Forum > Arvelighedslære

Æg med "alternativ" udseende!

(1/2) > >>

Anita Aa:
Hejsa.

Jeg har en flok Lohmann Brown, de er 41 uger gamle. Jeg undrer mig over udseendet af mine æg, mange er rynkede, spidse i begge ender eller næsten runde, ru, nogle er næsten helt hvide og der er langt mellem de flotte mørke.
Jeg har ikke oplevet dette i min tidligere flok.

Er det gener eller trivsel som er grundlaget for farve og facon?

Hans-Kurt:
Velkommen til dff. Jeg har desværre ikke viden om æg der ser anderledes ud en forventet. Håber en af de andre her på sidet har  :)

Anita Aa:
Tak, Hans-Kurt  :)

Håber også på at nogen kan hjælpe mig.

Hybriderne er jo ikke lige velansete hos alle og netop derfor vil jeg gerne finde ud af om det er generne eller pasningen som er forkert.

Jeg har tidligere haft en flok Lohmann som var fantastiske; flotte æg, rolige, flot fjerdragt og stort set alle håndtamme. Hvorimod min nuværende flok desværre er udfordrende på mange punkter.

Majbrittbo:
Mine første 4 sussex var også hybrider. Specielt den ene lagde mærkelige æg. Æg uden skal, mange med blød skal, meget ru med store pletter eller rynket, mærkelige bølger, farveforskel og ja sikkert mere som jeg har glemt.
Jeg fandt aldrig ud af hvorfor? Jeg prøvede alt muligt.
Nogle råd for det, andre for andre skavanker, orm lus mm.
Intet ændrede på hønens æg🤷‍♀️
Jeg har prøvet, skaller- købt forskellige steder for at se om anden model var bedre. Vitaminer også 2-3 forskellige. Husk. Möllerstran knust kul. Et helt (med små snit) hvidløg i 6 L vandvbeholder. Æbleeddike, eddikesyre i vandet. De har fået massere grønt, græs og både kål, gulerødder-top og rod.grønkål æbler og alt madrester/overskudsmad fra en familie på 6.
Samt æg piller og hønseguf korn. Har også lavet opskriften herindefra med hønse guf. Havregrød mm. De Har gået frit i haven en del af året og ellers på ledsaget udgang et par timer om dagen om forår/sommeren. Så tænker de har været dækket godt ind. Jeg tænker det er noget hormon et eller andet... forstyrrelse. Det er nok svært at gøre noget ved... intet hjalp permanent her.
 

Anita Aa:
Tak for svar, Majbrittbo  :)

Det er jo ikke ligefrem et svar som giver mig håb for fremtiden!  ;)
Men det giver mig dog formodning om at det ikke er fodringen, den er gal med  :)

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version