Kurt

 • Bruger
 • Indlæg: 1 448
Vil gerne automatisere vand og mad så kigger lidt på vand niples til vand delen...og youtuber auto feeder hvor der ikke spildes så meget fodder og med stor kapacitet så man kun skal tilse dem engang ugen.

engang om ugen, den går ikke !!! Du skal dagligt tilse dine dyr. Sikre dig ingen er kommet til skade - at der er mad og vand, især det sidste er et must, vand er livsnødvendigt også for dyr. Hvordan du skaffer foder og vand er underordnet, det er kun for din egen skyld det kan være behageligt at automatisere det, dyrene er ligeglade.

Det viste hus kan godt rumme meget få dyr. Hvis jeg skulle bestemme - men det skal jeg ikke - så ville jeg lade dyrene få frit adgang til området uden for den faste gård. Når du har tid til at være omkring dem og sikre de kommer ind om aftenen.

0,1 Brahma Stor Guld Sortbåndet
0,1 Brahma dværg Guld Sortbåndet
0,2 Barnevelder,  Brun sort dobbeltrandet,
0,3 Brahma/Barnevelder
1,4,4 Dværg Barnevelder, sort, sølv dobbeltrandet
2,0 Knold og Tot (katte)

Medlem af: www.barnevelder.dk

Offline JJFam

 • Bruger
 • Indlæg: 4
Selvfølgelig se til dem om der æg daglig men tænke på mad og vand så dan ikke skylde fylde ofte op der så det hold længere tid.

Pt. har vi 4 dværg wyandotte men hvor meget plads skal man regne pr høne? tænker at laver en sidegård på 2x2mtr? vil det være rigeligt til dem at gå rundt på`?

ang vand er det et must at det afkølet eller hvordan? temp?

Hvor højt oppe skal sovepinden være oppe i og hvad skal dimensionerne være for dværg wyandotte typen? kan se den der er i huset er ret højt oppe og den er rund nok 25-30mm i dia.

Offline Margrethe

 • Bruger
 • Indlæg: 306
Ja den farm butler er da godt nok avanceret. Jeg har stor glæde af disse åbne-lukke ure, men har dem i  billigere versioner. Til lyset i hønsehuset, bruger jeg bare almindelige tænd-sluk ure. Jeg kan ikke huske hvor meget plads man som tommelfingerregel siger høns skal have. Mine render frit rundt i haven meget af tiden, hvilket kompenserer for de små stammehuse, jeg har dem i.

Det hus, du har købt skal du huske at give en ordentlig gang træbeskyttelse med det samme, så det holder. Ellers går der som regel hurtigt råd i træet, på de modeller.

Offline Vibeke P

 • Bruger
 • Indlæg: 21
Den er da smart, men dur kun til android telefoner. Så hvis man har mac og iphone virker det ikke. Så er det nok lettere med en Chickenguard. Det er markedets mest simple model og opfylder alle behov for åbne/lukke i hønsehuset
Den lykkelige ejer af Rosenbud, en webshop, hvor man kan finde specialudstyr til sine høns

Offline Gok

 • Bruger
 • Indlæg: 249
Jeg er helt enig med Hans- Kurt! Har man høns, er det ens pligt at holde øje med at alt er ok HVER DAG. Er det ferietid, er det ok, at mad og vand er automatiseret, men der skal stadig være mennesker, som kan tilse hønsene, og helst hver dag, og gribe ind hvis noget går galt.
Det viste hønsehus kan være ok til overnatning, men størrelsen af hønsegården kan man efter min mening ikke byde bare to høner  :-\
Måske tilføjer du 4 m2 hønsegård senere.......hvis det ellers sker.....
Har man høns, er man nødt til at lukke dem ud i haven, alt andet er urimeligt overfor dyrene.